Ukrainiečių barjero „Dragūnui“ įveikti nepavyko

Klaipėdos „Dragūnas“ šį savaitgalį Baltijos rankinio lygos rungtynėse iškovojo vieną tašką. Penktadienio vakarą su Minsko SKA ekipa iš Baltarusijos sužaista lygiosiomis – 33:33 (15:17), o sekmadienį rezultatu 31:25 (13:11) nusileista Zaporožės ZTR komandai iš Ukrainos.

Abu susitikimai išsiskyrė kovingumu ir sunkiai tramdomomis emocijomis. Komandos žaidė grubiai, šiurkščiai, netrūko pražangų, žaidėjai atidavė visas jėgas.

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas akcentavo, kad žaidžiant su tokio lygio komandomis apie jėgų taupymą negalima šnekėti, o abejos rungtynės buvo reto grožio kontaktinis žaidimas.

„Bankai taupo ir investuoja, o mes mėginame atiduoti viską“, – po penktadienio žaidimo komentavo A. Juškėnas.

Sekmadienį po nesėkme pasibaigusių rungtynių komandos strategas teigė, kad buvo puikus šansas pasiimti dar du taškus, juolab kad ukrainiečiai į Klaipėdą atvyko po sunkių šeštadienį žaistų rungtynių Latvijoje. „Dragūno“ galimybes padidino ir ZTR netektis – vienas pagrindinių žaidėjų pirmomis rungtynių minutėmis patyrė traumą ir negalėjo padėti komandai.

„Nežinau, ar dar turėsime tokį šansą. Gaila, bet mes nesusitvarkėme. Tikriausiai tai labiau lėmė ne fizinis nuovargis, o klaidos. Psichologinis pasiruošimas tikriausiai buvo truputį per silpnas. Vadinasi, kažkur perspaudžiau arba spaudžiau nepakankamai. Bet nė vienam vyrui neturiu priekaištų dėl atsidavimo aikštelėje. Visi kiti dalykai yra darbiniai – šiandien vienokie, rytoj – kitokie. Dirbsime ir padarysime, kad būtų kitaip. Žinoma, norisi, kad aikštelėje būtume protingesni. Šiek tiek trūksta vartininkų pagalbos. Abejos rungtynės buvo labai panašios, buvo didžiulė kova, rankinio muštynės gerąja prasme“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Artimiausias rungtynes „Dragūnas“ žais kitą šeštadienį, lapkričio 9 d. Namuose klaipėdiečiai priims Lietuvos rankinio lygos varžovus – „Kauno Ąžuolą-KTU“.

Statistika

Lapkričio 1 d.

„Dragūnas“: Gytis Šmantauskas – 8, Gabrielius Virbauskas, Deividas Virbauskas – po 6, Mykolas Lapiniauskas, Lukas Simėnas – po 4, Laurynas Simonavičius – 3, Gintaras Cibulskis – 2.

SKA: Aliaksei Ushal – 6, Dzmitry Khmialkou – 5, Dzmitry Nikulenkau, Yulyan Hiryk, Siarhei Shylovich – po 4, Ivan Brouka – 3, Uladzislau Kryvenka, Mikalai Aliokhin – po 2, Ivan Maroz, Dzianis Rutenka, Bogdan Cherkashchenko – po 1.

Lapkričio 3 d.

ZTR: Andrii Akimenko – 6, Dmytro Artemenko – 5, Oleksii Shcherbak, Dmytro Ilchenko – po 4, Oleksii Ganchev, Denys Isanchuk – po 3, Ivan Burzak – 2, Maksym Strelnikov, Anton Dereviankin – po 1.

„Dragūnas“: Gabrielius Virbauskas – 8, Benas Butkus – 5, Laurynas Simonavičius, Lukas Simėnas – po 3, Mykolas Lapiniauskas, Deividas Virbauskas – po 2, Gintaras Cibulskis, Gytis Šmantauskas – po 1.