Susipažinkite – „Dragūno“ talismanas Dragas

Pagaliau paaiškėjo, kokiu vardu bus kviečiamas „Dragūno“ talismanas – mėlynas drakonas.

Savo variantus elektroniniu paštu, žinutėmis bei komentarais „Facebook“ pasiūlė beveik 150 žmonių, iš viso buvo gauta beveik 200 įvairių vardų pasiūlymų.

Kai kurie pasiūlymai atkrito, nes buvo pernelyg sudėtingi, pavyzdžiui, „Pergalių kalvis“, „Dragūnbolas“, „Dragšoumenas“, „Humelis“, „Rankinio Drakula“, „Studentas“, „Ivanas“, „Misteris Dragoša“ ir panašūs.

Daugiausiai kartų buvo pasiūlytas vardas „Dragas“, antroje vietoje – „Dragis“, trečioje vietoje – „Egis“. Į penketuką pateko ir „Drago“ bei „Selas“.

Atrinkus penketuką, buvo paskelbtas klubo puslapio sekėjų balsavimas. Akivaizdžia persvara nugalėjo vardas „Dragas“, tad nuo šiol „Dragūno“ talismaną galite šaukti šiuo vardu.

Įdomesni vardų pasiūlymai: „Babaužis“, „Kedas“, „Klajūnas“, „Bubulis“, „Dragonmenas“, „Dragūnoidas“, „Dragūngalvis“, „Klaipis“, „Gūnas“, „Draganosis“, „Ragūnas“, „Raguolis“, „Klaipėdozauras“, „Horacijus“, „Dronas“. Buvo siūlyti ir filmų personažai, pavyzdžiui, „Drakaris“ (iš „Sostų karų“), „Eragonas“ (iš filmo tuo pačiu pavadinimu).

Kai kurie žmonės prie vardų pridėjo ir paaiškinimus, ką jie galėtų reikšti, pavyzdžiui, Egidijus Skarbalius pasiūlė vardą “Vara” (abi a kirčiuotos) – tai yra žemaičių senovinis karo šūkis. Klaipėdos sporto muziejaus vadovas Algirdas Vaicekauskas pasiūlė vardą sudaryti iš “Klaipėda” ir “Dragūnas”: “Dragpėda – mistinis personažas, tvirta dragūniška pėda rankinio aikštelėje”.

Palikite atsiliepimą