Baltijos lygoje „Dragūnas“ startavo pralaimėjimu

Sekmadienį, spalio 2-ąją, Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pradėjo Baltijos rankinio lygos (BHL) sezoną.

Klaipėdos ekipa rungtyniauja A grupėje, kurioje yra Zaporožės „ZTR“ (Ukraina), Viljandi HC (Estija), Rygos „Celtnieks“ (Latvija), HC „Kehra/Horizon Pulp&Paper“ (Estija), Minsko „SKA“ (Baltarusija) komandos.

Pirmosios „Dragūno“ rungtynės vyko Rygoje su vietos „Celtnieks“ rankininkais. Deja, pranašesni buvo aikštelės šeimininkai – mačas baigėsi rezultatu 27:25 (16:8).

Pirmajame kėlinyje varžovus į priekį paleidę uostamiesčio rankininkai atsiliko net 8 įvarčiais, tačiau antrojoje rungtynių pusėje surado savąjį žaidimą ir turėjo realų šansą parsivežti namo pergalę. Vis dėlto latviai pasinaudojo rungtynių pabaigoje klaipėdiečių padarytomis klaidomis ir šventė pergalę.

Klaipėdos ekipą į priekį vedė Igoris Kopišinskis, įmetęs 7 įvarčius, Lukas Juškėnas, pelnęs 6, 4 įvarčius įmetė Lukas Jurys.

Rygos komandai net 13 įvarčių pelnė Artūrs Lazdinš, 4 – Roberts Freibergs.

Lengvų rungtynių nebus

Po nesėkmingo BHL starto Klaipėdos „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas priminė, kad atjaunėjusiai komandai šį sezoną nebus lengvų rungtynių.

„Šį sezoną nė vienoje lygoje, kurioje žaisime, nebus tokio varžovo, su kuriuo išeisime į aikštelę ir paprastai laimėsime. Tokių komandų nebėra“, – sakė treneris.

arturas

Kalbėdamas apie auklėtinių pasirodymą Rygoje A. Juškėnas pabrėžė, kad buvo aikštelėje žaidėjai padarė daug neprotingų sprendimų.

„Rungtynių pradžia buvo nekokia, buvo daug pramestų įvarčių, o latviai turi tikrai gerą vartininką. Tačiau kai tiek daug neįmetama nuo šešių metrų, tai ne vartininkas geras, o metantysis prastai meta,  išsidirbinėja. Pritrūkome proto. Nebuvome pasiruošę gynyboje kovoti visa jėga. Pagrindinė bėda yra ta, kad kai kurie žaidėjai niekada nesigynė, komandoje jie atlikdavo kitas funkcijas. O dabar jiems reikia ir gintis, ir žaisti, ir mesti. Buvo įdomūs ir teisėjų sprendimai“, – komentavo A. Juškėnas.

Pasak jo, antrame kėlinyje jau buvo matyti, kad komandos žaidimas nėra toks blogas, kaip rezultatas.

„Turėjome šansą išplėšti lygiąsias ar pergalę, bet sužaidėme neprotingai. Igoris Kopišinskis gavo 2 minutes už vaidybą, tai neatleistinas dalykas tokios patirties žaidėjui. Pastabų turiu ir Mindaugui Meškauskui, kuris Rygoje nežaidė. Išvakarėse jis buvo pasiruošęs žaisti, bet rungtynių dieną staiga susirgo. Kyla klausimas, koks vyksta pasiruošimas. Kažkas blogai yra su žaidėjo veiksmais iki rungtynių, kam įtakos aš neturiu. Deja, tai ne pirmas toks kartas“, – sakė A. Juškėnas.

Artimiausias BHL rungtynes „Dragūnas“ žais namuose, Klaipėdoje. Lapkričio 12 d. (šeštadienį) 14 val. dragūniečiai susitiks su Minsko „SKA“ klubu, o lapkričio 13 d. (sekmadienį) 14 val. – su Zaporožės „ZTR“.

Daugiau rungtynių nuotraukų – ALBUME ČIA.

BHL Group A

Nr Team G W D L Goals Diff Pts
1 ZTR Zaporozhye 2 2 0 0 61:40 21 4
2 Viljandi HC 2 1 0 1 54:51 3 2
3 Celtnieks Riga 1 1 0 0 27:25 2 2
4 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 2 1 0 1 52:61 -9 2
5 Dragunas Klaipeda 1 0 0 1 25:27 -2 0
6 SKA Minsk 2 0 0 2 51:66 -15 0

Palikite atsiliepimą