Į pusfinalį žengusio „Dragūno“ treneris: „Toks žaidimas nepuošia mūsų komandos“

Šeštadienį išvykoje žaidę Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pasiekė antrąją pergalę prieš Panevėžio „Grifą“ ir žengė į Lietuvos rankinio lygos pusfinalį. Vis dėlto šis žingsnis nebuvo lengvas. Nors trečiadienį namuose „Dragūnas“ laimėjo 14 įvarčių persvara, šiandien Panevėžyje pavyko laimėti vos dviem įvarčiais – 28:30 (15:17).

„Grifo“ treneris Mindaugas Vėta sakė, kad komanda, žinodama, jog šios rungtynės gali būti paskutinės šį sezoną, į aikštelę ėjo nusiteikusi atiduoti visas jėgas ir kovoti iki paskutinės sekundės. Tuo metu „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas buvo nusivylęs savo auklėtinių žaidimu ir pavadino jį nepagarba rankiniui.

Išties Panevėžio rankinio sirgaliai stebėjo visai kitokį abiejų komandų žaidimą – „Dragūnas“ daug klydo, o „Grifas“ didesnę rungtynių dalį buvo priekyje: 7:6, 14:11, 24:23, 26:25. Likus 5 minutėms iki rungtynių pabaigos „Dragūnas“ pagaliau sugebėjo grįžti į sau įprastą žaidimą, tačiau laiko užteko tik nedidelei persvarai susikurti ir rungtynės baigėsi rezultatu 28:30.

„Susirinko mūsų pagrindiniai žaidėjai ir kalbėjome, kad tai turbūt paskutinės mūsų sezono rungtynės ir kiekvienas norėjome parodyti, ką galime. Rezultatas tikrai neblogas, iki 55 minutės buvome priekyje ir net buvo mintis, kad reikės dar kartą važiuoti į Klaipėdą, bet vis dėlto „Dragūnas“ pačią rungtynių pabaigą sužaidė užtikrintai ir laimėjo. Džiaugiuosi vyrų žaidimu“, – po rungtynių sakė panevėžiečių treneris M. Vėta.

Pasak jo, tik prieš pat sezoną buvo surinkta komanda, kurios sudėtyje yra žmonių, kurie buvo metus ar dvejus nesportavę, o dabar rodo rezultatą.

„Nereikia norėti kone iš kiemo surinkus komandą iškart kilti į viršų. Po truputį lipdėme žaidimą ir paskutinėse rungtynėse tai parodėme. Mano veide šiandien šypsena. Mes padarėme tai, ką ir planavome prieš sezoną – nelikti paskutiniams, išeiti į atkrintamąsias. Net nugalėjome Šiaulių komandą, kuri tikrai nėra silpna. Šeši taškai, trys pergalės. Džiaugiuosi, nes buvo tikrai gerų rungtynių, epizodiškai buvo ir prastesnių, bet, lyginant mūsų paskutinį sezoną aukščiausioje lygoje ir šį, matome, kad tikrai mokame ir galime žaisti“, – savo komandos sezoną įvertino M. Vėta.

A. Juškėnas kaip teigiamą dalyką nurodė tik tai, kad buvo pasiektas tikslas žengti į pusfinalį sužaidus dvejas rungtynes.

„Tikslas pasiektas, o viso kito reikia klausti žaidėjų. Nežinau, ar buvome per daug pasitreniravę, ar buvo iškelti nerealūs tikslai, ar naudojome kitas taktikas. Mano nuomone, tai yra nepagarba rankiniui, nepagarba varžovams. Tai yra didelė blogybė. Niekas nebūtų darę tragedijos, jeigu būtume ir pralaimėję, nes tai būtų dar vienos papildomos rungtynės, kurios yra geriau nei treniruotė, bet toks žaidimas tikrai nepuošia mūsų komandos. Negali būti jokio pasiteisinimo“, – reziumavo A. Juškėnas.

Statistika

„Grifas“: Justas Totūraitis – 8 įvarčiai, Mindaugas Rutkauskas – 7, Egidijus Narakas – 4, Karolis Dainys, Evaldas Vėta – po 3, Benas Balzarevičius, Mindaugas Barzdenis, Mindaugas Impolis – po 1 įvartį.

„Dragūnas“: Karolis Bliuvas, Deividas Virbauskas – po 5 įvarčius, Karolis Stropus, Lukas Juškėnas – po 4, Laurynas Simonavičius, Arvydas Bučius, Lukas Simėnas, Gytis Šmantauskas – po 2, Mykolas Lapiniauskas, Modestas Vaitekūnas, Gintaras Cibulskis, Benas Butkus – po 1 įvartį.