Moterų lygoje – pertrauka iki sausio vidurio

Lietuvos moterų rankinio lygos sekmadienio devintojo turo dvikovas galima buvo suskirstyti į dvi grupes. Vienos jų, kur žaidė čempionato lyderės Kauno r. HC „Garliava SM-CASCADA“ su Šiaulių „ŠSG-SM Dubysa“ ir Lietuvos čempionės Kauno „ACME-Žalgiris“ su Utenos DSC ir  jų baigtį nesukiai buvo galima nuspėti išanksto.

Tuo tarpu kas nugalės Vilniaus „ALANDEKO-VICHY“ ir Alytaus „SRC-Margiris“ bei Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ ir Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ dvikovose, buvo tai padaryti sunku. Vis tik pastarasias abejas rungtynes laimėjo Lietuvos sostinės atstovės, bet po įtemptų mūšių.

Pergalę iškovojo ir kita sostinės ekipa – LEU „Šviesa-Eglė“ kolektyvas. Jos namuose antrąjį kartą šį sezoną įveikė bronzos medalininkes Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“ komandą rezultatu 32:30 (17:16). Prieš pusantro mėnesio vilnietės svečiuose taip pat buvo laimėjusios rungtynes santykiu 37:32 (18:18).

LEU „Šviesa-Eglė“ komandoje rezultatyviai rungtyniavo Rasa Mikalonytė (9 įv.), Auksė Sviderskienė (7 įv.), Aušra Šponė, Asta Čižaitė, Deimantė Pupšytė ir Gabrielė Pereklytė (po 3 įv.), Rita Repečkaitė ir Greta Sadauskaitė (po 2 įv.).

„Dragūnas-Viesulas“ komandoje taiklios buvo Roberta Ivanauskaitė (9 įv.), Austėja Rimkutė (5 įv.), Dovilė Mižutytė ir Aušra Stroputė (po 4 įv.), Deimantė Briedytė (3 įv.), Dovilė Kasparavičiūtė ir Ugnė Kavalenkaitė (po 2 įv.), Karolina Daukšaitė (1 įv.).

Po devynerių turų turnyro lentelė išliko nepakitusi. Ir toliau priekyje yra Kauno raj. HC „Garliava SM-CASCADA“ kolektyvas, turintis 18 tšk., antroje pozicijoje šalies čempionės Kauno „ACME-Žalgiris“ komanda – 16 tšk., trečioje vietoje su 14 tšk. – Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ ekipa. Toliau rikiuojasi Vilniaus „ALANDEKO-VICHY“ (8 tšk.), „Šiaulių sporto gimnazija-SM Dubysa“ (6 tšk.), Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ (6 tšk.), Utenos DSC (2 tšk.), Alytaus „SRC-Margiris“ (2 tšk.).

Dabar Lietuvos čempionate skelbiama pertrauka iki kitų metų sausio vidurio.

Palikite atsiliepimą