Po pergalės Vilniuje laukia įtempta savaitė Klaipėdoje

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai Lietuvos rankinio lygos rungtynėse šeštadienį išvykoje nugalėjo sostinės HC „Vilnius“ komandą. Šis susitikimas atskleidė uostamiesčio komandos žaidimo spragą, kuriai užpildyti rankininkai turės vos porą dienų. Kitą savaitę „Dragūno“ laukia net trejos rungtynės su pajėgiais varžovais Lietuvos ir Baltijos rankinio čempionatuose.

Vilniuje rungtyniavę „Dragūno“ rankininkai pirmąjį kėlinį pradėjo galingai ir rezultatyviai žaisdami, pirmąją rungtynių pusę baigė pirmaudami 18:10.

Tačiau antrame kėlinyje žaidimas nebesiklostė taip palankiai ir varžovai HC „Vilnius“ ėmė naudotis „Dragūno“ žaidimo spragomis. Kėlinio viduryje dragūniečiai buvo susikrovę 9 įvarčių persvarą – 28:19. Vis dėlto likus dešimčiai minučių iki rungtynių pabaigos rezultatyvus „Vilniaus“ lyderių Martyno Žalos ir Vaido Drevinsko žaidimas sumažino varžovų iš Klaipėdos persvarą ir „Dragūnas“ namo išvyko su pergale 4 įvarčiais – 32:28.

Po rungtynių „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas ir pagyrė auklėtinius, ir pažėrė kritikos.

„Šiandien buvo du visiškai skirtingi kėliniai. Pirmame žaidėme tikrai gerai, praleidome tik dešimt įvarčių. Na, kėlinio pabaigoje buvo problemų su metimų realizacija, nes neįmetėme kelių metimų nuo 6 metrų, taip pat ir septynių metrų baudinio. Taigi pirmojo kėlinio rezultatas galėjo būtų dar gražesnis. Naudojome visus žaidėjus aikštelėje, todėl nebuvo nuovargio, visi įdėjo savo indėlį ir atrodė neblogai“, – komentavo A. Juškėnas.

Tačiau, jo teigimu, antrame kėlinyje nepavyko išlaikyti susikaupimo.

„Kai žaidžiame susikaupę, visa jėga, viskas yra gerai. Bet jeigu imame žaisti puse jėgos, nieko nebeišeina, žaidimui nebeužtenka meistriškumo ir atrodome baisiai. Taigi turime žaisti visa jėga visą laiką, nors ir atrodo, kad laimėti užtektų ir pusės jėgos“, – atsipalaidavusius rankininkus drausmino A. Juškėnas.

Išmokti vienodai susitelkti abiems kėliniams „Dragūnui“ būtina, nes kitą savaitę teks sužaisti net trejas rungtynes, kuriose laukia pajėgūs varžovai.

Trečiadienį, lapkričio 7 d., 19 val. Lietuvos rankinio lygos rungtynėse „Dragūnas“ namuose (Taikos pr. 61A) priims Alytaus „Varsą-Stronglasą“. Ši komanda šiandien rezultatu 24:22 palaužė Vilniaus „Šviesą“.

Penktadienį ir sekmadienį namuose vyks Baltijos rankinio lygos rungtynės. Penktadienį, lapkričio 9 d., 19 val. „Dragūnas“ susitiks su Minsko SKA (Baltarusija), o sekmadienį, lapkričio 11 d., 14 val. – su Zaporožės ZTR (Ukraina).

„Galima sakyti, kad bus žiauri savaitė. Žaisime mums neįprastu grafiku, per savaitę bus trejos rungtynės. Trečiadienį susitiksime su alytiškiais, kurie šiandien parodė kovą, o penktadienį ir sekmadienį – su Minsko ir Zaporožės komandomis. Tai stiprūs varžovai, gero lygio komandos, tad bus tikrai nelengvos, bet sykiu ir labai įdomios rungtynės. Norėtųsi, kad demonstruotume tokį žaidimą, kokį demonstravome šiandien per pirmąjį kėlinį Vilniuje“, –  sakė A. Juškėnas.

Statistika:

„Dragūnas“: Karolis Bliuvas – 6 įvarčiai (3 iš 7 m), Lukas Juškėnas – 5 (1 iš 7 m), Gabrielius Virbauskas – 5, Deividas Virbauskas – 4, Laurynas Simonavičius – 3, Karolis Stropus, Arvydas Bučius, Modestas Vaitekūnas – po 2, Alain Romeo Eyebe II, Lukas Simėnas, Benas Butkus – po 1.

„Vilnius“: Martynas Žala – 10 (2 iš 7 m), Vaidas Drevinskas – 8, Martynas Lapinskas – 3, Domantas Pukas, Domantas Raudonius – po 2, Robertas Skobas, Mantas Bruzgė, Arminas Milaknis – po 1. 

Palikite atsiliepimą