Baltijos lygos finalo ketvertas vyks Minske

Baltijos rankinio lyga (BHL) paskelbė, kad 2018-2019 metų sezono finalo ketvertas vyks Minske, Baltarusijoje. Čempionato rengėjai rinkosi tarp Klaipėdos ir Minsko, tačiau pagal įvairius kriterijus pranašesni buvo baltarusiai.

BHL savo interneto svetainėje paskelbė, kad finalo ketverto susitikimai vyks Uruchye sporto centre. 

„Apsilankėme Minske ir buvome labai patenkinti tuo, ką pamatėme. Klaipėda taip pat buvo kandidatė surengti finalo ketvertą, bet Minskas turėjo aiškių pranašumų: puiki ir beveik nauja sporto salė su beveik 3000 vietų yra aprūpinta modernia įranga visiems – komandoms, teisėjams, televizijos žiūrovams ir sirgaliams“, – aiškino BHL vadybininkas Urmo Sitsi.

„Mes stebėjome vietines rungtynes tarp SKA ir Bresto „Meshkov“ komandų ir atmosfera buvo puiki. Sąlygos beveik 2000 sirgalių buvo labai geros, valandą prieš rungtynes prasidėjo pramogos žiūrovams ir tęsėsi per pertraukėlę. Apskritai rungtynių organizavimas buvo aukšto lygio, tad galiausiai sprendimas skirti Minską finalo ketverto vieta buvo lengvas“, – pridūrė BHL atstovas.

Balandžio 20 d. vyksiančiuose pusfinaliuose susitiks Klaipėdos „Dragūnas“ ir Zaporožės ZTR, o šeimininkai Minsko SKA – su Ryhimakio „Cocks“. Finalai vyks sekančią dieną.