Alytuje „Dragūnas“ nukovė „Varsą-Stronglasą“

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai šeštadienį Alytuje įsirašė dar vieną pergalę Lietuvos rankinio lygoje. Rezultatu 26:25 (15:9) Klaipėdos komanda įveikė „Varsą-Stronglasą“.

Rungtynės buvo nelengvos ir emocingos abiem komandoms – buvo daug klaidų, daug techninio žaidimo broko.

Pirmame kėlinyje drausmingai žaidęs „Dragūnas“ sugebėjo susikurti sau šešių įvarčių persvarą, o antroje rungtynių pusėje atotrūkį padidino iki aštuonių (22:14).

Vis dėlto antrajam kėliniui įpusėjus aikštelės šeimininkai dzūkai svečius iš Klaipėdos privertė pajusti įvarčių badą. Per dešimt minučių „Varsa-Stronglasas“ pelnė 5 įvarčius, o „Dragūnui“ pavyko realizuoti tik vieną metimą, tad skirtumas tarp komandų sumažėjo iki trijų įvarčių (23:20).

Charakterį pademonstravę dzūkai ir per paskutines dešimt rungtynių minučių stengėsi sutrukdyti čempiono titulą ginančiam „Dragūnui“ išsivežti pergalę. 53-iąją rungtynių minutę „Varsa-Stronglasas“ išlygino rezultatą – 23:23.

Paskutinės žaidimo minutės buvo itin įtemptos abiem komandoms – alytiškiai stengėsi išplėšti lygiąsias, tačiau tam jiems jau nebeužteko laiko, tad rungtynės baigėsi minimalia „Dragūno“ persvara.

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas matydamas, kas vyksta aikštelėje, ne kartą griebėsi už galvos.

„Išėjome atostogauti, tarsi antrame kėlinyje niekam nereikia žaisti“, – po rungtynių apie įsisenėjusią problemą sakė A. Juškėnas ir pridūrė, kad šiai problemai spręsti gali prireikti kardinalių veiksmų.

„Kai toks žaidimas, pergalė nublanksta ir neteikia tokia pergalė malonumo. Jeigu tokias nesąmones daro žaidėjai, kurie neseniai buvo ir yra kandidatai žaisti rinktinėje, tai reikia galvoti, ką aš veikiu šioje komandoje ir ką tie žaidėjai čia veikia“, – kritiką dėl pernelyg banguoto žaidimo žėrė A. Juškėnas.

Treneris pabrėžė, kad „Dragūno“ tikslas yra laimėti visas reguliaraus sezono rungtynes ir užimti pirmą vietą turnyro lentelėje.

„Viskas nuo mūsų priklauso. Bet kai taip žaidžiame, susidaro įspūdis, kad kiti nori laimėti labiau nei mes“, – kartėlį liejo A. Juškėnas.

„Dragūnui“ Lietuvos rankinio lygoje iki atkrintamųjų liko sužaisti trejas rungtynes: su „Kauno Ąžuolu-KTU“, Kauno „Granitu-Kariu“ ir Vilniaus VHC „Šviesa“.

Statistika

„Dragūnas“: Karolis Stropus, Gabrielius Virbauskas, Lukas Simėnas – po 4 įvarčius, Benas Butkus – 3, Laurynas Simonavičius, Mykolas Lapiniauskas, Lukas Juškėnas, Modestas Vaitekūnas, Karolis Bliuvas – po 2, Gintaras Cibulskis – 1 įvartis.

„Varsa-Stronglasas“: Deivas Eidukonis – 10 įvarčių, Remigijus Čepulis – 6, Nedas Buronko – 5, Aurelijus Sabonis – 2, Rokas Lastauskas ir Šarūnas Krisiulevičius – po 1 įvartį.

Palikite atsiliepimą