Šalies čempionate – antrasis pralaimėjimas

Trečiadienį Klaipėdos „Dragūnas“ patyrė antrąjį pralaimėjimą Lietuvos rankinio čempionate. Rezultatu 27:31 (13:14) nusileista Vilniaus VHC „Šviesos“ ekipai.

Nors visą pirmąjį kėlinį ir dalį antrojo kėlinio pirmavo Klaipėdos komanda, ryškesnės persvaros „Dragūnui“ susikrauti nepavyko. Rungtynių lūžis įvyko 50-ąją minutę, kai rezultatas tapo lygus – 24:24. Klaipėdiečiai kelis kartus skaudžiai suklydo, o „Šviesai“ tai buvo proga sužibėti, kuria vilniečiai ir pasinaudojo. Per paskutines dešimt minučių „Šviesa“ pelnė 7 įvarčius, o „Dragūnas“ teįmetė 3, tad rungtynes keturių įvarčių persvara laimėjo aikštelės šeimininkai vilniečiai.

Po tokių rungtynių „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas sakė esąs nusivylęs komanda – esą sugalvojami šimtai pasiteisinimų, kodėl pralaimima, o žaidimas yra nenuspėjamas ir banguojantis.

„Pirmą kėlinį kontroliavome žaidimą, turėjome šansus pabėgti ir turėti saugią įvarčių atsargą. Nebuvo net minties, kad galime pralaimėti rungtynes. Tačiau žaidžiant be energijos, neišpildant susikurtų progų laimėti yra neįmanoma. Gynyboje atrodėme bejėgiai, vartai mūsų negelbėjo. Nedegėme noru laimėti. Tai nepateisinama, tai nepagarba žiūrovams. Tai nepuošia mūsų, bet yra, kaip yra, nieko nepadarysi“, – apmaudą liejo treneris.

Pasak jo, toks žaidimas neprideda pasitikėjimo prieš laukiančią išvyką į Estiją, kur Baltijos rankinio lygos rungtynėse teks žaisti su Polvos „Serviti“ komanda. 

„Nuo to laiko, kai pirmą kartą tapome čempionais, tai yra per 9 metus, nesame nė karto pirmame rate pralaimėję du kartus. Galbūt reikia pripažinti, kad esame nebe tas „Dragūnas“, kuriuo buvome eilę metų. Žaidėjams trūksta energijos, agresijos, noro žaisti, noro nugalėti. Susigalvojame šimtus pasiteisinimų, deja, pralaimime daugeliu aspektų. Esame nenusakoma komanda su nenusakomais žaidėjais, kurie vieną dieną žaidžia labai gerai, o kitą dieną yra „nuliniai“. Žaidžiame pagal zodiako ženklus. Tai didelė bėda, labai gaila, deja, nerandu išeities iš šitos padėties“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Statistika

„Šviesa“: Karolis Antanavičius – 9 įvarčiai, Valdas Drabavičius – 8, Jovydas Jurašius – 4, Šarūnas Ugianskis, Karolis Antonovičius – po 3, Artūras Švilpa – 2, Tadas Rasakevičius, Tomas Bernatavičius – po 1 įvartį.

„Dragūnas“: Karolis Bliuvas – 10 įvarčių, Lukas Simėnas – 4, Gabrielius Virbauskas, Modestas Vaitekūnas, Benas Butkus – po 3, Deividas Virbauskas – 2, Gintaras Cibulskis, Karolis Stropus – po 1 įvartį.

Palikite atsiliepimą