U-17 finalai Klaipėdoje: azartiškos kovos ir sidabriniai uostamiesčio vaikinai

Savaitgalį Klaipėdoje vykusios Lietuvos rankinio federacijos U-17 jaunių čempionato finalinės rungtynės Klaipėdos jauniesiems rankininkams atnešė sidabro medalius. 

Per dvi dienas uostamiestyje buvo sužaistos 8 rungtynės. Aukso spalvos medaliai ir nugalėtojų taurės šįkart iškeliavo į sostinę – tiek merginų, tiek vaikinų grupėse nugalėjo Vilniaus SM „Tauras“ atstovai.

Šeštadienį merginų pusfinaliuose Vilniaus SM „Tauras“ nugalėjo Pasvalio SM rezultatu 41:30 (16:11), o Kauno rajono SM tik po kovingo pratęsimo rezultatu 47:45 (20:22, 40:40) įveikė Alytaus SRC komandą.

Vaikinų pusfinaliuose Vilniaus SM „Tauras“ nukovė Kauno SM „Taurą“ rezultatu 37:17 (19:9), o Klaipėdos „Viesulo“ SC taip pat po įtemptos ir įnirtingos kovos rezultatu 34:33 (18:16) nugalėjo Panevėžio KKSC-SG rankininkus.

Sekmadienį rungtynėse dėl trečiosios vietos Alytaus SRC merginos rezultatu 51:42 (22:22) nugalėjo Pasvalio SM, o Panevėžio KKSC-SG vaikinai kovoje dėl bronzos 44:37 (24:13) įveikė Kauno SM „Taurą“.

Susitikime dėl pirmosios vietos pranašesnės buvo Vilniaus SM „Tauro“ merginos, rungtynes su Kauno rajono SM laimėjusios rezultatu 24:20 (11:11), o Vilniaus SM „Tauro“ vaikinai finale rezultatu 31:27 (17:11) įveikė pernelyg atsipalaiduoti neleidusią Klaipėdos „Viesulo“ SC komandą. 
„Finalas sunkus, pavargome visi, bet esu patenkinta savo vaikinų žaidimu. Manau, kad vilniečiai buvo favoritai, bet mes nenorėjome jiems pasiduoti. Klaidų buvo, bet be klaidų negalime eiti į priekį, iš jų turime mokytis. Pavyzdžiui, prieš porą metų šiai komandai pralaimėjome beveik 20 įvarčių, šiandien – tik keturiais. Labai gerai, kad mano komanda nori žaisti, nori laimėti, vaikinai yra azartiški. Manau, „Dragūną“ ateityje galės papildyti ir daugiau šios kartos žaidėjų“, – po finalinių rungtynių šypsojosi trenerė Auksuolė Stropienė.

Pasak jos, visi komandos žaidėjai yra „Viesulo“ sporto centro auklėtiniai, klaipėdiečiai, o vienas – iš Nidos.

„Jis labai nori žaisti rankinį ir kasdien plaukdavo keltais į Klaipėdą treniruotis. Šiuo metu „Dragūno“ klubas yra suteikęs jam būstą Klaipėdoje, kad jis galėtų gyventi čia, žaisti ir tobulėti. Dauguma šios komandos žaidėjų mokosi „Aukuro“ gimnazijos sportinėje klasėje ir tai labai padeda ruošiantis, kad priartėtume prie stipriausių komandų, tokių kaip šiandien laimėjusi Vilniaus SM „Tauras“, – džiaugėsi „Viesulo“ sporto centro rankinio trenerė A. Stropienė.

 

Projektas „Sportuok ištisus metus: sporto inventoriaus ir įrangos įsigijimas“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.