Klaipėdos „Dragūnas“ – rankinio lygos finale!

Trečiadienio vakarą Klaipėdoje paaiškėjo, kad Klaipėdos „Dragūnas“ ir šiemet kovos dėl čempionų titulo. Jie, pusfinalio serijoje 2:1 įveikę Vilniaus „Šviesą“, žengė į finalą lemiamas rungtynes namuose laimėję rezultatu 33:29 (19:12). Finale dragūniečiai stos prieš praėjusio sezono čempionus Alytaus „Varsos-Stronglaso“ rankininkus, bus kovojama iki trijų pergalių.

Klaipėdos komandai 8 įvarčius (1 iš 7 m) pelnė Lukas Juškėnas, 7 pridėjo Mindaugas Meškauskas, po 4 – Laurynas Simonavičius, Šarūnas Ugianskis ir Gabrielius Virbauskas (1 iš 7 m), 3 – Lukas Simėnas, 2 – Arvydas Bučius, 1 – Modestas Vaitekūnas.

„Šviesos“ gretose rezultatyviausias buvo šio sezono įvarčių rekordą pagerinęs Valdas Drabavičius – jis pelnė net 17 įvarčių (3 iš 7 m), t. y. daugiau nei pusę komandos įmestų įvarčių. 4 įvarčius pridėjo Artūras Švilpa, 3 – Karolis Antanavičius, 2 – Dovydas Kuodys, po 1 – Jovydas Jurašius, Julius Šeibokas ir Tadas Rasakevičius.

„Šviesos“ treneris Raimondas Maldžius teigė, kad pralaimėjimą nulėmė skylėta gynyba.

„Visiškai neapsigynėme. Nors „Dragūnas“ žaidė taip, kaip tikėjomės, tačiau gynyba neveikė. Antrame kėlinyje buvo kiek geriau, bet svarbiausios buvo pirmosios penkiolika minučių.  Mano manymu, garbingai žaidėme ir sukūrėme kovą, manau, „Dragūnas“ gerai pasiruošė žaisti prieš Alytų. Dėl bronzos kovosime su Kauno „Granitu“. Tai yra labai stipri komanda, bet, manau, mes taip pat esame stiprūs. Manau, jėgos bus apylygės, kovosime iš visų jėgų“, – sakė R. Maldžius.

„Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas po rungtynių gyrė komandą už parodytą ryžtą ir atsidavimą.

 „Manau, kad buvo labai geros rungtynės. Nors pirmame kėlinyje pirmavome ir beveik 10 įvarčių skirtumu, vis tiek nebuvo aišku, kas laimės. problemų didelių gynyboje neturėjome, bet turėjome bėdų su puolimu.

Man patiko visos komandos atsidavimas ir kova. Antrame kėlinyje buvo ir problemų, bet parodėme charakterį. Neblogai įvarčius metė Mindaugas Meškauskas, gynyboje visai gerai tvarkėsi Kęstutis Kremeris ir Lukas Simėnas, atakas organizavo Lukas Juškėnas. Galiu pasakyti, kad šiemet jau yra geresnis sezonas nei pernai, nes laimėjome taurę ir esame finale“, – komentavo A. Juškėnas.

Dragūnietis Mindaugas Meškauskas sakė, kad žaidėjai, išėję į aikštelę, padarė tai, ką galėjo.

„Kiekvienas atidavėme visas jėgas. Laimėjo „Dragūno“ charakteris, įrodėme, kad esame vieninga komanda. Finale būsime nusiteikę taip pat, kaip šiose rungtynėse, sieksime parodyti, ką sugebame geriausio. Ką tikrai galime pažadėti sirgaliams – gražų, kokybišką rankinį“, – kalbėjo M. Meškauskas.

Pirmasis finalo susitikimas vyks gegužės 10 d. 19 val. Klaipėdoje, Taikos pr. 61A. Antroji dvikova numatyta gegužės 13 d. Alytuje, trečioji – gegužės 17 d. Klaipėdoje. Jei prireiks daugiau rungtynių, jos vyks gegužės 20 ir 24 d.

Lemiamo pusfinalio susitikimo akimirkas rasite ALBUME ČIA. 

Palikite atsiliepimą