Arvydas Bučius: „Norime dar kartą įrodyti, kad esame geriausi“

Klaipėdos „Dragūnas“ pradeda svarbiausias šio sezono kovas – finalo seriją. Dėl aukso klaipėdiečiai grumsis su antrą kartą klubo istorijoje į finalą iškopusia Vilniaus „Šviesa“. Pirmasis susitikimas – gegužės 9 d., trečiadienį, 19 val. Klaipėdoje (Taikos pr. 61A).

Sezono pradžioje Klaipėdos „Dragūno“ strategas Artūras Juškėnas apie komandos tikslus ir planus kalbėjo atsargiai – esą komanda susilpnėjusi, tad reikės džiaugtis, jeigu pavyks pasiekti Lietuvos rankinio lygos finalo ketvertą. Vis dėlto ryžtingai nusiteikę A. Juškėno auklėtiniai nepasidavė ir iškopė į finalą. 

Buvo sunkus sezonas

Po pusfinalio, žvelgdamas į finišo tiesiąją pasiekusį Lietuvos rankinio čempionatą, A. Juškėnas akcentavo, kad tai buvo labai sunkus sezonas.

„Net nežinau, ar kuriame nors sezone turėjome tiek išbandymų. Galima sakyti, kad turėjome įdomų, beveik ekstremalų sezoną. Vienu metu žaidėme be keturių pagrindinės sudėties žaidėjų. Kyla klausimas, ar kitos komandos galėtų sau tai leisti ir baigti reguliarųjį sezoną pirmoje vietoje. Tai parodo, kad mes turime rezervą, kai reikia, jį ištraukiame iš šešėlio. Mes neverkiame ir nezyziame. Gal mane kas nors pavadins pamaiva, bet, ko gero, treniruojamės daugiausiai Lietuvos lygoje. Esame lyderiai treniruotėse praleistų valandų skaičiumi, galbūt dėl to praradę kelis žaidėjus, ištvėrėme.

Dabar galiu įvertinti, kad garbingai įveikėme sezoną, bet tai nereiškia, kad esu juo patenkintas. Kai pasidabinsime čempionų medaliais, tada būsiu patenkintas. Judame teisinga linkme. Belieka pasiimti tai, ko mes ir nusipelnėme savo darbu“, – praėjusią savaitę sakė A. Juškėnas.

Lengva nebus ir finale

Komandos kapitonas Arvydas Bučius džiaugiasi, kad, nepaisant daugybės traumų ir kitų įvairių kliūčių, „Dragūnas“ tvirtai žengia savo tikslo link – apginti čempiono titulą.

Arvydai, ar žvelgiant į komandos patiriamas nesėkmes nekilo abejonių dėl galimybių patekti į finalą?

Niekada nebuvo tokių minčių ar kalbų, kad galime likti, pavyzdžiui, penkti šešti ar nepateksime į finalą. Visi širdyje tikėjo, kad nueisime į finalą. Žinoma, šie metai buvo ypač sunkūs dėl traumų, taip pat buvo sunku įgauti gerą žaidybinę formą. Šį sezoną tą formą „pagavome“ gerokai vėliau, todėl visas sezonas ir klostėsi sudėtingai. Vis dėlto tai, ką pasiekėme, padarėme tik savo treniruočių darbu ir atsidavimu.

O kokia buvo psichologinė atmosfera komandoje, kai vienu metu buvote netekę net kelių labai svarbių žaidėjų? Nebuvo sunku susikaupti rungtynėms?

Prieš susitikimus su stipriais varžovais motyvacija ir užsivedimas kautis būdavo papildomai nesistengiant. Žinojome, kad bus sunku, nes neturime daug žaidėjų dėl traumų. Tas žinojimas ir nuteikdavo, kad turėsime atiduoti viską, išsunkti save. Galbūt dėl to ir kova su tais stipriais varžovais kova būdavo žymiai įdomesnė, įnirtingesnė. Na, o traumos mūsų sporte, mūsų komandoje tikrai nėra kažkas neįprasto. Būtų buvę keista, jeigu per sezoną traumas būtų patyrę vienas ar du žaidėjai. Mes jau esame prie to įpratę ir keičiame žaidimą pagal esančius sveikus žaidėjus.

Šiemet finalo ketverte nebuvo kelių pastarųjų sezonų prizininkų Alytaus rankininkų, bet stipriai pasirodė debiutantai KTU, o „Šviesa“ užkirto kelią į finalą „Granitui-Kariui“. Ar tai nustebino?

Manau, visi tikėjo, kad Kauno „Granitas“ tikrai bus finale, bet dabar matome, kad yra kitaip. Kai kurie kalbėjo, kad mums pasisekė pusfinalyje, nes Alytus pralošė KTU komandai ir visas kortas sumaišė į gerąją pusę. Vis dėlto nežinau, ar mums tikrai buvo lengviau – kovojome stipriai ir iš visų jėgų. Galbūt KTU net turi šiek tiek panašumo i „Dragūną“ – dėl charakterio, jaunatviško maksimalizmo. Jie tikrai padarė didelę pažangą – pirmame čempionato rate jie „lūždavo“ po pirmojo kėlinio, o dabar matome, kad jie yra sustiprėję ne tik fiziškai. Žinoma, buvo šiek tiek netikėta, kad iškrito „Granitas“, o kartu – kad finale yra Vilniaus „Šviesa“. 

Pirmosios finalo rungtynės vyks namuose – kaip galėtų klostytis žaidimas?

Tikimės, kad sava aikštelė bus pranašumas. Vis dėlto lengva tikrai nebus. Abi komandos – tiek mes, tiek „Šviesa“ – yra propaguojančios greitą rankinį, tad tikrai bus daug greitų atakų, daug fizinio kontakto. Be to, „Šviesa“ dabar yra ant bangos – stebint rungtynes prieš „Granitą“ buvo akivaizdu, kad vilniečiai dabar tikrai geros formos. Tačiau mes esame įpratę prie iššūkių.

Labai noriu pakviesti klaipėdiečius ateiti mus triukšmingai palaikyti. Trečiadienį kitos Klaipėdos komandos nežaidžia, todėl nereikės sukti galvos, kaip visur spėti, – juokiasi. Jeigu šiek tiek rimčiau – tai jau yra finalas. Manau, mes nusipelnėme, kad tribūnose būtų tiek daug žmonių, kiek šį sezoną dar nebuvo. Mes visą laiką stengiamės dėl sirgalių, nes norime jiems parodyti gerą žaidimą, gražų rankinį. Norime dar kartą įrodyti, kad esame geriausi, norime garsinti Klaipėdos vardą ir dabar yra pats geriausias metas klaipėdiečiams būti mūsų aštuntuoju žaidėju, būti kartu su mumis ir padėti mums apginti čempionų titulus.

Informacija

Klaipėdos „Dragūnas“ tapo Lietuvos rankinio lygos reguliariojo sezono nugalėtojais – iškovojo 14 pergalių, sykį patyrė pralaimėjimą, vienerias rungtynes sužaidė lygiosiomis. 

Ketvirtfinalyje klaipėdiečiai susitiko su 8 vietoje likusia Varėnos „Ūla“, kurią namuose nugalėjo rezultatu 53:18, išvykoje – 38:23.

Pusfinalyje „Dragūnui“ teko susitikti su Alytaus „Varsą-Stronglasą“ eliminavusiais lygos debiutantais KTU rankininkais. Seriją iki dviejų pergalių „Dragūnas“ užbaigė sausai (2:0) – laimėjo rezultatu 36:29, išvykoje – 33:28.

Finale iki trijų pergalių klaipėdiečiai žais su Vilniaus „Šviesa“. Sostinės rankininkai į finalą žengė nugalėję Kauno „Granito-Kario“ komandą, laikytą favorite. Pusfinalio seriją „Šviesa“ laimėjo 2:1 (pirmąsias rungtynes Kaune laimėjo „Granitas“, o antrame ir trečiajame susitikimuose pergalę šventė vilniečiai). Tai – antrasis kartas vilniečių komandos istorijoje, kai ji pateko į finalą. Pirmąjį sykį „Šviesa“ tai padarė 2013-2014 m. sezone. Tuomet vilniečiai „Dragūnui“ finalo seriją pralaimėjo 0:3 (29:36, 28:30, 25:26).

Šį sezoną „Dragūnas“ laimėjo abu Lietuvos rankinio lygos susitikimus su Šviesa – 34:26 (Vilniuje), 31:27 (Klaipėdoje). Sėkmė „Dragūno“ pusėje buvo ir Baltijos rankinio lygoje, kur abi šios komandos buvo vienoje grupėje. Rungtynes Vilniuje klaipėdiečiai laimėjo rezultatu 31:28, Klaipėdoje –  36:28. Su „Šviesa“ uostamiesčio ekipai teko susigrumti ir Lietuvos rankinio federacijos taurės pusfinalyje. Po atkaklios kovos „Dragūnas“ pergalę šventė minimalia persvara – 27:26.

Iki šiol „Dragūnas“ Lietuvos čempionu yra tapęs 7 kartus – 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2017 m. 

Palikite atsiliepimą