„Dragūno-Viesulo“ rankininkės išlieka viršūnėje

Klaipėdos moterų rankinio komanda „Dragūnas-Viesulas“ ir toliau išlaiko lyderės pozicijas pirmoje šalies moterų rankinio lygoje. Praėjusią savaitę išvykoje rezultatu 20:22 nugalėta Utenos ekipa, o sekmadienį namuose rezultatu 38:28 (20:14) įveiktos Alytaus „Margirio“ rankininkės.

Klaipėdietes į pergalę vedė 8 įvarčius (3 iš 7 m) pelniusi Austėja Rimkutė, 5 įvarčius pridėjo Ugnė Kavalenkaitė, po 4 įmetė Beatričė Ruseckaitė, Vanesa Grišmanauskaitė ir Akvilė Tolvaišaitė, 3 (1 iš  7 m) – Donata Moorhaj, po 2 įvarčius įmetė Raminta Ramanauskaitė, Rūta Švanytė, Meda Budrytė, Dovilė Kasparavičiūtė ir Aistė Dražbaitė.

Alytiškių gretose rezutlatyviausiai žaidė 9 įvarčius įmetusi Raminta Neveckaitė, 7 (1 iš 7 m) pelnė Greta Vaitkevičiūtė, 4 – Gabija Gaidytė, 3 – Rūta Gervytė, po 2 – Lijana Vilchrovaitė ir Mingailė Malciūtė, 1 – Rugilė Dūtytė.

„Dragūno-Viesulo“ trenerė Daiva Pakulienė sakė, kad šiandien merginos žaidė geriau nei praėjusią savaitę, tai atsispindi ir rezultate. Vis dėlto trenerei kliuvo didelis klaidų skaičius.

„Šiandienos rungtynės, palyginti su praėjusiomis, džiugina. Antrąjį čempionato ratą pradėjome vangiai, ne taip, kaip norėjosi. Utenoje praėjusią savaitę žaidimas buvo labai prastas. Taip, šiandien irgi buvo nemažai klaidų, bet situacija jau geresnė. Stengiamės analizuoti, aiškintis, kodėl tas klaidas darome. Didžiausia problema šiuo metu yra perdavimai, kamuolio gaudymas. Problemų atsiranda dėl to, kad mažai merginų ateina į treniruotes, nes klaidas daugiausia ir daro tos, kurios rečiau ateina į treniruotes. Tikiuosi, kad merginos pasimokys iš klaidų ir labiau stengsis“, – sakė D. Pakulienė.

Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ lieka vienintele pralaimėjimo pirmoje moterų lygoje nepatyrusia komanda. Klaipėdiečių tikslas – tapti ir reguliaraus čempionato, ir viso čempionato nugalėtojomis.

Palikite atsiliepimą