Lietuvos čempionai ruošiasi naujam rankinio sezonui

Lietuvos rankinio čempionų titulą ginsiantys Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pradėjo ruoštis naujam sezonui. Komandoje šiais metais itin daug pasikeitimų, tačiau vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas patikino, kad „Dragūnas“ ir artėjantį sezoną sieks aukščiausių tikslų.

„Lietuvoje kaip buvome aukščiausiame lygyje, taip ir turime likti. Tai yra pagrindinis uždavinys. Kas komandoje bežaistų, uždaviniai yra laimėti Lietuvos čempionatą, iškovoti Lietuvos taurę“, – pabrėžė A. Juškėnas.

Europos taurės rungtynės – išvykoje

Rugsėjo pradžioje „Dragūno“ laukia dvikovos su Izraelio „Maccabi Rishon Lezion“ ekipa. Rugsėjo pabaigoje turėtų prasidėti Lietuvos čempionatas ir Baltijos rankinio lygos kovos.

„Dirbame jau antrą savaitę. Pirmoji savaitė buvo labiau įvadinė, o šią savaitę pradedame rimčiau dirbti. Pradėti pasiruošimą anksti verčia dalyvavimas Europos taurėje. Turėjome žaisti jau rugsėjo 1-ąją, bet abejas rungtynes žaisime išvykoje Izraelyje rugsėjo 7 ir 8 dienomis. Taip pasiūlė mūsų varžovai“, – sakė A. Juškėnas.

Svarbiems susitikimams „Dragūnas“ ruošis dalyvaudamas turnyre ir draugiškose rungtynėse. 

Rugpjūčio 24-25 dienomis vyks tradicinis tarptautinis rankinio turnyras pulkininkui leitenantui Rimantui Baltušiui atminti. Jame šiais metais dalyvaus 5 komandos: Klaipėdos „Dragūnas“, Kauno „Granitas-Karys“, Dobelės „Tenax“, Uogrės „Ogre/Miandum“ (Latvija) ir Kehros „Kehra/Horizon Pulp&Paper“ (Estija). Turnyre turėjo dalyvauti dar trys komandos iš užsienio, tačiau dėl techninių kliūčių buvo pakeista turnyro data ir jos nebegali dalyvauti.

Iki šio turnyro „Dragūnas“ dar turėtų sužaisti dvejas draugiškas rungtynes Latvijoje su Dobelės „Tenax“ komanda.

Subyrėjo pirmasis septynetas

Pasibaigus 2018-2019 m. rankinio sezonui „Dragūną“ paliko net keturi pirmojo septyneto žaidėjai: Karolis Stropus, Modestas Vaitekūnas, Maksim Voliuvač ir Karolis Bliuvas. Dar neaišku, ar komandoje lieka Lukas Simėnas ir Deividas Virbauskas.

„Situacija netekus keturių pirmo septyneto žaidėjų yra aštri, o nežinia dėl Luko Simėno ir Deivido Virbausko daro padėtį dar aštresne. Taip pat šiuo metu neturime ir Luko Juškėno, kuriam vasarą buvo atlikta operacija ir jis į aikštelę grįš turbūt tik po Naujųjų metų. Teoriškai žaidėjų užtenka, tačiau jeigu komandą paliks Lukas ir Deividas, reikės ieškoti, kuo pasistiprinti“, – komentavo A. Juškėnas.

Prie komandos prisijungė keturi jauni žaidėjai: 17-metis klaipėdietis Orestas Biknius, 19-metis Mindaugas Impolis iš Pasvalio, kuris praėjusį sezoną atstovavo Pasvalio ir Panevėžio ekipoms pirmoje ir aukščiausioje šalies lygose ir du varėniškiai – 17-metis Ignas Savičius ir 18-metis Tomas Valentukevičius.

„Kol kas turime naujų veidų, iki rimtų žaidėjų jiems dar toli. Mėginsime iš jų padaryti žaidėjus. Matysime, kaip seksis, bet kol kas vyrai nuoširdžiai dirba ir tikiuosi, kad kažkas pavyks. Po kelių savaičių pamatysime, kaip jiems pavyks įsitvirtinti komandoje“, – sakė komandos strategas.

Komandos kapitonas Arvydas Bučius sakė manantis, kad komplektacija yra nebloga ir viskas turėtų būti gerai.

Žaidėjas Gintaras Cibulskis patikino, kad „Dragūnas“ mėgsta iššūkius, tad, ko gero, laukia daug darbo.

„Kol kas treniruojamės, sunku, verkiam, – šmaikštavo G. Cibulskis. – Tikėkimės, bus eiliniai geri metai. Kiekvienais metais būna nelengva, visi nori mums įgelti.“

Jo nuomone, tikimasi, kad į aikštelę po pertraukos su nauja jėga grįš Lukas Vanagas, savo puikų žaidimą toliau demonstruos Žanas Gabrielius Virbauskas.

Vyriausiasis treneris A. Juškėnas pasidžiaugė, kad jaučiama finansinė miesto parama ir palaikymas. Tačiau vis dar nepavyksta prisibelsti į Klaipėdos verslo duris, rasti didžiųjų rėmėjų, kurie įvertintų Klaipėdos rankinio pasiekimus ir padėtų siekti dar didesnių aukštumų.

2019-2020 m. sezono komandos sudėtis

Vartininkai: Benediktas Pakalniškis, Mantas Stankaitis

Kairysis kraštas: Laurynas Simonavičius, Mindaugas Impolis

Kairysis pusiau kraštas: Lukas Vanagas, Lukas Simėnas

Centras (įžaidėjai): Žanas Gabrielius Virbauskas, Tomas Valentukevičius, Lukas Juškėnas

Dešinysis pusiau kraštas: Gytis Šmantauskas, Deividas Virbauskas, Ignas Savičius

Dešinysis kraštas: Mykolas Lapiniauskas, Orestas Biknius

Linija: Arvydas Bučius, Gintaras Cibulskis, Benas Butkus