„Dragūnas“ – LRF taurės pusfinalyje

Šįvakar pagaliau paaiškėjo Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės finalinio ketverto dalyviai. Paskutinė vieta atiteko Klaipėdos „Dragūno“ ekipai. Klaipėdiečiai Kaune rezultatu 32:24 (15:12) įveikė Kauno technologijos universiteto (KTU) komandą. Pirmąjį susitikimą „Dragūnas“ namuose laimėjo dviem įvarčiais – 38:36.

Ketvirtadienį „Dragūno“ gretose rezultatyviausiai rungtyniavo Mindaugas Meškauskas, įmetęs 8 įvarčius, 7 pelnė Lukas Simėnas, po 5 – Lukas Juškėnas, Gabrielius Virbauskas (3 iš 7 m), 2 – Gintaras Cibulskis, po 1 – Laurynas Simonavičius, Arvydas Bučius, Lukas Jurys, Karolis Bliuvas ir Benas Butkus.

KTU ekipos lyderiu buvo Ignas Grigas, realizavęs 8 metimus (2 iš 7 m), 4 įvarčius pridėjo Mindaugas Urbas, po 3 – Karolis Jankauskas, Vilius Juozaitis ir Aurimas Balčiūnas,  2 – Algirdas Lazauskas,  1 – Laurynas Kudakas.

Po rungtynių „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas sakė, kad rungtynės buvo įtemptos, o komandai labai reikėjo pergalės.

„Varžybos buvo gana sunkios, netrūko įtampos. Visą laiką siekėme būti priekyje ir, galima sakyti, varžovams nesuteikėme vilčių galvoti apie pergalę. Tiesą sakant, pergalė mums buvo labai reikalinga, ypač psichologinių atžvilgiu, atsitiesti po pralaimėjimo Šveicarijos komandai Europos taurės turnyre“, – kalbėjo treneris.

Jis gyrė Kauno ekipą už aukštą rungtynių organizavimo lygį – buvo suburti aktyvūs sirgaliai, kurie nuolat kėlė tokį triukšmą, kad treneriams buvo nelengva susikalbėti su komanda.

„Tai – aukštas lygis. Pagarba varžovams už tai, kad jie sugeba ir surinkti sirgalius, ir tiesiogiai transliuoti rungtynes. Pamatėme, kad ir Lietuvoje galima surengti varžybas, kuriose treneriui būtų sunku susikalbėti su žaidėjais. Manau, kad daugumai aukščiausios lygos klubų reikia pasimokyti rungtynių organizavimo iš šios komandos, galbūt kai kurių dalykų galime pasimokyti ir mes“, – komplimentų KTU ekipos administracijai negailėjo A. Juškėnas.

LRF taurės pusfinalyje, be „Dragūno“, – Vilniaus VHC „Šviesa“, HC „Vilnius“ ir Kauno „Granitas-Karys“.

Ketvirtfinalyje „Šviesa“ įveikė Panevėžio „Grifo-R. Sargūno sporto gimnazijos-KKSC“ ekipą, HC „Vilnius“ nesunkiai perlipo Pasvalio „SM-Kuranos“ barjerą, o Kauno ekipa iš kovos eliminavo Alytaus „Varsą-Stronglasą“.

A. Juškėno nuomone, finalinio ketverto klubai yra lygūs, tad nesvarbu, su kuria komanda burtai lems rungtyniauti, reikės labai stengtis. Treneris pridūrė, kad jau žinoma, jog finalo ketvertas vyks vasario mėnesį, tačiau dar neišrinkta vieta. „Dragūno“ strategas sakė, kad teiks pasiūlymą rungtynes žaisti Klaipėdoje – tai būtų dovana uostamiesčio rankinio sirgaliams.

Palikite atsiliepimą