„Dragūnas“ naują sezoną pradėjo pergale

Trečiadienio vakarą Klaipėdos rankinio klubas „Dragūnas“ savoje aikštelėje pradėjo naują rankinio sezoną. Pirmosiose rungtynėse rezultatu 31:24 (13:10) nugalėta Alytaus „Varsos-Stronglaso“ ekipa.

„Dragūnas“ įsirašė po du taškus ir Lietuvos, ir Baltijos rankinio čempionatuose, kadangi šį sezoną komandų, žaidžiančių Baltijos rankinio lygoje rungtynių rezultatas bus įskaitytas ir Lietuvos rankinio čempionate.

Be „Dragūno“ ir „Varsos-Stronglaso“, abiejuose čempionatuose dalyvauja Vilniaus VHC „Šviesa“ ir Kauno „Granitas-Karys“. Taigi, ir akistatos su šiomis komandomis bus vertos dvigubai daugiau taškų.

Klaipėdo „Dragūno“ kapitonas Arvydas Bučius džiaugėsi, kad sezoną pavyko pradėti pergale, tačiau pripažino, kad žaidimas nebuvo kokybiškas.

„Labai gerai, kad pavyko laimėti, nes dviguba pergalė yra labai svarbu. Tačiau žaidimas tikrai netenkino nei mūsų, nei, manau, priešininkų. Rungtynių pradžioje turėjome susikrauti persvarą ir pabėgti nuo varžovų, bet neįmetėme daug įvarčių. Buvo chaotiškos, negražios rungtynės. Buvo daug klaidų, daug broko. Gali atrodyti, kad skirtumas yra nemažas, bet tai neatspindi žaidimo kokybės. Mums būtina iki sekmadienio padaryti išvadas, nes tada žaisime su „Šviesa“. Nežinau, ar žaidimas taip išsiderino iškritus Gyčiui Šmantauskui, bet tarsi nebepažįstame vienas kito aikštelėje“, – apmaudą liejo A. Bučius.

Alytaus komandos kapitonas Gintautas Adamkevičius taip pat žaidimu nebuvo visiškai patenkintas.

„Pirmą kėlinį iki kokios dvidešimtos minutės vertinu neblogai. Buvome susikoncentravę, bet paskui pradėjome gauti daug dviejų minučių ir pradėjome žaisti mažumoje tiek gynyboje, tiek puolime. Automatiškai „Dragūnas“ atitrūko keliais įvarčiais ir mums nebepavyko sugrįžti į savo žaidimą. „Dragūnas“ yra principiniai varžovai ir kieta gynyba lemia pražangas. Norime laimėti ir gal kažkas kažkur persistengia, iš ten ir tos dvi minutės. Bet tai rankinis…

Prieš sezoną vykę turnyrai, kuriuose žaidėme ir su „Dragūnu“, padėjo ruoštis sezonui, bet prie mūsų komandos prisijungė naujų žaidėjų ir mūsų žaidimas dar nėra nušlifuotas. Tiek rungtynėse su „Dragūnu“, tiek su kitomis komandomis pastebime, kad mes tikrai dar ne tokios formos, kokios turėtume būti. Manau, jei vėl kas nors nesukliudys šitam čempionatui, mes tikrai susižaisime ir mesime kovą tiek „Dragūnui“, tiek kitoms komandoms“, – žadėjo G. Adamkevičius.

„Dragūnui“ 7 įvarčius įmetė Gabrielius Virbauskas, po 6 – Mykolas Lapiniauskas ir Lukas Juškėnas (3 iš 7 m), Deividas Virbauskas pelnė 5 (2 iš 7 m), Laurynas Simonavičius – 3, Tomas Valentukevičius – 2 (1 iš 7 m), po 1 pridėjo Gintaras Cibulskis ir Tomas Drakšas (1 iš 7 m).

„Varsos-Stronglaso“ gretose rezultatyviausias buvo 7 įvarčius (1 iš 7 m) įmetęs Žygimantas Micevičius, 4 įmetė Aurelijus Sabonis, po 3 – Rokas Lastauskas, Gintautas Adamkevičius ir Vilius Juozaitis, po 2 pelnė Remigijus Čepulis ir Karolis Jankauskas.