Šią savaitę – ketverios rankinio rungtynės Klaipėdoje

Šią savaitę uostamiesčio rankinio sirgaliai turės progą stebėti net ketverias rankinio rungtynes. Klaipėdos „Dragūnas“ trečiadienį, šeštadienį ir sekmadienį žais Lietuvos ir Baltijos rankinio lygos rungtynes, o šeštadienį „Dragūno-Viesulo“ rankininkės žais pirmąsias moterų lygos pusfinalio rungtynes.

Trys dvikovos

Trečiadienį, kovo 1 d., 19 val. Taikos pr. 61A Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai susitiks su Kauno „Granito-Kario“ ekipa. Klaipėdiečiai šiuo metu įsitvirtinę pirmoje turnyrinės lentelės vietoje, o Kauno komanda praėjusią savaitę prasibrovė į antrąją vietą, iš jos išstūmusi praėjusio sezono čempionus iš Alytaus „Varsą-Stronglasą“.

Šis susitikimas bus nelengvas abiem ekipoms. Pirmoji dvikova Kaune baigėsi „Dragūno“ pergale, tačiau komandas skyrė vos vienas įvartis – 29:28. Tad dragūniečiams reikės rimtai nusiteikti ir atkakliai kautis. Juolab kad užpraeitą savaitgalį „Granitas-Karys“ įnirtingai kovėsi ir nugalėjo iš LRF taurės juos eliminavusį HC „Vilnių“ – 30:29.

„Rungtynėse su „Granitu“ pergalė užtikrintų mums reguliaraus čempionato nugalėtojų vardą. Tai yra svarbu ir mes to sieksime. Manau, kad tai puikiai supranta ir „Granitas“, kadangi jie kovoja dėl antros vietos, tad rungtynės bus labai svarbios abiem komandoms. Aš jau prieš prasidedant sezonui sakiau, kad „Granitas“ yra vienas iš pretendentų į čempiono titulą. Tačiau tikimės, kad pakutensime jiems padus.

Manau, bus labai įdomios rungtynės ir jeigu Klaipėdos rankinio gerbėjai užpildys salės tribūnas ir nuoširdžiai mus palaikys, jie mums labai padės tokioje svarbioje kovoje. Labai lauksime tiek tų, kurie jau žino, kas yra rankinis, tiek tų, kurie yra tik girdėję šį pavadinimą. Tai bus gera proga pamatyti gerą, įdomią, aukšto lygio rankinio kovą“, – kalbėjo „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas.

Šeštadienį ir sekmadienį (kovo 4-5 d.) „Dragūnas“ grumsis Baltijos rankinio lygos rungtynėse su dviem Estijos ekipomis. Šeštadienį 14 val. klaipėdiečiai susitiks su Viljandi HC, sekmadienį 14 val. – su Kehros „Kehra/Horizon Pulp&Paper“.

Klaipėdiečiai dar turi šansą patekti į kitą etapą, tačiau norint tai padaryti savaitgalį bus privaloma iškovoti pergales. Taip pat reikia tikėtis, kad šeštadienį nesėkmingai rungtynes sužais taip pat dėl patekimo į tolesnį etapą konkuruojanti Rygos „Celtnieks“ ekipa, o sekmadienį – iškovos pergalę. Jeigu visos šios aplinkybės susidėlios taip, kaip tikisi „Dragūno“ strategas, komanda prasprūs į atkrintamąsias.

„Sudėtinga prognozuoti, kai tiek daug priklauso nuo mūsų varžovų. Tačiau mes stengsimės padaryti viską, kas priklauso nuo mūsų. Savaitgalį Klaipėdoje žaisime su dviem neparankiomis Estijos komandomis, tad reikės gerai paprakaituoti. Tačiau keliame sau tikslą kovoti tarptautinėse arenose, todėl kovojame šiemet, kovosime ir kitą sezoną, ką žadėjome ir susitikime su Klaipėdos miesto meru Vytautu Grubliausku“, – sakė A. Juškėnas.

Moterų lygos pusfinalis

Be to, šeštadienį labai svarbias rungtynes žais ir „Dragūno-Viesulo“ rankininkės. Jos šeštadienį Taikos pr. 61A, pasibaigus vyrų rungtynėms, 16.15 val., pradės kovą dėl patekimo į Lietuvos moterų rankinio lygos finalą.

Pusfinalyje klaipėdiečių varžovės – patyrusios Kauno rajono „Garliava SM-Cascada“ rankininkės. Su šia komanda „Dragūnas-Viesulas“ rungtyniavo ir LRF taurės pusfinalyje, tačiau turėjo pripažinti garliaviškių pranašumą.

„LRF taurės pusfinalyje daug mūsų žaidėjų buvo ką tik po ligų, po traumų, taip pat kai kurios žaidė ir sirguliuodamos. Manau, kad dabar žaidėjos bus labiau susikaupusios, geriau pasiruošusios. Tikimės kovos, nenuleisime rankų, bandysime namuose laimėti“, – sakė „Dragūno-Viesulo“ trenerė Auksuolė Stropienė.

Moterų komandos dėl kelialapio į finalą rungsis iki dviejų pergalių.

„Norėtume patekti į finalą, bet jei to nepavyks padaryti, kovosime mažajame finale. Šiuo metu vien tai, kad esame geriausiųjų ketvertuke, yra didelis pasiekimas, nes kitos trys pusfinalių komandos turi daug labai patyrusių žaidėjų. Kitos komandos yra pasipildžiusios ir užsienyje rungtyniavusiomis žaidėjomis. Mes pasipildyti neturime kuo, esame jauna ir perspektyvi komanda, žaidžiame prieš patirtį. Tačiau mokomės iš kitų komandų, bandome ginti Klaipėdos garbę, parodyti, ką sugebame“, – artėjant svarbiai dvikovai kalbėjo A. Stropienė.

Trenerė vylėsi, kad šeštadienį uostamiesčio rankininkės sulauks ir klaipėdiečių palaikymo, kuris įkvėptų dar atkakliau kovoti. Pergalė namuose labai padidintų „Dragūno-Viesulo“ galimybę patekti į finalą.

 

Rungtynių tvarkaraštis (Taikos pr. 61A):

Kovo 1 d., trečiadienis, 19 val. Klaipėdos „Dragūnas“ – Kauno „Granitas-Karys“ (bilieto kaina – 2 Eur; moksleiviams, pensininkams su pažymėjimais – nemokamai)

Kovo 4 d., šeštadienis, 14 val. Klaipėdos „Dragūnas“ – Viljandi HC (Estija) (bilieto kaina – 2 Eur; moksleiviams, pensininkams su pažymėjimais – nemokamai)

Kovo 4 d., šeštadienis, 16.15 val. Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ – Kauno r. „Garliava SM-Cascada“ (įėjimas nemokamas)

Kovo 5 d., sekmadienis, 14 val. Klaipėdos „Dragūnas“ – Kehros „Kehra/Horizon Pulp&Paper“ (Estija) (bilieto kaina – 2 Eur; moksleiviams, pensininkams su pažymėjimais – nemokamai)

Palikite atsiliepimą