Klaipėdos „Dragūnas“ devintą kartą tapo Lietuvos čempionu

Trečiadienio vakarą Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai apgynė čempionų titulą – klubas Lietuvos rankinio čempionato nugalėtoju tapo jau 9 kartą per pastaruosius 10 sezonų.

Finalo serijoje iki trijų pergalių Klaipėdos komanda tris kartus iš eilės įveikė Vilniaus VHC „Šviesa“ ekipą. 

Paskutinės, trečiosios, rungtynės išsiskyrė milžiniška įtampa ir lygia kova. Pirmasis rungtynių kėlinys buvo itin nerezultatyvus – komandos įmetė tik po 9 įvarčius.

Po pertraukos komandos ėmė žaisti greičiau ir tiksliau atakuoti, tačiau atsiplėšti nė vienai komandai nepavyko (12:12, 15:15, 20:20).

Likus dviem minutėms rezultatas vis dar buvo lygus – 22:22. Svarbiomis akimirkomis savo darbą atliko vartininkas Maksim Voliuvač, o septynių metrų baudinį realizavo Karolis Bliuvas (23:22). Likus dešimčiai sekundžių vilniečiai bandė atakuoti, tačiau kamuolys į „Dragūno“ vartus nebeįskriejo – Klaipėdos komanda šventė pergalę rezultatu 23:22 (9:9).

Prie „Dragūno“ pergalės 4 įvarčiais prisidėjo Karolis Bliuvas, po 3 pelnė Karolis Stropus, Gabrielius Virbauskas, Modestas Vaitekūnas, po 2 – Laurynas Simonavičius, Lukas Juškėnas, Gytis Šmantauskas, po 1 pridėjo Deividas Virbauskas, Gintaras Cibulskis, Lukas Simėnas, Benas Butkus.

„Šviesos“ komandoje rezultatyviausias buvo 9 įvarčius pelnęs Karolis Antanavičius, 5 įmetė Valdas Drabavičius, po 2 – Karolis Antonovičius, Tomas Bernatavičius, Šarūnas Ugianskis, po 1 – Artūras Švilpa, Jovydas Jurašius.

„Sezonas buvo geras, nes iškovojome daug pergalių ir Lietuvoje, ir Baltijos lygoje, ir laimėjome LRF taurę. Tai nedažnai atsitinka. Labai džiugina, kad patekome į Baltijos lygos finalo ketvertą, žinoma, gaila, kad likome ketvirti, nes medaliai būtų buvusi labai graži puošmena“, – kalbėjo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Jis neslėpė, kad prieš trečiąsias finalo rungtynes buvo apėmusi bloga nuojauta.

„Tiek pernai, tiek šiemet trečiosios finalo rungtynės buvo sunkios. Šiandien mes tikrai neblogai atrodėme, bet ir mūsų priešininkai atrodė labai gerai, visiškai neklydo, labai kantriai ir ilgai ruošė atakas. Pagarba vyrams, kad „išlindome“ iš sunkių situacijų ir tai leido perlaužti rungtynes. Tačiau buvo tikrai labai sunku, nieko panašaus pirmose dviejose rungtynėse nebuvo. Pernai finale irgi žaidėme su „Šviesa“, bet šiais metais finalo serija buvo kur kas sunkesnė. Manau, finale susitiko du vienas kito verti varžovai ir skaičiai 3:0 yra reikšmingas tik tiems žmonėms, kurie nesupranta rankinio. Čia buvo trejos atskiros rungtynės, kurios buvo mūsų sunkiai laimėtos. 3:0 yra tik skaičiai. Didžiulė pagarba varžovams ir mano vyrams, kad atsilaikėme“, – sakė A. Juškėnas.

Šio sezono pradžia „Dragūnui“ buvo nelengva – buvo itin daug klaidų, o A. Juškėnas net dviem mėnesiams buvo perleidęs savo pareigas Gintarui Cibulskiui. 

„Kovojome su savo demonais. Su jais susitvarkėme tik po Naujųjų metų ir tada pradėjome judėti į priekį. LRF taurės finale jau buvome tikrai geros formos ir pavyko ją išlaikyti. Tikrai buvo sunku… Nėra tokio meistriškumo skirtumo, kad galėtume lengvai laimėti. Iš tų 9 čempioniškų metų buvo gal pora sezonų, kai finale lengvai  nugalėjome. Visa kita – per kančias į žvaigždes…“ – aprimus emocijoms kalbėjo A. Juškėnas.