LRF I lygos sezoną pradėjo dvi Klaipėdos rankinio komandos

Sekmadienį prasidėjo naujas Lietuvos rankinio federacijos (LRF) pirmos lygos rankinio sezonas. Klaipėdai čempionate šį sezoną atstovaus dvi komandos – „Viesulas-Dragūnas“ ir „CSC Telecom-Mėmelis“. Sezoną abi uostamiesčio ekipos pradėjo derbiu.

„Viesulą-Dragūną“ sudaro Klaipėdos sporto centro „Viesulas“ auklėtiniai ir rankinio klubo „Dragūnas“ jaunieji žaidėjai. „Mėmelio“ sudėtyje, kaip ir ankstesnį sezoną, yra rankinio mėgėjai ir veteranai.

Pirmąją tarpusavo akistatą rezultatu 38:32 (24:16) laimėjo „Viesulo-Dragūno“ jaunimas. 

Pirmame kėlinyje jaunieji rankininkai sparčiai veržėsi į priekį – tikrą įvarčių šou surengė „Dragūnui“ aukščiausioje lygoje atstovaujantys Orestas Biknius, Tomas Drakšas, Rokas Palskys, Edvinas Aidukonis. Pasibaigus pirmai rungtynių pusei komandas skyrė 8 įvarčiai.

Tačiau antrame kėlinyje patyrę „Mėmelio“ žaidėjai ėmė naudotis jaunų varžovų daromomis klaidomis ir pradėjo mažinti atsilikimą – 25:19, 27:22, 30:28. Vis dėlto „Viesulas-Dragūnas“ nebuvo nusiteikęs paleisti pergalę iš rankų ir, po atkarpos 4:0, susigrąžino saugesnę persvarą, kurią išlaikė iki rungtynių pabaigos – 38:32.

„Viesului-Dragūnui“ 11 įvarčių pelnė Orestas Biknius, 7 (2 iš 7 m) įmetė Tomas Drakšas, 5 (3 iš 7 m) – Rokas Palskys, po 4 – Justas Čėsna ir Tomas Valentukevičius, po 3 – Edvinas Aidukonis ir Laurynas Dačkauskas, 1 – Ignas Savičius.

„CSC Telecom-Mėmelio“ gretose rezultatyviausiai žaidė po 8 įvarčius pelnę Gediminas Dumčius (1 iš 7 m) ir Aivaras Ramanauskas (2 iš 7 m), po 4 pridėjo Justas Tutoraitis ir Gediminas Vaitkus, 3 – Justas Riauba, po 2 – Kęstutis Kremeris ir Artūras Butkus, 1 įmetė Eimantas Simonaitis.

Po rungtynių „Viesulą-Dragūną“ treniruojanti Auksuolė Stropienė sakė, kad norėjosi matyti daugiau susikaupimo.

„Galvojome, kad esame jaunesni, greitesni, daugiau treniruojamės, todėl norėjome greito žaidimo. Pirmame kėlinyje tai pavyko, bet antrame „Mėmelis“ neatsiliko ir mums buvo sunkoka. Darėme tikrai labai daug klaidų. Jeigu ne klaidos, žaidimas būtų buvęs visai kitoks. Galbūt tai lėmė jaunystė, o galbūt ir „Dragūno“ sudėtyje prieš tai rungtynes žaidusių rankininkų nuovargis. Džiaugiamės sezoną pradėję pergale, bet norėtume atrodyti solidžiau. Reikia mokytis iš savo klaidų ir iš kitų komandų. Turime daug vytis“, – sakė trenerė.

Praėjusį sezoną „Viesulo“ sporto centro ir „Dragūno“ jaunimas buvo „Mėmelio“ sudėtyje, tačiau kadangi atsarginių suoliukas buvo labai ilgas, jaunimui tekdavo gana mažai laiko aikštelėje. Šiemet nuspręsta suburti atskirą jaunimo komandą.

„Mūsų tikslas yra patekti į pirmąjį ketvertuką. Svarbiausia, kad neturėtume traumų. Norime, kad sustiprėtų mūsų jaunimas ir galėtų pretenduoti į savo amžiaus nacionalinę rinktinę. Mes nebijome pralošti, nes mes norime pamokų. Norime žingsnis po žingsnio tobulėti“, – pabrėžė A. Stropienė.

„Mėmelio“ žaidžiantysis treneris Kęstutis Kremeris sakė, kad sekmadienį buvo pirmos ekipos oficialios rungtynės nuo kovo mėnesio.

„Paskutines rungtynes žaidėme prieš pat karantiną, o nuo to laiko neturėjome rimtų rungtynių. Manau, dar keletas rungtynių ir įsivažiuosime. Praėjusį sezoną buvo panašiai – pradžia buvo sunki, bet vėliau įsivažiavome. Mūsų tikslai, kaip ir praėjusiais metais, yra aukščiausi. Norime užimti prizinę vietą ar bent patekti į ketvertą tai jau tikrai. Startavome, sakyčiau, negerai, nes pralošėme, bet kol kas potencialą matome. Žinoma, reikia daugiau sportuoti, kad matytųsi rezultatai. Komandos sudėtis šiek tiek keitėsi – netekome vienų žaidėjų, atėjo nauji kiti. Bet pagal stiprumą, galima sakyti, sudėtis nepasikeitė, nes visus rankinio entuziastus priimame į savo komandą – veteranus, mėgėjus“, – apibendrino K. Kremeris.

 

Projektas „Sportuok ištisus metus: sporto inventoriaus ir įrangos įsigijimas“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.