Kova dėl moterų lygos bronzos tęsiasi

Kova dėl Lietuvos moterų rankinio čempionato bronzos medalių tęsiasi. Serijoje prireikė visų penkių susitikimų. Ketvirtąjį susitikimą sekmadienį Klaipėdoje vietos „Dragūnas-Viesulas“ laimėjo prieš LEU „Šviesos-Eglės“ kolektyvą rezultatu 27:25 (16:13) ir trečiadienį vyks į sostinę galutinei akistatai su Vilniaus sportininkėmis.

„Dragūno-Viesulo“ ekipoje nesulaikomas vėl buvo Brigitos ir Robertos Ivanauskaičių tandemas, kurios pelnė daugumą įvarčių, atliko atitinkamai 10 ir 7 taiklius metimus. Be jų dar pasižymėjo Fausta Abrutytė (4 įv.), Skirmantė Pociūtė ir Dovilė Mižutytė (po 2 įv.), Austėja Rimkutė ir Deimantė Briedytė (po 1 įv.).

LEU „Šviesa-Eglė“ komandoje rezultatyviai rungtyniavo Rasa Mikalonytė (8 įv.), Auksė Sviderskienė (7 įv.), Rita Repečkaitė (4 įv.), Indrė Norvilytė (3 įv.), Asta Čižaitė (2 įv.), Aleksandra Sidoravičiūtė (1 įv.).

Uostamiestyje vietos rankininkės ėmėsi darbo nuo pat dvikovos pradžios ir iniciatyvą bei persvarą išlaikė savo rankose per visą rungtynių laiką. Tiesa, tas pranašumas kartais buvo minimalus 7:6, 10:9, 20:19, 24:23, bet būta ir proveržių, kai jis siekė tris keturis įvarčius 15:11, 18:14, 19:15.

Vis tik klaipėdietėms pavyko tą bangavimą žaidime suvaldyti ir švęsti galutinę pergalę dviejų įvarčių pranašumu 27:25. Tuo pačių jos išlygino serijos rezultatą 2:2, kuris leidžia joms trečiadienį stoti į lemiamą mūšį Vilniuje dėl bronzos medalių. Numatyta dvikovos pradžia 18.30val. LEU sporto salėje.

Pasak „Dragūno-Viesulo“ trenerės Auksuolės Stropienės, įtampa vis didėja, mat liko tik vienerios, viską nulemsiančios rungtynės.

„Visos nori laimėti, o esant tokiai įtampai, atrodo, nebemokame žaisti, nebepataikome, nors turime dvi puikias metikes. Vis dėlto baimė nulemia daromas klaidas. Šiandien iš dalies pavyko laimėti dėl to, kad pataikėme daugiau metimų nuo 6 metrų linijos nei anksčiau. Turime iki trečiadienio atsigauti, patikėti savimi, kad galime dar kartą laimėti. Žiūrėsime rungtynių vaizdo įrašą, analizuosime, dėliosime žaidimo taktiką“, – kalbėjo A. Stropienė.

Daugiau rungtynių akimirkų rasite albume ČIA.

Palikite atsiliepimą