„Dragūno“ kineziterapeutas gilino profesines žinias

Prieš prasidedant rankinio sezonui, Klaipėdos rankinio klubo „Dragūnas“ sporto specialistas, kineziterapeutas Šarūnas Jurkšys dalyvavo vertingame kvalifikacijos kėlimo seminare Kaune.

Penkias dienas vykusiame Maitland manualinės terapijos seminare Š. Jurkšys gilino šios srities žinias, itin reikalingas kasdieniame darbe.

„Maitland manualinė terapija – tai manualinės terapijos gydymo būdas, kuriuo siekiama gydyti sąnarių, raumenų ir nervų sistemos patologijas. Kas daro šią metodiką specialia, tai kombinacija naujausių mokslinių žinių, individualaus ir specifinio gydymo taikymas. Maitland koncepcija – šiandieninis aukščiausias standartas ištyrime bei gydyme, kuris moko klinikinio mąstymo bei tinkamų sprendimų pritaikant gydymą“, – apie metodą pasakojo kineziterapeutas Š. Jurkšys.

Penkias dienas vykusiame seminare sporto specialistai buvo supažindinti su Maitland manulinės terapijos metodikomis, klinikiniu pritaikymu, buvo mokomi analizuoti, interpretuoti ir pritaikyti specifinį gydymą judamojo aparato disfunkcijoms, su kuriomis susiduria fizinio aktyvumo veiklomis užsiimantys vaikai, jaunimas ir suaugusieji,

„Šiomis žiniomis būtinai pasidalinsiu su kitais klubo sporto specialistais, kurie dirba su aktyviai judančiais asmenimis. Naujas žinias tikrai pritaikysiu diagnuozuoti ir gydyti judamojo aparato sukeltus skausmus, siekiant specifinio gydymo kiekvienam individualiai. Tai ypač svarbu siekiant, kad judėjimas būtų saugus, efektyvus, o patirtos traumos nesukliudytų grįžti prie aktyvaus judėjimo ateityje“, – sakė kineziterapeutas.

Projektas „Sporto specialistų kvalifikacijos kėlimas siekiant skatinti jaunimo fizinio aktyvumo ugdymą“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.