„Dragūnas“ namuose nukovė „Granitą-Karį“

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai atsitiesė po pralaimėjimo šeštadienį. Trečiadienio vakarą savoje aikštelėje Klaipėdos komanda Lietuvos rankinio lygos rungtynėse nugalėjo Kauno „Granitą-Karį“ rezultatu 35:26 (21:11).

Drausmingai žaidęs „Dragūnas“ per aštuoniolika pirmojo kėlinio minučių sumetė keturiolika įvarčių, o praleido – vos keturis. Greitai ir tiksliai puolę dragūniečiai „Granitui-Kariui“ neleido atsikvėpti. Per likusį kėlinio laiką kauniečiai stengėsi priartėti, tačiau Klaipėdos ekipa išsaugojo dviženklę persvarą.

Antrajame kėlinyje žaidimas buvo klampesnis, lėtesnis, netrūko ir klaidų.

„Dragūnui“ pavyko išlaikyti susikaupimą, tačiau Luko Feoktistovo treniruojami varžovai ėmė labiau spausti, bandydami sumažinti savo atsilikimą.

Beveik visą antrąjį kėlinį „Dragūnas“ išlaikė dešimties įvarčių persvarą. Iki rungtynių pabaigos likus 5 minutėms „Granitui“ buvo pavykę kiek priartėti (31:24).

Tačiau paskutinėmis minutėmis surengtos taiklios Lauryno Simonavičiaus, Gabrieliaus Virbausko ir Deivido Virbausko atakos bei realizuotas 7 metrų baudinys leido „Dragūnui“ pasipildyti savo čempionato taškų kraitį.

„Granito-Kario“ komandos kapitonas Tadas Bučinskas teigė, kad pralaimėjimą nulėmė duobė pirmajame kėlinyje.

„Pagal rezultatą matome, kad per daug praleista. Patys neišpildėme progų. Matėme „Dragūno“ rungtynes prieš KTU, žiūrėjome vaizdo įrašą, darėme viską tą patį, tik nepavyko apsiginti. Jie rengė greitas atakas, o paskui jau jautėsi nuovargis, pasidarė sunkiau gintis. Dėl to sunku ir pulti, kai nuovargis drasko. Tiesiog per klaidas pralošėme. Dešimt įvarčių atlošti yra labai sunku. Išėję į aikštelę pradėjome daryti klaidas iš niekur. Atrodo, kad psichologiškai nesusitvarkėme su įtampa“, – komentavo kauniečių kapitonas.

„Dragūno“ žaidėjas Benas Butkus džiaugėsi, kad pavyko atsitiesti po nesėkmingų šeštadienio rungtynių su „Kauno Ąžuolu-KTU“.

„Rezultatas tikrai tenkina, bet pats žaidimas tikrai dar galėtų gerėti. Tiek gynyboje buvo klaidų, tiek puolime klaidų pilna, ir pats fizinis pasiruošimas… Dabar bus pertrauka, gerinsime visa tai. Džiugu, kad šiandien įsiliejo jauni žaidėjai, galėjome jais pasitikėti, jie taip pat įdėjo savo indėlį, pelnė įvarčius ir padėjo pasiekti šią pergalę“, – šypsojosi B. Butkus.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad rungtynėse su „Granitu“ tvirčiau atrodė ir vartininkai, kurių buvo kiek pasigesta dvikovoje su KTU.

„Man patiko ir tai, kad pavyko atsiplėšti pačioje pradžioje ir nejautėme didelės įtampos. Jeigu būtų reikėję nuo pat pradžių kovoti įvartis į įvartį, rungtynės būtų buvusios labai sunkios ir apylygės“, – pridūrė B. Butkus.

Artimiausios rungtynės „Dragūno“ laukia lapkričio 27 d. Alytuje, kur teks stoti prieš kovinguosius dzūkus „Varsą-Stronglasą“.

Statistika

„Dragūnas“: Gabrielius Virbauskas – 9 (2 iš 7 m), Benas Butkus – 7, Lukas Simėnas, Laurynas Simonavičius – po 4, Mykolas Lapiniauskas – 3, Deividas Virbauskas – 3 (1 iš 7 m), Gytis Šmantauskas – 2, Arvydas Bučius, Edvinas Aidukonis, Orestas Biknius – po 1.

„Granitas-Karys“: Tadas Bučinskas – 7 (4 iš 7 m), Karolis Dambrauskas – 6, Paulius Šarkauskas – 5, Paulius Zėringis, Marius Kairys, Karolis Grigas – po 2, Marijus Gudeika, Lukas Gurskis – po 1.