Į Klaipėdą atvyksta Baltijos rankinio lygos čempionai

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkų artėjantį savaitgalį laukia išbandymai Lietuvos ir Baltijos rankinio čempionatuose. Šeštadienį laukia dvikova su Vilniaus HC „Vilniumi“, sekmadienį – su Ryhimakio „Cocks“ iš Suomijos.

„Bent jau aš gerai nusiteikęs. Mėginsime kautis, nors tikriausiai bus sunkiau, nei turėjo būti su „Serviti“. Kaip bus, niekas negali pasakyti. Ką prisidirbome, reikia išsrėbti, nors bus nelengva“, – paklaustas, kaip nusiteikusi komanda laukia savaitgalio, sakė „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Varžovų komandoje – buvęs dragūnietis

Šeštadienį uostamiesčio sporto sirgaliai kviečiami stebėti Lietuvos rankinio lygos rungtynes. Būsimi varžovai – sostinės ekipa HC „Vilnius“. Šiuo metu vilniečiai turnyro lentelėje yra šešti, „Dragūnas“ – trečias. Tačiau susitikus aikštelėje, nepaisant vietos turnyro lentelėje, kova tarp šių komandų visada būna karšta.

A. Juškėno nuomone, šios rungtynės Klaipėdos ekipai yra ypač svarbios. „Dragūnas“ čempionate patyrė jau du pralaimėjimus, tad negali sau leisti pralaimėti daugiau rungtynių.

„Vilnius“ dabar yra ant bangos. Nerimą mums kelia Vaidas Drevinskas, nes jis vienas gali nulemti rungtynių eigą. Ir ankstesnėse rungtynėse su juo daugiausiai turėdavome problemų. Taip pat „Vilnių“ papildė geras vartininkas, kurio dėka pirmą kartą tapome Lietuvos čempionais – Rolandas Uoslys. Jei žvaigždės bus palankios jiems abiems, mums tikrai gali būti sunku. Tačiau turime 16 žaidėjų, kurie yra pasiruošę išbėgti į aikštelę ir kovoti“, – sakė A. Juškėnas.

Atvyks Baltijos lygos čempionai

Po šeštadienio išbandymo Lietuvos rankinio lygos rungtynėse, sekmadienį „Dragūnas“ stos į svarbų mūšį Baltijos šalių čempionate. Į Klaipėdą atvyks tris pastaruosius sezonus Baltijos lygos čempionais tapę Ryhimakio „Cocks“ rankininkai iš Suomijos, kurie yra pajutę ir Europos Čempionų lygos skonį.

Šioje komandoje yra lietuviškų akcentų – ekipą treniruoja Gintaras Savukynas, vartus gina Giedrius Morkūnas, o vienas iš komandos gydytojų yra Audrius Žemaitis.

„Sekmadienį lauks visai kito kalibro komanda. Mes jos neturėsime, kuo nustebinti, jiems viskas bus žinoma“, – sakė A. Juškėnas.

Ankstesni „Dragūno“ ir „Cocks“ susitikimai baigėsi suomių pergalėmis, tiesa, ne dviženklėmis, tad pakovoti „Dragūnas“ tikrai gali.

„Šiose rungtynėse svarbiausia bus atsidavimas, aukojimasis ir kiti gražūs žodžiai. Tikiuosi, tai nebus tiks žodžiai, bet ir veiksmai. Turi mums žvaigždės sukristi palankiau nei jiems, tada galime tikėtis juos paguldyti ant menčių“, – kad dėl taško teks kovoti iš paskutiniųjų, nusiteikęs A. Juškėnas.

Tiek šeštadienį, tiek sekmadienį rungtynių arenoje Taikos pr. 61A pradžia – 14 val.

Primename, kad vaikai, moksleiviai ir pensininkai (pateikę pažymėjimą prie įėjimo) „Dragūno“ rungtynes visada žiūri nemokamai! Bilieto kaina suaugusiems – 3 eurai.

Palikite atsiliepimą