Paskutinysis pusfinalis – šio sezono puošmena

Lietuvos Vivus.lt vyrų rankinio lygoje trečiadienį laukia paskutinė pusfinalio dvikova. Klaipėdoje ginklus surems vietos „Dragūnas“ ir Vilniaus VHC „Šviesa“. Didžiajame finale savo varžovų jau laukia Alytaus „Varsa-Stronglasas“, tuo metu mažajame tikrai išvysime Kauno „Granitą-Karį“.

Lemiamose pusfinalio rungtynėse uostamiestyje rankinio mėgėjų laukia išskirtinis mūšis, kuris turėtų papuošti šių metų vyrų rankinio čempionatą. Puikias rungtynes savaitgalį sužaidę vilniečiai „išrašė“ pirmąjį pralaimėjimą „Dragūnui“ šiame sezone. Apetitas kyla bevalgant ir į Klaipėdą bus važiuojama tik pergalės. Būsimos dvikovos šeimininkai neturėtų itin nerimauti dėl laukiančios dvikovos. Jie žais namuose, prie savų žiūrovų, o ir ekipa nominaliai stipresnė. Bet vis gi…

Praeitą kartą Klaipėdoje „Šviesa“ pralaimėjo tik dviem įvarčiais. Po pergalės namuose buvo „perliptas“ psichologinis barjeras ir vilniečiai kibs į atlapus savo varžovams siekdami tik pergalės, o ne „atsilaikyti“. Tačiau nereikia pamiršti, kad pergalė buvo iškovota dėka ne vieno sėkmės faktoriaus. Neįtikėtinai geras rungtynes tuomet sužaidė vartininkas Edmundas Pelėda. Kiti vilniečiai taip pat buvo itin užsivedę ir išvengė didesnių klaidų. Didelė dalis įvarčių buvo pelnyta greitų atakų metu. Tuo metu Klaipėdos klubas nepriminė to „Dragūno“, kuris šiemet šlavė visus iš savo kelio.

Namuose klaipėdiečiai gali tapti visai kita komanda. Pralaimėtose rungtynėse jie savo varžovams gerokai nusileido greičiu ir sukurtomis greitomis kontratakomis. Net neabejojama, kad išvados bus padarytos ir Vilniaus ekipa nebeturės tiek lengvų progų. Situacijų, kuomet Valdas Drabavičius atsiduria pusiau krašte prieš gerokai žemesnį Gabrielių Virbauską ir pelno lengvus įvarčius taip pat nebeturėtų kartotis.

Šiai minutei atrodo, kad „Dragūno“ rezervai yra didesni, o galimybių gerinti žaidimą apstu. Tai argumentai, kurie leidžia daryti prielaidas, kad jie yra lemiamos dvikovos favoritai. Tačiau klaipėdiečiai žais taip, kaip jiems leis varžovas. O, varžovas šiuo metu įgijo įspūdingą sportinę formą. Baimės „Dragūno“ akyse neturėtų būti, bet į galvą turėtų lįsti įvairios neramios mintys.

Prognozė: visada norisi maksimaliai gražaus reginio, tad palinkėsime, kad intriga vyktų iki rungtynių pabaigos ir viskas spręstųsi paskutinėmis rungtynių minutėmis, o gal ir pratęsimo metu. Tokiose rungtynėse akivaizdžių favoritų nebūna. Vis tik pranašumą turi šeimininkai – jie žaidžia namuose, yra labiau patyrę bei turi čempionišką charakterį.

rankinis.lt informacija

Palikite atsiliepimą