Pergalės prieš islandus neužteko

Šeštadienį Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai namuose nugalėjo Islandijos „Selfoss“ ekipą, tačiau patekti į kitą Europos rankinio taurės etapą nepavyko.

Rungtynės Klaipėdoje baigėsi rezultatu 27:26 (12:12) „Dragūno“ naudai, vis dėlto išvykoje uostamiesčio rankininkai buvo nusileidę islandams didesniu – šešių įvarčių skirtumu (34:28).

Rungtynės Klaipėdoje buvo itin emocionalios ir privertė greičiau plakti abiejų komandų sirgalių širdis.

Pirmąjį kėlinį abi komandos žaidė apylygiai, be didesnio atotrūkio, o jam pasibaigus švieslentėje buvo lygiosios – 12:12. Antroje rungtynių pusėje „Dragūnui“ pavyko vėl išlyginti rezultatą ir persverti jį savo naudai.

Uostamiesčio sirgaliai tiesiog pašėlo, kai „Dragūnas“ susikrovė penkių įvarčių persvarą – tereikėjo dar dviejų įvarčių ir išlaikyti tokią persvarą. Tačiau tokia rungtynių eiga „Dragūno“ sirgaliai džiaugėsi neilgai. Dėl netikslių dragūniečių metimų ir padarytų klaidų gynyboje islandai vėl sumažino savo atsilikimą iki minimalaus ir, prasidėjus paskutinei rungtynių minutei, jau šventė savo laimėjimą – kelionę į kitą etapą.

Rungtynių metu emocijų nesuvaldžiusiems abiejų komandų vyriausiesiems treneriams buvo parodyta po geltoną kortelę, o „Dragūno“ strategas Artūras Juškėnas dar „užsidirbo“ ir dviejų minučių pašalinimą.

Klaipėdos komandai 7 įvarčius pelnė Gabrielius Virbauskas, 6 – Modestas Vaitekūnas, 4 – Karolis Stropus, po 3 – Karolis Bliuvas (visi iš 7 m) ir Gintaras Cibulskis, 2 pridėjo Laurynas Simonavičius, po 1 – Lukas Juškėnas ir Benas Butkus.

Islandijos komandai 4 įvarčius įmetė Haukur Thrastarson, po 3 – Hergeir Grimsson, Elvar Jonsson, Atli Ingolfsson ir Alexander Egan, 2 – Gudni Ingvarsson, po 1 – Richard Sigurdsson ir Sverrir Palsson.

„Daug pralošėme, nors galėjo būti momentas, kai galėjome būti priekyje. Turime žaisti visa jėga, bet reikia žadinti komandą. Daugeliui profesionalų reikia susimąstyti apie tai, ką jie daro. Rezultatas nepasiektas. Tiesiog nebuvo sutartų dalykų vykdymo“, – po rungtynių sakė A. Juškėnas.

Dragūnietis Gintaras Cibulskis laikėsi nuomonės, kad koją pakišo psichologija.

„Tikrai gaila – turėjome tokį puikų šansą. Gaila, neišlaikėme to krūvio, psichologinio spaudimo. Nors ir turėjome pranašumą, bet viską greičiausiai lėmė psichologinis pasiruošimas. Neatlaikėme, nepatikėjome, kad galime laimėti. Fiziškai buvo viskas tvarkoje, manau, susikūrėme psichologinį barjerą“, – apmaudą liejo G. Cibulskis.

Artimiausias rungtynes „Dragūnas“ žais kitą savaitgalį Garliavoje, kur vyks Lietuvos supertaurės finalas. Jame Klaipėdos komanda susitiks su Kauno „Granitu-Kariu“.

Lietuvos čempionatą „Dragūnas“ turėtų pradėti rungtynėmis namuose rugsėjo 26 d., Baltijos rankinio lygos čempionatą – taip pat rungtynėmis namuose rugsėjo 29 d.

Palikite atsiliepimą