Lietuvos čempionate klaipėdiečiai iškovojo antrąją pergalę

Šeštadienį Panevėžyje Klaipėdos „Dragūnas“ sužaidė antrąsias Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos rungtynes su vietos „grifais“.

Dvikovai Panevėžyje ruošiantis Klaipėdos „Dragūno“ ir Panevėžio „Grifo-R. Sargūno sporto gimnazijos-KKSC“ rankininkams, buvo priminta, kad per vasarą kiek nukraujavę, bet ir pasistiprinę klaipėdiečiai kol kas savo tikrojo pajėgumo pademonstruoti neturėjo galimybių, o Panevėžio ekipa išsiskiria lėtu poziciniu žaidimu ir gera gynyba, kai „Dragūnas“ – visiška priešingybė.

Vis dėlto pergalė buvo prognozuojama uostamiesčio ekipai. Ši prognozė išsipildė. Nepaisant kiek banguoto žaidimo, panevėžiečių rezultatyviau sužaisto antrojo kėlinio bei to, kad „Dragūnui“ nevadovavo vyr. treneris Artūras Juškėnas, klaipėdiečiai namo išvažiavo įsirašę pergalę 9 įvarčių skirtumu – 32:23 (9:19).

„Grifams“ 7 įvarčius pelnė Domantas Pukas, 6 – Lukas Vanagas, 5 – Ovidijus Jagučianskis.

Taip pat Panevėžio komandoje pasižymėjo ir Egidijus Narakas, tiesa, ne įvarčiais, o ypač nesportiniu elgesiu. Už sportininkui nederantį elgesį bei leksiką panevėžiečiui buvo paskirta diskvalifikacija su rašytiniu raportu. Tad jis turės praleisti bent vienerias rungtynes, o savo klubui „uždirbo“ baudą.

„Dragūno“ komandoje taikliausias buvo Karolis Bliuvas, įmetęs 8 įvarčius, Igor Kopyshynskyi įmetė 7.

Gintaras Cibulskis („Dragūnas“): „Šiandien neturėjome vyriausiojo trenerio Artūro Juškėno, atvykome be trenerio. Tačiau žaidimu esu patenkintas. Ką tarėmės prieš varžybas, tą ir padarėme. Pati pradžia buvo labai įtempta, padarėme daug klaidų. Panevėžio komanda tikrai jauna, ambicinga, buvo tikrai nelengva. Tačiau vėliau išnaudojome keletą jų klaidų, atlikome greitas atakas, tai leido susikrauti dešimties įvarčių skirtumą. Antrame kėlinyje buvo sunkiau, bet padarėme viską, ką galėjome, esame patenkinti.“

Mindaugas Vėta („Grifas-R. Sargūno sporto gimnazija-KKSC“): „Rezultatas, manau, nei žiūrovų, nei mūsų pačių, nei komandos netenkina. Pirmas dešimt minučių kovojome lygiosiomis, o atėjus keitimui neturėjau lygiaverčių žaidėjų pakeisti pagrindinės sudėties žaidėjų. „Dragūnas“ atitrūko ir tas skirtumas laikėsi iki varžybų galo. Manau, „Dragūnas“ nusipelnė pergalės.“

Palikite atsiliepimą