Baltijos rankinio lygos savaitgalis: pirmoji diena – pergalinga

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai šeštadienį sėkmingai pradėjo Baltijos rankinio lygos savaitgalį. Namuose rezultatu 32:26 (19:9) klaipėdiečiai nukovė HC „Kehra“ ekipą iš Estijos.

Pirmame kėlinyje „Dragūnui“ žaidimas ėjosi lyg per sviestą – sklandžios atakos ir tikslus, drausmingas žaidimas nulėmė, kad pavyko susikurti dviženklę persvarą.

Tačiau po pertraukos žaidimas pasikeitė, prarado stabilumą. Antrąjį kėlinį varžovai pradėjo atkarpa 0:4, o vėliau ne sykį pasinaudojo klaipėdiečių klaidomis. Vis dėlto aikštelės šeimininkai sugebėjo išlaikyti žaidimo kontrolę savo rankose ir savo Baltijos čempionato taškų kraitį papildė dviem taškais.

„Dragūnui“ po 5 įvarčius pelnė Gabrielius Virbauskas ir Gytis Šmantauskas, po 4 įmetė Laurynas Simonavičius ir Lukas Juškėnas, po 3 pridėjo Deividas Virbauskas (1 iš 7 m), Ignas Savičius ir Benas Butkus, 2 – Mykolas Lapiniauskas, po 1 – Edvinas Aidukonis, Orestas Biknius ir Tomas Valentukevičius (iš 7 m).

„Kehros“ gretose 7 kartus (2 iš 7 m) pasižymėjo Indrek Normak, 4 įmetė Steve Luks, po 3 – David Mamporia, Danil Guimanov ir Sergio-Silver Kreegimaa, 2 – Mihkel Vaher, po 1 pridėjo Artem Bush, Sigmar Seermann, Vladyslav Naumenko ir Anton Barouski.

„Siekėme pergalės. Žaidėme du skirtingus kėlinius. Pirmas kėlinys buvo labai geras, antras – tikrai blogas. Dar yra kur dirbti. Manau, jei būtume pirmąjį kėlinį žaidę taip, kaip antrąjį, būtų buvę kur kas sunkiau. Sunku pasakyti, kodėl tie kėliniai tokie skirtingi. Mes kiekvienais metais ieškome savo žaidimo, jis dar banguojantis. Prošvaisčių yra, bet reikia dirbti. Pirmame kėlinyje mums padėjo Gyčio Šmantausko grįžimas, išėjome susikaupę, buvo drausmė, vykdėme, ką treneris sakė. Buvo ir sėkmės, bet taip ir turėtume žaisti“, – komentavo komandos kapitonas Arvydas Bučius.

Rytoj, sekmadienį, „Dragūnas“ savoje aikštelėje Taikos pr. 61A susitiks su dar viena komanda iš Estijos – „Viljandi“ HC. Rungtynių pradžia – 14 valandą.

Po šių rungtynių, 16.15 val., toje pačioje aikštelėje sezoną pradės Lietuvos rankinio federacijos pirmoje lygoje rungtyniausiančios dvi Klaipėdos ekipos – „Mėmelis“ ir „Viesulas-Dragūnas“.