„Dragūnas“ atlaikė dzūkų puolimą

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai trečiadienio vakarą išvykoje sužaidė nelengvas Lietuvos rankinio lygos rungtynes su Alytaus „Varsa-Stronglasu“.

Nors po pirmojo kėlinio atsiliko vienu įvarčiu (19:18), antrame kėlinyje „Dragūnas“ sugebėjo žaidimą pakreipti sau naudinga linkme ir parsivežti pergalę rezultatu 27:32.

Po rungtynių „Varsos-Stronglaso“ vyriausiasis treneris Egidijus Petkevičius teigė, kad „Dragūno“ pergalę lėmė klaipėdiečių ištvermė ir geresnis fizinis pasirengimas.

„Mūsų nuovargis, manau, pakišo koją šimtaprocentinėms progoms, kurių daug neišpildyta. Be to, sunku prieš varžovus gintis, neįmetę šimtaprocentinių metimų iškart gauname įvarčius atgal, o rezultatas pasako, kas yra ir aikštelėje. Teigiamas dalykas tai, kad vyrai tikrai kovojo, atidavė save, priešingai nei buvo rungtynėse su „Šviesą“ prieš kelias savaites. Vaizdas – lyg diena ir naktis. Šiandien susitvarkėme, viskas buvo gerai, tik, manau, pritrūkome jėgų. Gal įtakos turi ir amžius, ir tai, kad kai kurie žaidėjai po ligų, po traumų ir yra sunku. Taigi, situacija yra tokia, kokia yra“, – kalbėjo alytiškių strategas.

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas sakė manantis, kad rungtynių eigą savo naudai galėjo pakreipti abi komandos.

„Manau, čia buvo ir maža sėkmės dalis, kad mes antrame kėlinyje galbūt geriau sužaidėme, gal mūsų vartininkai daugiau atmušė metimų. Nors ir mes turėjome kelias atkarpas, kai po tris kartus iš eilės neįmesdavome. Taigi, negali nuspėti. Tiek mūsų, tiek Alytaus komandose yra daug jaunų žaidėjų, todėl rezultatas ir žaidimo kreivė stipriai linguoja. Šiandien mes laimėjome, bet lygiai taip pat galėjo būti ir Alytaus pergalė“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Pasak jo, žaidimą gelbsti greitos atakos. 

„Poziciniame puolime mes stringame, turime savų bėdų. Šiuo metu neturime Luko Simėno, Luko Juškėno. Nesame šį sezoną susikomplektavę taip, kaip norėtųsi, todėl turime greitai bėgti, o tai yra gana sunku. Žaidime rotuojame daugiausia krašto ir linijos žaidėjus, o keturiems atsitraukusiems žaidėjams tenka visas krūvis“, – padėtį įvertino „Dragūno“ vyriausiasis treneris.

Artimiausiu metu Klaipėdos ekipos laukia nemenkas jėgų išbandymas.

Šį savaitgalį, lapkričio 30 d., išvykoje teks žaisti Baltijos rankinio lygos rungtynes su Dobelės „Tenax“ (Latvija).

Kitą savaitę turėtų būti sužaistos dvejos LRF taurės ketvirtfinalio rungtynės su kita uostamiesčio ekipa – „CSC Telecom-Mėmeliu“, o savaitgalį, gruodžio 7 d. reikės vykti į Suomiją ir kautis su Baltijos rankinio lygos čempionais Ryhimakio „Cocks“.

Gruodžio 11 d. išvykoje vyks Lietuvos čempionato rungtynės su šiuo metu lyderiaujančia Vilniaus VHC „Šviesos“ ekipa, o gruodžio 14-15 dienomis namuose „Dragūnas“ priims du Baltijos rankinio lygos varžovus – Polvos „Serviti“ (Estija) ir Ryhimakio „Cocks“ (Suomija).

„Per 15 lapkričio dienų ir 15 gruodžio dienų iš viso – 12 Lietuvos ir Baltijos rankinio čempionatų rungtynių plius dvejos LRF taurės rungtynės. Tai yra tikrai labai didelis krūvis“, – komentavo A. Juškėnas.

Statistika

„Varsa-Stronglasas“: Žygimantas Micevičius – 8, Gintautas Adamkevičius – 5 (1 iš 7 m), Aurelijus Sabonis – 4, Nedas Buronko – 3, Remigijus Čepulis, Tautvydas Petrušauskas – po 2, Rokas Lastauskas, Irmantas Asakavičius, Ridas Čeginskas – po 1.

„Dragūnas“: Gabrielius Virbauskas – 8 (3 iš 7 m), Mykolas Lapiniauskas, Gytis Šmantauskas, Lukas Vanagas – po 5, Laurynas Simonavičius, Benas Butkus – po 3, Deividas Virbauskas – 3 (2 iš 7 m).