„Dragūno-Viesulo“ rankininkės žengė pirmą žingsnį link pusfinalio

Vasario pirmąją baigėsi Lietuvos moterų rankinio lygos pirmasis etapas – reguliarusis sezonas. Po jo paaiškėjo visos aštuonių komandų, rungtyniavusių čempionate, vietos.

Pagal čempionato reglamentą, pirmosios dvi ekipos (Kauno r. HC „Garliava SM-CASCADA“ (26 taškai) ir Kauno „ACME-Žalgiris“ (24 taškai) tiesiai pateko į pusfinalį.

Kitos dvi pusfinalio dalyvės paaiškės po atkrintamųjų susitikimų tarp trečiają vietą užėmusios Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ (22 taškai) ir šeštoje pozicijoje likusios kitos sostinės ekipos „Alandeko-Vichy“ (10 taškų) komandų bei tarp ketvirtosios ir penktosios vietų komandų dvikovos tarp Šiaulių „SM Dubysos-Salvės“ (11 taškų) bei Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“ (10 taškų) ekipų.

Komandos tarpusavyje susitiks du kartus ir rungtyniaus taurės turnyrų principu. Į pusfinalį pateks komanda, surinkusi didesnį taškų skaičių, turinti geresnį įvarčių skirtumą ir t. t. Trečiajame etape bus kovojama iki dviejų pergalių. Reguliaraus čempionato nugalėtoja rungtyniaus su ketvirtos-penktos vietų poros laimėtoja, o antroji ekipa pusfinalyje susitiks su trečios-šeštos vietų poros nugalėtoja. Pralaimėjusios komandos rungsis dėl trečios vietos čempionate, o nugalėtojos iki trijų pergalių grumsis dėl šalies čempionių vardų.

DSC_5246

Pirmieji atkrintamieji susitikimai vyko šį šeštadienį Klaipėdoje ir Vilniuje. Klaipėdos „Dragūno–Viesulo“ merginos savo aikštėje priėmė Šiaulių SM „Dubysą–Salvę“.

Reguliariajame sezone klaipėdietės finišavo penktoje vietoje, o jų šiandieninės varžovės, surinkusios vienu tašku daugiau, liko ketvirtos. Natūralu, jog šioje poroje dar prieš kovos pradžią buvo galima tikėtis daugiausiai intrigos. Pirmajame rungtynių kėlinyje vyravo lygi ir kieta kova dėl kiekvieno aikštės centimetro. Rezultatas po pirmojo kėlinio taipogi buvo visiškai lygus – 13:13.

Antroje rungtynių dalyje nė vienai ekipai nepavyko susikurti solidesnio pranašumo. Vis tik rungtynes sėkmingiau sugebėjo užbaigti šeimininkės. Po ligos atsigavusios Robertos Ivanauskaitės ir Dovilės Mižutytės vedama uostamiesčio ekipa šventė pergalę rezultatu 25:24.

Rezultatyviausiai „Dragūno-Viesulo“ ekipoje žaidė Roberta Ivanauskaitė, pelniusi 7 įvarčius, Dovilė Mižutytė pridėjo 6 (3 iš 7 m), Austėja Rimkutė – 4, Akvilė Tolvaišaitė – 3, Fausta Abrutytė ir Karolina Daukšaitė – po 2 įvarčius, Deimantė Briedytė įmetė 1.

Šiauliečių gretose išsiskyrė Urtė Mockevičiūtė, kurios sąskaitoje 9 tikslūs metimai (3 iš 7 m), 5 įmetė Ramunė Poškutė, po 4 – Neringa Gudaitytė (2 iš 7 m) ir Lina Lukoševičienė, po 1 – Vaida Repečkienė ir Evestina Vaitkevičiūtė.

DSC_5268

„Dragūno-Viesulo“ trenerė Auksuolė Stropienė sakė, kad rungtynėse trūko kelių žaidėjų, tačiau dali uždavinių pavyko įvykdyti.

„Blogai, kad šiandien neturėjome stiprios linijos žaidėjos Skirmantės Pociūtės – ji gydosi traumą, prieš porą dienų stipriai susirgo centro žaidėja Aušra Stroputė, todėl šiandien mums gana sunkiai ėjosi, – komentavo A. Stropienė.

– Labai stengėmės gynyboje. Žinoma, buvo klaidų, bet, manau, neblogai gynėmės. Analizavome šiauliečių žaidimą, privertėme jas suklysti gynyboje. Jeigu pačios darytume mažiau klaidų, būtų labai gerai. Tačiau ir pačios klystame, todėl ir negalėjome geresnio rezultato pasiekti.“

Tačiau, pasak trenerės, antrosiose rungtynėse viskas prasidės iš naujo.

„Minimaliai turime sužaisti lygiosiomis. Turime parodyti viską, ką mokame, ką galime. Esame jaunos, turime tobulėti. Negalime stovėti vietoje, turime eiti į priekį. Pirmas tikslas – patekti į ketveriukę, o tada bandysime kąsti varžovėms, kausimės, kiek tik pavyks“, – sakė praėjusį sezoną bronzos medaliais pasipuošusių „Dragūno-Viesulo“ rankininkių trenerė A. Stropienė.

Atsakomosios šių ekipų rungtynės vasario 18 dieną vyks Šiauliuose. Prieš tai vasario 11-12 dienomis Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ dar dalyvaus LRF taurės finalinio ketverto varžybose, kur jų pusfinalyje laukia akistata su Garliavos komanda.

Palikite atsiliepimą