„Dragūnas“ dar sykį palaužė kauniečius

Klaipėdos „Dragūnas“ antrą kartą per keturias dienas nugalėjo Kauno „Granitą-Karį“. Sekmadienį Lietuvos rankinio federacijos finale Utenoje kauniečiai krito pralaimėję rezultatu 35:22 (17:10), o trečiadienio vakarą Kaune vykusiose Lietuvos rankinio lygos rungtynėse „Dragūnas“ dar sykį šventė pergalę – 40:28 (21:15).

Klaipėdos komandos strategas Artūras Juškėnas neslėpė, kad abiem komandoms pirmoji rungtynių pusė buvo nelengva.

„Abi komandos atrodė išsisėmusios. Bent jau rungtynių pradžioje atrodė, kad „Granitui“ buvo sunku nusiteikti kovoti. Vis dėlto nebuvo lengva abiem komandoms. Mums iš pradžių „nesiklijavo“ gynyba, praleidome palyginti daug įvarčių. Antrame kėlinyje pavyko pagerinti gynybą ir kėlinio viduryje jau viskas buvo aišku. Manau, yra tikrai solidu dukart iš eilės nugalėti „Granitą“ daugiau nei dešimties įvarčių persvara. Ankstesniais metais ne visada tai pavykdavo padaryti net ir su solidesne komandos sudėtimi. Svarbu nesustoti ir toliau taip žaisti“, – po rungtynių komentavo A. Juškėnas.

Šalies čempionate iki atkrintamųjų „Dragūnui“ liko tik vienerios rungtynės – su Vilniaus „Šviesa“. Su šia komanda klaipėdiečiai kovoja dėl reguliaraus sezono nugalėtojo vardo. 

Įdomu tai, kad dabar Klaipėdos komanda su „Šviesa“ susitiks net tris kartus iš eilės: šį savaitgalį, kovo 10 d., 14 val. vyks Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės Vilniuje, kitą trečiadienį, kovo 13 d., 19 val. – Lietuvos rankinio lygos rungtynės Klaipėdoje, o kitą šeštadienį, kovo 16 d., 14 val. – atsakomosios Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalio rungtynės Klaipėdoje.

„Su „Šviesa“ bus tikrai sunkiau nei su „Granitu“. Yra beprotiškai sunku žaisti su ta pačia komanda trejas rungtynes iš eilės per tokį trumpą laiką. Nors kažkada esame turėję panašią situaciją, tik ne su „Šviesa“. Tai emociškai sunku abiem komandoms – tiek laiminčiai, tiek pralaiminčiai. Tačiau mes turime būti pasiruošę ir turime eiti ir laimėti. Mums stimulas yra tai, kad šį sezoną pralaimėjome „Šviesai“ vieną kartą. Manau, to vieno pralaimėjimo ir turi pakakti, reikia ne ieškoti daugiau stimulų, o demonstruoti gerą žaidimą“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Jis pabrėžė, kad ypač svarbu bus laimėti pirmąjį tarpusavio susitikimą šį sekmadienį išvykoje, kad likusios dvejos rungtynės namuose būtų lengvesnės psichologiškai.

„Visi trys susitikimai yra labai svarbūs. Trečiadienį bus lemiamos rungtynės, po kurių paaiškės, kuri komanda bus pirmoje vietoje. Tiek mes, tiek „Šviesa“ norime laimėti reguliarųjį čempionatą, nes tai suteikia ir aikštės pranašumą atkrintamosiose, ir galimybė nesusitikti su kai kuriais neparankiais varžovais. Kitos dvejos rungtynės – kova dėl vietos Baltijos rankinio lygos finalo ketverte. Tikiuosi, kad vyrai ir į jas eis žaisti su tokiu nusiteikimu ir profesionalumu, kokį sirgaliai mato pastaruoju metu. Mes norime būti finalo ketverte ir susikauti su pajėgiausiais kaimyninių šalių rankinio klubais“, – apie laukiančias kovas sakė „Dragūno“ vyriausiasis treneris.

Statistika:

„Dragūnas“: Gabrielius Virbauskas – 7 įvarčiai, Karolis Stropus – 6, Gytis Šmantauskas – 5, Deividas Virbauskas, Lukas Juškėnas – po 4, Gintaras Cibulskis, Lukas Simėnas, Benas Butkus, Karolis Bliuvas – po 3, Laurynas Simonavičius, Mykolas Lapiniauskas – po 1 įvartį.

„Granitas-Karys“: Paulius Šarkauskas – 8 įvarčiai, Modestas Štarolis – 6, Tadas Bučinskas – 5, Paulius Zėringis – 4, Karolis Dambrauskas – 2, Marius Kairys, Karolis Grigas, Manvydas Lazauskas – po 1 įvartį.