JAV sporto žvaigždė supykdė rankinio bendruomenę

Socialiniuose tinkluose užvirė sporto žvaigždžių mūšis dėl rankinio. Buvęs amerikietiškojo futbolo žaidėjas Jay Cutleris satyriniame podkaste „Pardon My Take“ pareiškė, kad nori suburti rankinio komandą ir dalyvauti Olimpinėse žaidynėse. J. Cutleris yra įsitikinęs, kad laimėtų aukso medalius, nes „tai iš esmės yra mažas kamuolys, kuris mėtomas tarpusavyje, o tada metamas į vartus“.

„Taigi, tai kaip futbolas – salės futbolas – su kamuoliu, kurį tu meti“, – pridūrė sporto žvaigždė.

J. Cutleris įvardijo, kad savo rankinio komandoje norėtų matyti NBA legendą LeBron James ir amerikietiškojo futbolo žvaigždę Patrick Mahomes ir kitus. Esą jie dominuotų su savo metimo jėga.

J. Cutleris pasišaipė ir iš rankinio vartininkų – esą tai „seniai, kurie tik pakelia ranką ir spėja, kur galėtų skrieti kamuolys“.

J. Cutleris sulaukė palaikymo iš taip pat buvusio amerikietiškojo futbolo žaidėjo Domonique Foxworth, kuris pareiškė, kad rankinį žaidžią žmonės, kurie „nesugebėjo žaisti futbolo, amerikietiško futbolo ir krepšinio“.

Į tokius pareiškimus greitai suregavo įvairios sporto pasaulio įžymybės.

Dalaso „Mavericks“ žaidžiantis krepšinio talentas Luka Doncic tviteryje parašė, kad žmonės tiesiog nežino, koks sunkus yra rankinis.

Sureagavo ir NBA žaidžiantis bosnių krepšininkas Jusuf Nurkič, pasiūlęs nekalbėti apie tai, ko nežinai.

Europos, pasaulio ir olimpinis rankinio čempionas Nicola Karabatic, atstovaujantis „Paris Saint-Germain“ ekipai, sureagavo teigdamas, kad turbūt J. Cutleris nepakankamai susipažinęs su rankiniu.

„Neprieštaraučiau atiduoti savo olimpinį aukso medalį, jei įveiktum mano komandą“, – iššūkį metė N. Karabatic.

JAV rankinio rinktinės narys Ty Reed, reaguodamas į viešus pareiškimus, savo interviu teigė, kad tai komandinis žaidimas, kuris tikrai nėra toks paprastas, kaip gali atrodyti.

Iššūkį JAV sportininkui jau metė ir Vokietijos Bundeslygos klubas „SG Flensburg-Handewitt“, pakvietęs J. Cutler į peržiūrą.

Rankinio naujienas apžvelgiantis podkastas (Un)informed Handball Hour tviteryje paskelbė, kad rankinio pasaulis rado priešą numeris vienas.

Nežinia, ar J. Cutleris ir jo bendraminčiai priims rankinio profesionalų iššūkį, tačiau aišku viena – rankinis Amerikoje pastarąją savaitę sulaukė nemenko dėmesio. Ko gero, tai į naudą, turint omenyje, kad 2023 metais planuojama JAV įkurti profesionalią rankinio lygą.