R. Baltušio taurė – „Dragūno“ rankose

Jubiliejiniame, dvidešimtajame, tarptautiniame rankinio turnyre pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti nugalėtojų taurę iškovojo renginio šeimininkai – Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, rungtynėse dėl pirmos vietos įveikę Dobelės „Tenax“ ekipą iš Latvijos.

Tris dienas trukusioje rankinio šventėje dalyvavo 8 komandos iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Iš viso buvo sužaista 15 rungtynių, iš kurių net 8 vyko šeštadienį – nuo 8 valandos ryto iki 10 valandos vakaro.

„Pirmą kartą turnyre dalyvavo aštuonios komandos. Simboliška, kad tiek dalyvių sulaukėme jubiliejiniame Rimanto Baltušio taurės turnyre. Manau, kad šio turnyro formatas yra įdomus ir džiaugiamės, kad turnyre dalyvavo stipriausios Baltijos šalių komandos. Žiūrovų taip pat sulaukėme, malonu, kad jie išgirdo prašymą elgtis saugiai ir laikėsi rekomendacijų. Buvo šiokių tokių organizacinių nesklandumų, kuriuos teko spręsti, tačiau po tokios pertraukos tai pateisinama. Didelių problemų tikrai neturėjome“, – pasakojo „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Jis patikino, kad laimėti yra malonu, tačiau turnyro metu taip pat buvo ruoštasi ir artėjančiam naujam rankinio sezonui – prisiminti seni ir išbandyti nauji deriniai, aikštelėje laiko gavo ir komandos jaunimas.

Beje, šio turnyro metu jauniausi „Dragūno“ žaidėjai trumpam tapo „legionieriais“, nes vos 8 žaidėjus atsivežusi komanda „Ogre“ paprašė pastiprinimo. Jaunimas, žaisdamas už latvių komandą gavo nemažai krūvio ir patirties, patarimų iš šios ekipos trenerio.

Kalbėdamas apie rungtynes dėl pirmosios vietos, A. Juškėnas akcentavo, kad šį susitikimą „Dragūnas“ žaidė labai susikoncentravęs.

„Padarėme labai mažai klaidų, bet visi žaidėjai, kuriems šį sezoną teks pagrindinė našta, puikiai supranta, kad jiems nėra laiko klysti. Jaunimui vis turiu pretenzijų, nes kai kuriems dar sunkiai sekasi perprasti rankinio, kurį aš noriu matyti aikštelėje, stilių. Smagu, kad po pirmosios turnyro dienos išsakytas pastabas kai kurie žaidėjai išgirdo, šeštadienį ir sekmadienį jie atrodė visai kitaip, jų metimų kokybė buvo kitokia. Tai mane džiugina.

Apskritai kalbant apie komandos pasirodymą turnyre po tokios pertraukos galėčiau pasakyti, kad tokio brandaus žaidimo tokiomis aplinkybėmis niekada nedemonstravome. Tai, kad pradėjome treniruotis liepos pradžioje, manau, davė vaisių, tačiau komandos sudėtis didesnėms pergalėms dar yra per silpna“, – auklėtinių pasirodymą komentavo A. Juškėnas.

Turnyras buvo puiki galimybė įvertinti varžovus prieš naują sezoną. Pasak „Dragūno“ stratego, stiprūs atrodo tiek latviai „Dobele“, estai „Serviti“, tiek Lietuvos ekipos – Vilniaus „Šviesa“, Alytaus „Varsa-Stronglasas“, Kauno „Granitas-Karys“.

„Laukia sunkus, bet įdomus sezonas. Tačiau jeigu demonstruosime tokį žaidimą, kokį demonstravome rungtynėse su „Dobele“, galime nugalėti bet ką. Svarbu visiems įsiminti, kad būtina didžiulė drausmė, nes jeigu leisime sau nors šiek tiek atsipalaiduoti, varžovai tuo pasinaudos“, – pabrėžė A. Juškėnas.

Džiaugsmą dėl iškovoto trofėjaus aptemdė žinia apie netikėtą dragūniečio Gintaro Cibulskio tėčio mirtį. Komandos prieš finalines rungtynes jo atminimą pagerbė tylos minute, o dragūniečiai laimėtą taurę bei pasiektas pergales paskyrė komandos draugui ir jo šeimai, taip išreikšdami palaikymą sunkiu metu.

Galutinė turnyro dalyvių rikiuotė

  1. Klaipėdos „Dragūnas“
  2. Dobelės „Tenax“ (Latvija)
  3. Polvos „Serviti“ (Estija)
  4. Kauno „Granitas-Karys“
  5. Vilniaus VHC „Šviesa“
  6. HC „Tallas“ (Estija)
  7. Alytaus „Varsa-Stronglasas“
  8. HC „Ogre“ (Latvija)

1 vieta – Klaipėdos „Dragūnas“

2 vieta – Dobelės „Tenax“ (Latvija)

3 vieta – Polvos „Serviti“