Baltijos lygoje apmaudžiai pralaimėta latviams

Sekmadienį Klaipėdos rankinio klubo "Dragūnas" rankininkai Baltijos rankinio lygos rungtynėse namuose nusileido Dobelės "Tenax" ekipai iš Latvijos. Rungtynės baigėsi rezultatu 27:33 (11:18).

Pirmame kėlinyje aikštelės šeimininkams sunkiai sekėsi rengti atakas, o latviai tuo metu tiksliai atakavo "Dragūno" vartus, kraudamiesi persvarą – 2:6, 8:10, 10:16, 11:18.

Antroje rungtynių pusėje "Tenax" rankininkai toliau diktavo savo žaidimo ritmą ir neleido "Dragūnui" atsitiesti. Prisivyti varžovų neleido besikartojančios klaidos ir neišnaudotos galimybės – 15:23, 21:28, 25:30, 27:33.

"Pralaimėtos tikrai svarbios rungtynės Baltijos lygoje. Turėjome šansą pakilti į trečią vietą grupėje. Nepavyko to padaryti. Tai lėmė galbūt tai, kad rungtynes pradėjome labai prastai, mažai bendravome, gavome lengvus įvarčius, o puolime nieko neįmetėme. Po pertraukos atrodė, kad kažkiek pavyko, bet rezultatas nesikeitė. Reikėtų gerinti gynybą, o puolime daryti mažiau klaidų, nes praradę kamuolį puolime gauname lengvus įvarčius ir net neturime šansų apsiginti", – po rungtynių komentavo rezultatyviausiai rungtynėse žaidęs Gabrielius Virbauskas.

Šiuo metu situacija Baltijos rankinio lygoje yra neaiški, kadangi praėjusią savaitę apie bankrotą paskelbė A grupėje rungtyniavęs Zaporožės ZTR klubas, užėmęs pirmąją vietą.

"Nėra dar sprendimo dėl ZTR, neaišku, kaip bus perskaičiuojami ar neįskaičiuojami jų taškai. Bet kuriuo variantu mes išlaikome galimybę patekti į atkrintamąsias, nebent Polvos "Serviti" komanda laimėtų abejas likusias rungtynes su Minsko SKA ir suomių komandą "Cocks". Manau, tai yra kiek nerealu, taigi, žaisime atkrintamosiose. Bet vis dar yra tos pačios klaidos, tos pačios bėdos, žaidėjai, kurie turi demonstruoti visai kitokį rankinį žaidžia taip, kaip žaidžia", – kalbėjo "Dragūno" vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Klaipėdos rankininkų kitą savaitę, vasario 15 d., laukia rungtynės namuose su Vilniaus "Vilniumi", vasario 19 d. – rungtynės išvykoje su "Kauno Ąžuolu-KTU", o vasario 29-kovo 1 dienomis Alytuje vyks Lietuvos rankinio federacijos taurės finalo ketvertas.

"Ir Lietuvos čempionate, ir LRF taurės pusfinalyje žaisime su HC "Vilniumi". Kaip minėjau, reikia tobulinti gynybą ir nedaryti klaidų puolime. Reikia gerai išsianalizuoti savo ir būsimų varžovų žaidimą, daryti tai, ką susitariame ir neklysti lygiose vietose, gal tada pavyks pasiekti pergales", – svarstė G. Virbauskas.

Statistika

"Dragūnas": Gabrielius Virbauskas – 10 (1 iš 7 m), Deividas Virbauskas – 6, Mykolas Lapiniauskas – 4, Gintaras Cibulskis, Gytis Šmantauskas – po 2, Laurynas Simonavičius, Lukas Simėnas, Lukas Vanagas – po 1.

"Tenax": Nils-Aivis Mikelsons – 8, Nikita Pancenko – 6, Andis Ermanis – 5, Maris Versakovs – 4 (3 iš 7 m), Antons Suleiko, Egils Politers – po 3, Emils Kurzemnieks -2, Elvijs Lazda, Aleksandrs Krastins – po 1.