„Dragūnas“ – geriausia 2017-ųjų Klaipėdos komanda!

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos koncertų salėje vyko iškilmingas 2017 metų geriausių Klaipėdos sportininkų apdovanojimas.

Klaipėdos „Dragūnas“ buvo paskelbtas geriausia šių metų komandinių sporto šakų komanda. Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Saulius Paliulis pabrėžė, kad klaipėdiečiai jau daug metų kasmet gali džiaugtis „Dragūno“ laimėjimais, daugkartiniais čempionų vardais.

„Laimėjome beveik viską, ką galėjome. Tapome čempionais, iškovojome Lietuvos rankinio federacijos taurę, praėjusį sezoną namuose nepralaimėjome nė vienerių rungtynių. Labai tikiuosi ir linkiu, kad ir ateinantys metai būtų tokie. Kol kas einame gera linkme. Manau, kad Klaipėdos rankiniui laikas yra neblogas. Auga jauna karta, jauni vyrukai, kurie vieną dieną papildys „Dragūną“. Aišku, labai gaila, kad šiais metais moterų komanda „Dragūnas-Viesulas“ nestartavo aukščiausioje lygoje, bet, manau, laikui bėgant tai vėl bus“, – metus apžvelgė apdovanojimą priėmęs „Dragūno“ kapitonas Arvydas Bučius.

Be „Dragūno“, apdovanojimus pelnė ir neolimpinių bei nekomandinių sporto šakų atstovai, neįgalieji sportininkai, veteranai ir Klaipėdos sporto labui visą gyvenimą dirbę asmenys. Paskelbtas ir geriausiųjų sportininkų dešimtukas, kurio viršūnėje jau daug metų karaliauja sunkiaatletis Aurimas Didžbalis, kuris šiemet taip pat buvo pripažintas geriausiu miesto sportininku.

Apdovanojimų ceremonijos metu kalbėjęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas akcentavo, kad kiti metai Klaipėdos sportui bus išskirtiniai, nes Klaipėda bus Europos sporto miestu. 

„Kaip niekad iki šiol reikės sporto bendruomenės susibūrimo – tik suvieniję jėgas galime nenuvilti nei Europos, nei, svarbiausia, pačių savęs. Parodykime Europai ir patys sau, kad esame verti Europos sporto miesto vardo. Tikiu, kad taip ir bus. O šiandien sveikinu visus, kurie savo jėgomis pasiekėte geriausių rezultatų, visus, gynusius savo miesto garbę“, – kalbėjo miesto meras, dėkojęs sportininkams ir treneriams už kasdienį darbą siekiant sporto aukštumų.

S. Paliulis priminė, kad kitais metais Klaipėdoje turėtų būti įgyvendinami nauji su sporto infrastruktūra susiję projektai – laukiama baseino statybų pabaigos, tikimasi pradėti futbolo mokyklos rekonstrukciją, irklavimo bazės rekonstrukciją. Tad, pasak Sporto skyriaus vadovo, sporto infrastruktūra, sykiu ir sąlygos uostamiesčio sportininkams tikrai gerės. 

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas teigė, kad sportas Klaipėdos mieste yra aukštame lygyje visos sporto bendruomenės dėka.  

„Kiti metai bus ne tik Šuns metai, bet ir Sporto metai. Todėl noriu palinkėti nelakstyti šunimi liežuvį iškišus, o dirbti, siekti rezultatų ir juos pasiekus – kartu pasidžiaugti“, – juokaudamas linkėjo S. Budinas.

 

Palikite atsiliepimą