Namuose „Dragūnas“ apmaudžiai pralaimėjo estams

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai sužaidė vienas iš paskutiniųjų Baltijos rankinio lygos reguliaraus sezono rungtynių. Namuose apmaudžiai – vos vieno įvarčio skirtumu – nusileista Polvos „Serviti“ ekipai iš Estijos.

Pirmąjį kėlinį komandos užbaigė lygiosiomis (13:13), o antrąjį sėkmingiau pradėjo „Dragūnas“, išsiveržęs į priekį 15:13. Vis dėlto netrukus svečiai iš Estijos perėmė iniciatyvą ir persvėrė rezultatą savo naudai – 17:19.

Likus septynioms minutėms iki rungtynių pabaigos rezultatas vėl buvo lygus – 22:22. „Serviti“ du įvarčius iš eilės pelnė Henri Hiiend, išvedęs savo komandą į priekį.

59-ąją minutę dragūniečio Gabrieliaus Virbausko pelnytas įvartis dar suteikė vilties rungtynes baigti lygiosiomis, tačiau neatsirado lyderio, kuris būtų užvedęs „Dragūno“ septyniukę, ir galimybė iškovoti bent vieną tašką virto apmaudžiu pralaimėjimu rezultatu 23:24.

Po rungtynių „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas apgailestavo, kad komanda, vieną savaitę sugebėdama parklupdyti grupės lyderius, kitą savaitę pralaimi ne tokioms stiprioms ekipoms.

„Nutiko taip, kad nesugebėjome po pergalių prieš ZTR rimtai dirbti. Nepavyko komandos pažadinti, nors visi buvo geros nuotaikos. Deja, dažnai būna, kad gera nuotaika nėra prielaida geram rezultatui. Matyt, mums reikia to konflikto, kad susikauptume ir tinkamai žaistume“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Kritika ir žaidėjams, ir treneriui

Pagiriamųjų žodžių treneris turėjo tik vartininkui Maksimui Valiuvač – pasak trenerio, jis daug kartų gelbėjo komandą labai geru savo žaidimu.

Visiems kitiems komandos nariams, taip pat ir sau pačiam, A. Juškėnas negailėjo kritikos. 

„Problema yra tai, kad reikia vyrus nuolat raginti. Nebuvome greiti, buvome pasyvūs, „Serviti“ galbūt labiau norėjo nugalėti. Nors dėl kovingumo priekaištų kaip ir neturiu – kovojome iki galo, turėjome šansą išlyginti rezultatą. Tačiau tas, kas turėjo imtis iniciatyvos, to nepadarė. Turiu asmeninių priekaištų daugeliui žaidėjų, pavyzdžiui, kairiojo pusiau krašto. Kai žaidime nėra visų žaidėjų visa jėga, dalis komandos rungtynių neištemps. Be to, daug neįmetėme savo susikurtų metimų, o ir savo vadovavimu nesu labai sužavėtas. Jaučiuosi šlykščiai – turėjome didžiulių šansų, manau, daug ką sugadinome. Taip, patekome į atkrintamąsias, tačiau dar neaišku, su kuo žaisime. Pirmoji vieta grupėje, kuri mums buvo labai reali, dabar liko tik teorinė. Ką prisidirbome, tą turėsime ir suvalgyti“, – apmaudą liejo A. Juškėnas.

Gali būti, kad šiek tiek sumaišties į komandos žaidimą įnešė tai, kad šiose rungtynėse debiutavo naujas „Dragūno“ žaidėjas, su kuriuo A. Juškėnas rankomis sukirto vos prieš porą dienų.

Komanda pasipildė 21-erių dešiniojo pusiau krašto žaidėju Gyčiu Šmantausku. 197 cm ūgio žaidėjas vilkės 37-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

„Klaipėdietis Gytis yra žaidėjas, kuris gali atakuoti iš toli. Manau, tai klubui gera paspirtis. Jis aštuoniolikos metų išvyko žaisti į Austriją, po to – į Vokietiją, o dabar grįžo namo. Siekiant gero rezultato dar turime ką nuveikti, bet matome jo norą dirbti ir, manau, kad ateityje viskas bus gerai“, – naująjį komandos narį pristatė A. Juškėnas.

Statistika

„Dragūnas“: Gabrielius Virbauskas – 6 įvarčiai, Karolis Bliuvas – 5, Deividas Virbauskas, Modestas Vaitekūnas – po 3, Karolis Stropus – 2, Laurynas Simonavičius, Gintaras Cibulskis, Lukas Simėnas, Benas Butkus – po 1 įvartį.

„Serviti“: Henri Sillaste – 9 įvarčiai, Anatolii Cheslov – 6, Henri Hiiend – 4, Sander Sarapuu – 2, Hendrik Varul, Mathiias, Stanislav Kholodiuk – po 1 įvartį.

Palikite atsiliepimą