Artėja naujas sezonas – „Dragūnas“ susibūrė treniruotei paplūdimyje

Trečiadienio vakarą „Dragūno“ rankininkai, besiruošiantys artėjančiam naujam sezonui, Melnragės paplūdimyje surengė bendrą treniruotę. Joje dalyvavo ne tik senbuviai, bet ir komandos nariais pretenduojantys tapti jauni žaidėjai.

Prisijungė ir šio sezono metu bei po jo palikti komandą apsisprendę rankininkai, kurie šiuo metu atostogauja Lietuvoje ir artimiausiu metu ruošiasi išvykti į užsienio klubus, su kuriais turi sutartis, – Karolis Stropus, Mindaugas Dumčius, Edvinas Vorobjovas. Pirmą kartą paplūdimio rankinį išbandė „Dragūno“ naujokas Gintaras Cibulskis.

Artėja rankinio turnyrai

„Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas sakė, kad treniruotis komanda pradėjo nuo pirmadienio. Kad po atostogų būtų lengviau grįžti į įprastą rankininkų darbo ritmą, pirmosios treniruotės yra lengvesnės – žaidžiamas futbolas, pliažo rankinis.

DSC_0562

Be to, po dviejų savaičių, rugpjūčio 11-14 dienomis Melnragės 1-ajame paplūdimyje vyks vaikų ir suaugusiųjų paplūdimio rankinio turnyras, kuriame „Dragūnas“ rengiasi dalyvauti.

Rugpjūčio 11-12 d. (ketvirtadienis ir penktadienis) vyks vaikų pliažo rankinio turnyras. Jaunieji rankininkai varžysis dviejose amžiaus grupėse – gimusieji 2001-2002 m. ir gimusieji 2003-2004 m. Rugpjūčio 13-14 d. (šeštadienis ir sekmadienis) varžysis suaugusieji.

Kitą savaitgalį po paplūdimio rankinio turnyro, rugpjūčio 19-21 d., vyks tradicinis tarptautinis rankinio turnyras, skirtas pulkininko Rimanto Baltušio atminimui, šiemet vyksiantis jau 16 kartą. Planuojama, kad be „Dragūno“, turnyre dalyvaus Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ bei komandos iš Latvijos ir Austrijos.

Komanda dar nesukomplektuota

Pasak trenerio, ruošiantis sezonui dėliojama ir komandos komplektacija.

Jau buvo skelbta, kad „Dragūną“ jau apsisprendė palikti mažiausiai trys žaidėjai, kurie karjerą tęs užsienyje: vartininkas Aistis Pažemeckas išvyko į Austriją, Mindaugas Dumčius vyksta į Islandiją, o Edvinas Vorobjovas kelia sparnus į Šveicariją.

„Šiuo metu vyksta komandos komplektacija. Turime keletą naujokų, komandoje visgi išliks Igoris Kopišinskis. Komandą paliko Mindaugas Dumčius, Edvinas Vorobjovas, Aistis Pažemeckas. Ieškome jiems tinkamos pamainos. Rugpjūčio mėnesį paaiškės, kokia bus komandos sudėtis“, – trečiadienį kalbėjo A. Juškėnas.

DSC_0547

Vis dėlto, pasak trenerio, nepaisant komplektacijos, komandos tikslai lieka tie patys – laimėti visur, kur bus žaidžiama, kuo geriau pasirodyti Europoje. Šalies lygoje tikslas – susigrąžinti auksą ir čempionų vardą.

Tikimasi, kad komandą gerokai sustiprins po klajonių užsienyje į Lietuvą sugrįžęs Gintaras Cibulskis, žaidžiantis linijos pozicijoje.

Taip pat šis žaidėjas Klaipėdoje treniruos jaunuosius rankininkus – į treniruotes bus kviečiami pirmų-antrų klasių moksleiviai. Bus siekiama ne tik populiarinti rankinio sportą uostamiestyje, bet ir visoje Lietuvoje – su jaunaisiais žaidėjais dalyvaujant šalies turnyruose.

DSC_0568

Pats G. Cibulskis sakė, kad įspūdis apie „Dragūną“ yra geras.

„Keista sugrįžti į namus po 6 metų pertraukos. Komanda yra šauni, draugiška, nesipykstame. Kol kas viskas super, viskas bus gerai“, – šypsojosi įspūdingo stoto rankininkas.

Jis prisipažino, kad treniruotėje Melnragėje pirmą kartą žaidė pliažo rankinį, todėl ant smėlio daromi įvairūs suktukai ir įmantrūs metimai jam nebuvo lengvi. Tačiau apskritai, nepaisant to, kad nelengva bėgioti po smėlį ir daryti suktukus, šis žaidimas G. Cibulskiui pasirodė įdomus.

Daugiau nuotraukų iš treniruotės paplūdimyje – albume ČIA.

Palikite atsiliepimą