„Dragūnas“ įkrėtė į kailį principiniams varžovams

Sekmadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai sužaidė dar vienerias Baltijos rankinio lygos rungtynes. Rezultatu 28:26 (13:17) namuose įveikti Ukrainos vicečempionai – Zaporožės ZTR ekipa.

Rungtynių pradžia buvo itin sunki – Klaipėdos komanda atsiliko 0:5 ir pirmąjį savo įvartį pelnė tik 8-ąją minutę. Nors kėliniui bėgant pavyko sumažinti atsilikimą iki minimalaus, vis dėlto paskutinėmis minutėmis ZTR sugebėjo vėl susikurti saugesnę keturių įvarčių persvarą.

Antrąjį kėlinį geriau pradėjo aikštelės šeimininkai, per dešimt minučių sugebėję išlyginti rezultatą – 21:21. Likusį rungtynių laiką komandos kovojo dėl kamuolio ir kiekvienos galimybės pelnyti įvartį. Atmosfera aikštelėje buvo įkaitusi  ir žaidėjams sunkiai sekėsi tramdyti emocijas ir pyktį – raudonų kortelių susilaukė dragūnietis Gabrielius Virbauskas ir ZTR žaidėjas Denys Isanchuk. Įspėjimo susilaukė ir „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Likus dešimčiai minučių iki rungtynių pabaigos rezultatas vis dar buvo lygus – 23:23. „Dragūnui“ su emocijomis pavyko susitvarkyti geriau nei svečiams iš Ukrainos ir taiklūs Deivido Virbausko ir Karolio Bliuvo metimai išvedė „Dragūną“ į priekį – 25:23. Svečiai į tai atsakė taip pat dviem taikliais metimais ir rezultatą vėl išlygino – 25:25.

Savo metimus realizavę Karolis Stropus ir Laurynas Simonavičius sugrąžino „Dragūno“ persvarą, prie kurios vėl bandė priartėti baudos metimą įmetę ukrainiečiai. Vis dėlto iki žaidimo pabaigos likus minutei, „Dragūno“ pergalę įtvirtino taiklų metimą atlikęs K. Stropus.

„Emocijos geros. Pirmame kėlinyje mums buvo nežmoniškai sunku. Bet komanda parodė, kad turi charakterį, parodė, kad vyrams tarp kojų kažkas kabo – tai irgi gerai. Manau, kad tai pagrindinis geras dalykas, ypač po tokio sunkaus pirmojo kėlinio. Sugebėjome atsitiesti ir užkurti tokią pergalę. Tai yra pats didžiausias, geriausias dalykas, koks tik galėjo būti. Nugalėjome rimtą varžovą ir tai mus labai džiugina“, – pergale džiaugėsi „Dragūno“ vyr. treneris A. Juškėnas.

„Raktas į pergalę buvo mūsų kovingumas, tikrai viską laimėjo mūsų kovingumas. Padarėme šiek tiek mažiau klaidų, nei pirmame kėlinyje, pradžioje, kai pralaimėjome 0:5. Buvo be galo sunku pasivyti,  bet tas mūsų kovingumas, mūsų vienybė ir lėmė tą faktą, kad mes šiandien laimėjome“, – rezultatu džiaugėsi ir „Dragūno“ žaidėjas Gintaras Cibulskis.

„Dragūno“ rankininkai per dvejas šio savaitgalio Baltijos lygos rungtynes užsidirbo tris taškus. Pasak A. Juškėno, būtų buvę puiku iškovoti visus keturis.

„Iki „puikiai“ trūksta tiktai plaukelio tokio nedidelio, bet Minsko SKA mums niekada nebuvo parankus varžovas. Tai yra nežmoniškai stipri komanda, gebanti keisti žaidimo stilių. Trys taškai. Jei kas nors būtų pasakę, būčiau sakęs, kad jūs turbūt juokaujate, o dabar viskas gerai. Belieka tą žaidimą, kurį mes demonstruojame, iš Baltijos lygos perkelti į Lietuvos čempionatą ir tada nebus problemų. Tik ne visą laiką tai pavyksta“, – sakė A. Juškėnas.

Statistika

„Dragūnas“: Karolis Bliuvas – 5 įvarčiai, Lukas Simėnas, Gabrielius Virbauskas, Modestas Vaitekūnas – po 4 įvarčius, Karolis Stropus, Deividas Virbauskas – po 3, Gintaras Cibulskis – 2, Alain Romeo Eyebe II, Laurynas Simonavičius, Benas Butkus – po 1 įvartį.

ZTR: Oleksii Ganchev – 7 įvarčiai, Oleksandr Tilte – 5, Dmytro Ilchenko – 4, Ievgen Konstantinov – 3, Andrii Akimenko, Maksym Karamyshev – po 2, Roman Severyn, Ivan Burzak, Denys Isanchuk – po 1 įvartį.

Palikite atsiliepimą