Žygio į Europą „Dragūnui“ teks palaukti dar metus

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai šį sezoną vėl kausis tik Lietuvos čempionate bei Baltijos rankinio lygoje. Į tolesnį Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyro etapą Klaipėdos ekipai kelią užkirto Zagrebo „Dubrava“ (Kroatija). Antrąjį tarpusavio susitikimą laimėjo kroatai ir žengė į kitą EHF taurės etapą.

Rugsėjo 2-ąją Klaipėdoje komandų susitikimas baigėsi lygiosiomis – 36:36, tad žaidžiant išvykoje „Dragūnui“ reikėjo pergalės bent vienu įvarčių arba lygiųjų su didesniu įmestų įvarčių skaičiumi. Tačiau Fortūna šeštadienį plačiau šypsojosi aikštelės šeimininkams kroatams – rungtynes jie laimėjo rezultatu 36:35 (20:14).

„Nuotaika niūri, nes vėl baigėme Europos sezoną pirmame etape, nors varžovas buvo įveikiamas. Galime pasigirti tik savo kovingumu, bet ne meistriškumu, o tai labai liūdina. Kroatai parodė, kad ir jauna komanda gali žaisti aukštu lygiu. Manau, kad šįkart mes, kas mums neįprasta Europos rungtynėse, buvome vyresnė komanda. Tikriausiai tas lietuviškas kuklumas ir kažkokios baimės nulėmė, kad labai jauna komanda mus nugalėjo. Mums nebuvo priežasčių išeiti į aikštelę susikausčiusiems, bet kažkodėl vis tiek taip buvo. Kol šito neįveiksime, bus blogai“, –  po rungtynių kalbėjo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas. 

Pirmajame kėlinyje klaipėdiečių žaidimas nepriminė tokio žaidimo, kokį įprastai sugeba pademonstruoti Lietuvos čempionai. Kamuolys slydo iš rankų, o „Dubrava“, neleidusi mūsiškiams lengvai veržtis prie vartų, savo sirgalių džiaugsmui rezultatyviai atakavo dragūniečius. Po pirmojo kėlinio kroatai džiaugėsi net 6 įvarčių persvara – 20:14.

Vis dėlto sugrįžę po pertraukos „Dragūno“ žaidėjai ėmė žaisti visai kitokį rankinį, įprastą klaipėdiečių akims – greitą ir rezultatyvų. Per maždaug tris minutes dragūniečiai sugebėjo išnaudoti kroatų gynybos spragas, surengė keletą greitų atakų, prisivijo varžovus ir nutildė įsilinksminusius jų sirgalius. Antroje rungtynių pusėje „Dragūnui“ buvo pavykę rezultatą persverti savo naudai, bet tai, kad svarbiais momentais klaipėdiečiams pritrūko pasitikėjimo savo jėgomis ir lašelio sėkmės, lėmė, jog likus dešimčiai sekundžių iki rungtynių pabaigos rezultatas buvo lygus – 35:35, o kamuolys – kroatų rankose. Minutės pertraukėlės paprašiusi „Dubrava“ sugebėjo pelnyti įvartį, o „Dragūno“ bandymas sulig finaline sirena švystelėti kamuolį per aikštelę nepasisekė. Tad pergalės šokį namų arenoje šoko praėjusių metų Kroatijos čempionato bronzos laimėtojai.

Klaipėdos „Dragūnui“ Gabrielius Virbauskas, Modestas Vaitekūnas ir Laurynas Palevičius įmetė po 6 įvarčius, Šarūnas Ugianskis ir Lukas Simėnas pelnė po 4, Lukas Vanagas ir Lukas Juškėnas įmetė po 2, Laurynas Simonavičius, Ernest Ignatenko, Benas Vaicekauskas, Benas Butkus ir Karolis Bliuvas pridėjo po 1 įvartį.

„Dubravos“ gretose rezultatyviausiai žaidė 7 įvarčius pelnęs Ivan Vida, 6 įmetė Marin Buneta, po 5 – Kristijan Rados ir Lukas Vinkovic, Mislav Kelemen įmetė 3, Kristijan Volar, Davor Maricic, Petar Medic, Karlo Godec ir Nikola Grahovac – po 2.

„Buvo fantastiškai blogas pirmasis kėlinys. Jo metu varžovai viską darė taip pat, kaip ir pirmose rungtynėse. Rengdamiesi rungtynėms Kroatijoje išanalizavome jų žaidimą ir sutarėme, kaip reikia žaisti, bet, deja, žaidėme priešingai. Klaidų skaičius didelis, puolime buvo statiški, neįžaidėme kamuolio. Gerai tai, kad išsaugojome savigarbą – antrame kėlinyje grįžome, persvėrėme rungtynių eigą ir net rezultatą savo naudai. Deja, svarbiais momentais pritrūko šiek tiek sportinės sėkmės, pasitikėjimo savo jėgomis. Po tokio sugrįžimo į aikštelę turėjome didžiulį šansą laimėti, bet keletas neįmestų šimtaprocentinių metimų, elementarios klaidos gynyboje nulėmė rungtynių eigą“, – komandos pasirodymą komentavo A. Juškėnas.

Pasak trenerio, nors ir apmaudu dėl pralaimėjimo, gyvenimas tęsiasi, o kiti du čempionatai, kuriuose varžysis „Dragūnas“, dar neprasidėjo.

„Dabar turime galvoti apie Lietuvos čempionatą ir Baltijos rankinio lygą, kur bus ne ką lengviau. Prieš sezoną svarsčiau, ar mes labiau sustiprėjome, ar susilpnėjome. Kol kas atrodo, kad tikrai nesustiprėjome. Labai tikiuosi, kad vyrai įgavo patirties, įsidėjo ką nors į savo patirties krepšelį ir padarys reikiamas išvadas“, – po rungtynių Zagrebe kalbėjo A. Juškėnas.

Artimiausios „Dragūno“ rungtynės vyks rugsėjo 16 d., šeštadienį, Garliavoje. Čia vyks Lietuvos supertaurės finalas, kuriame „Dragūnas“ kovos su Vilniaus HC „Vilniumi“. Lietuvos čempionatą klaipėdiečiai pradės namuose rugsėjo 27 d., trečiadienį, rungtynėmis su aukščiausios šalies lygos debiutantais – Kauno KTU komanda.

Rungtynių fotoalbumą galite peržiūrėti ŠIOJE NUORODOJE. 

Palikite atsiliepimą