Artūras Juškėnas po pirmojo „Dragūno“ pralaimėjimo: „Džiaugsmas – nekūrybingas“

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionate patyrė pirmąjį pralaimėjimą – rezultatu 40:35 (16:14) nusileista Kauno „Granito-Kario“ ekipai.

Pirmoje rungtynių pusėje vyko apylygė kova, nė vienai komandai nepavyko atsiplėšti. Vis dėlto įpusėjus kėliniui kauniečiai ėmė stabdyti „Dragūno“ atakas bei patys sėkmingai šturmavo klaipėdiečių vartus. Po pirmojo kėlinio kauniečiai buvo priekyje 16:14. Antrajame kėlinyje dragūniečiai lyg ir buvo pagavę greito ir rezultatyvaus žaidimo bangą ir sumažinę atsilikimą (27:23, 34:29), tačiau gerai pasirodžius „Granito“ vartų sargui Lukui Gurskiui, „Dragūno“ atakos buvo bevaisės. Taigi rungtynes 5 įvarčių persvara laimėję kauniečiai liko vienintele dar šiame sezone nepralaimėjusia LRL komanda.

„Dragūnui“ 13 įvarčių (7 iš 7 m) pelnė Laurynas Palevičius, 7 – Gabrielius Virbauskas, 5 – Benas Butkus, 4 – Lukas Juškėnas, 3 – Šarūnas Ugianskis, po 1 – Lukas Vanagas, Arvydas Bučius ir Karolis Bliuvas.

„Granito“ lyderiu buvo 11 įvarčių įmetęs Vaidas Drevinskas, 10 įvarčių (4 iš 7m) įmetė Mindaugas Urbonas, 7 – Modestas Štarolis, 6 – Manvydas Lazauskas, 2 – Mindaugas Barzdenis, po 1 – Paulius Šarkauskas, Lukas Gurskis, Tadas Bučinskas ir Karolis Grigas.

Pritrūko drąsos?

Po rungtynių Kauno komandos vartininkas Lukas Gurskis sakė, kad buvo pasiektas svajotas tikslas – pergalė prieš „Dragūną“: „Rezultatas geras – laimėjome, pasiekėme tai, ko norėjome. Atvažiavome susikaupę, klausėme to, ką sakė treneris, matote – rezultatas yra. Stiprioji pusė buvo komandos draugiškumas, aikštelėje kovojome vienas už kitą, tai darome ir už aikštelės ribų. Niekada negalima savo pasirodymo vertinti labai gerai, tiesiog padėjau komandai kiek reikėjo“.

„Dragūno“ kapitonas Arvydas Bučius svarstė, kad komandai dėl pergalės pritrūko drąsos ir kietesnės gynybos.

„Tikrai žinojome, kad „Granitas“ yra geros formos, ruošėmės rungtynėms. Mano nuomone, komandai galbūt pritrūko daugiau drąsos, įžūlumo. Trūko ir gynybos, atrodė, kad visai nesigynėme, o varžovai ką norėjo, tą darė. Į savo vartus praleisti 40 įvarčių – kol „Dragūne“ žaidžiu, atrodo, nesame tiek praleidę įvarčių. Turėjome tik du metimus iš toli, nesisekė individualioje gynyboje. Tačiau nereikia kaltinti vartininko – reikia grįžti į realybę, grįžti į aikštelę, treniruotis ir arti. Negalima taip žaisti, kaip žaidėme prieš „Granitą“. Reikės su visa komanda pasikalbėti, kas yra negerai. Reikia parodyti charakterį. To, kas buvo šiandien, būti negali“, – komentavo A. Bučius.

Klaipėdiečių vyr. treneris Artūras Juškėnas juokavo, kad „nedažnai didysis kombinatorius patiria tokių nusivylimų“. Tačiau, pasak jo, pralaimėjimas gali išeiti į gera.

„Džiaugsmas – nekūrybingas, kūrybinga kančia, – vaizdžiai komentavo A. Juškėnas. – Vienareikšmiškai šiandien mes neįvertinome varžovo. Buvo iš mano lūpų pasakyti žodžiai, kad mes turime įmesti 40 įvarčių ir klausiau, ar yra Lietuvoje komanda, kuri gali mus įveikti. Štai, yra. Pagarba „Granitui“ – klubas eilinį kartą įrodė, kad didi istorija persiduoda. Šiuo metu Kauno klubas yra tikrai geros formos ir parodė, kaip reikia žaisti rankinį.“

A. Juškėnas neslėpė manantis, kad „Granitas-Karys“ yra vienas rimčiausių varžovų. „Jie turi stabiliausią sudėtį, turi patyrusių, subrendusių žaidėjų, todėl manau, kad šį sezoną jie yra realūs pretendentai tapti čempionato nugalėtojais“, – varžovus įvertino A. Juškėnas.

Trenerio nuomone, šiuo metu Lietuvoje yra keturios gana rimto lygio komandos, jau daugiau Lietuvos klubų dalyvauja Europos rankinio turnyruose, o jeigu klubus pasiektų didesnės finansinės injekcijos, būtų galima įsigyti pajėgių užsieniečių žaidėjų bei kalbėti apie dar aukštesnį Lietuvos komandų lygį.

Laukia dar dvejos rungtynės

Dvikova su Kauno ekipa buvo paskutinės namų rungtynės šiais metais. Tačiau iki švenčių „Dragūnas“ dar sužais dvejas rungtynes išvykoje.

Šį šeštadienį, gruodžio 9 d., laukia Baltijos rankinio lygos rungtynės Vilniuje su VHC „Šviesa“, o kitą trečiadienį, gruodžio 13 d. – akistata Alytuje su praėjusio sezono LRL vicečempionais „Varsos-Stronglaso“ rankininkais. 

„Ruošiamės abiems susitikimams, uždaviniai yra visur laimėti“, – reziumavo A. Juškėnas. 

Daugiau „Dragūno“ ir „Granito-Kario“ rungtynių nuotraukų rasite ALBUME ČIA.

TURNYRO LENTELĖ
Vieta Komanda Žaista rungtynių Įvarčių Skirtumas Taškai
Viso + = Įmesta : Praleista
1 Kauno „Granitas-Karys“ 7 7 0 0 255 : 176 79 14
2 Klaipėdos „Dragūnas“ 7 6 0 1 266 : 190 76 12
3 Alytaus „Varsa-Stronglasas“ 7 5 0 2 215 : 188 27 10
4 Vilniaus VHC „Šviesa“ 7 5 0 2 208 : 200 8 10
5 KTU 7 2 0 5 227 : 227 0 4
6 Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ 7 2 0 5 199 : 213 -14 4
7 Vilniaus HC „Vilnius“ 6 2 0 4 160 : 182 -22 4
8 Varėnos „Ūla“ 6 0 1 5 164 : 229 -65 1
9 Utenos HC „Utena“ 6 0 1 5 147 : 236 -89 1

 

Palikite atsiliepimą