Baltijos lygos finalo ketvertas – be Lietuvos komandų

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkams nepavyko prasibrauti į Baltijos rankinio lygos finalo ketvertą. Antrąjį ketvirtfinalio susitikimą uostamiesčio ekipa varžovams Zaporožės ZTR pralaimėjo rezultatu 27:32.

Šeštadienį ZTR laimėjo tik vienu įvarčiu – 29:28, tad jeigu „Dragūnas“ antrąjį susitikimą būtų laimėjęs bent dviem įvarčiais, būtų keliavęs į Baltijos lygos finalo ketvertą. Vis dėlto sukurti stebuklo ir įveikti ZTR aukštaūgių klaipėdiečiams nepavyko.

Pirmasis rungtynių kėlinys klostėsi panašiai, kaip ir šeštadienį – komandos žaidė lygiai ir tik kėlinio viduryje ZTR ėmė krautis persvarą – 9:6, 14:8. Iki kėlinio pabaigos „Dragūnas“ sugebėjo sumažinti atsilikimą iki 4 įvarčių – 18:14. Antroje rungtynių pusėje Klaipėdos komanda priartėjo dar žingsneliu – 22:19, tačiau ukrainiečiai, pajutę pavojų, padidino atotrūkį iki 6 įvarčių – 27:21. Nors „Dragūnas“ stengėsi ir toliau mažinti atsilikimą, ZTR rankininkai sugriovė jų viltis, užsitikrinę pergalę 5 įvarčių skirtumu.

„Dragūnui“ 8 įvarčius pelnė Laurynas Palevičius, po 5 – Laurynas Simonavičius ir Gabrielius Virbauskas, po 4 – Arvydas Bučius ir Lukas Vanagas, 1 pridėjo Modestas Vaitekūnas.

ZTR komandai 9 įvarčius įmetė Andrii Akimenko, 6 – Dmytro Artemenko, 5 – Ivan Burzak, 4 – Oleksandr Tilte, 3 – Maksym Karamyshev, 2 – Oleksii Ganchev, po 1 – Ievgen Konstantinov, Artem Zviezdov ir Boris Kriuchkov.

Po rungtynių „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas apgailestavo, kad nepavyks kovoti dėl Baltijos lygos medalių. 

„Šansas buvo… Eilinį kartą gaila, kad baigėme žygį ketvirtfinalyje. Tačiau nieko nepadarysi. Vis dėlto sužaidėme neblogai. Šios rungtynės buvo geros tuo, kad vyrai turėjo patikėti savo jėgomis ir kautis. Tai ir padarėme. Jeigu mes su tokiu nusiteikimu žaistume Lietuvos čempionate, prieš visas komandas laimėtume mažiausiai dešimčia įvarčių. Šį savaitgalį vyrai galėjo suprasti, kad mes galime kur kas daugiau, negu mes darome. Norisi, kad pagaliau žaidėjai patikėtų treneriu – jeigu jis sako, kad tai, ką darai, yra nesąmonė, tai ir yra nesąmonė. Sunkiai iš manęs vyrai sulaukia pagyrimo, kai pralaimi rungtynes, bet tikrai taip, šįkart jie nusipelnė pagyrimo, nes šeštadienį buvo labai gera kova, šiandien irgi pasistengė. Bet kuriuo atveju, tobulėjimui Baltijos lyga yra labai gerai, tai labai mums reikalinga ir tikimės, kad dar pasieksime aukštesnių rezultatų“, – komentavo A. Juškėnas.

Nemažai sirgalių atkreipė dėmesį, kad Klaipėdos rankininkai aikštelėje atrodė maži – Ukrainos komandos komandą daugiausia sudaro aukštaūgiai rankininkai. O „Dragūno“ gretose iš aukštaūgių šį savaitgalį buvo likęs vienas Lukas Vanagas – Gintaras Cibulskis ir Lukas Simėnas sveiksta, padėti komandai negalėjo ir Kęstutis Kremeris.

„Jeigu jie visi galėtų žaisti, mes nebūtume atrodę tokie mažiukai. Bet, pasirodo, ir būdami mažiukai galime kovoti“, – šyptelėjo „Dragūno“ strategas A. Juškėnas.

Dragūnietis Gabrielius Virbauskas atkreipė dėmesį, kad A grupėje pavyko užimti antrąją vietą – tai jau neblogas pasiekimas.

„Norėjosi patekti į finalinį ketvertą, ten gerai sužaisti ir patekti į finalą. Tikriausiai pritrūko jėgų dvi dienas iš eilės žaisti tokias rungtynes. Trūko susikaupimo, neišpildėme susikurtų progų, o jeigu to nepadarai, laimėti labai sunku. Pirmame kėlinyje sunkiai sekėsi gintis – varžovai įmetė visus mestus įvarčius, nebežinojome, kaip juos stabdyti. Vėliau gynyba susitvarkė, bet puolime prametėme metimus ir nepavyko prisivyti“, – sakė G. Virbauskas.

Komandos kapitonas Arvydas Bučius patikino, kad dragūniečiai abi dienas kovojo iš visų jėgų.

„Stengėmės, kovojome. Manau, kad žiūrovams tikrai turėjo patikti aikštelėje virusi kova. Antrose rungtynėse galbūt šiek tiek pritrūkome jėgų ar tiesiog sėkmės, o ir atsarginių žaidėjų suolelis buvo šiek tiek trumpesnis, tad tų jėgų nebeužteko. Esame pripratę žaisti su dabartine sudėtimi, vadinamais „metriniais“ žaidėjais, tad toks žaisti prieš aukštaūgius nebuvo naujiena. Baltijos lygos sezoną baigėme nepatekę į finalo ketvertą, nors to siekėme, tai blogai“, – komentavo A. Bučius.

 „Dragūno“ dar laukia paskutinės Lietuvos rankinio lygos reguliariojo sezono rungtynės su Alytaus „Varsa-Stronglasu“. Praėjusio sezono finalininkų dvikova vyks Klaipėdoje, kovo 28 d., 19 val.

„Reikia laimėti, kad būtume pirmi. Tai yra svarbu. Pirmosios vietos klausimą galėjome išspręsti Kaune, bet dabar galbūt net esu patenkintas, kad neišsprendėme, nes dabar rungtynės su alytiškiais nebus tik formalumas“, – sakė A. Juškėnas.

 

Palikite atsiliepimą