„Dragūnas“ kluptelėjo – alytiškiai finale išplėšė pergalę

Trečiadienį Klaipėdoje vykusiose Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos finalo serijos rungtynėse Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai sugebėjo sustabdyti Klaipėdos „Dragūno“ pergalių seriją ir sušvelninti serijos rezultatą 2:1.

Pirmąją dvikovą dėl aukso medalių namuose laimėjo „Dragūnas“ – 21:20 (12:10), išvykoje taip pat triumfavo uostamiesčio ekipa rezultatu 25:27 (10:15).

Trečiose serijos rungtynėse Alytaus rankininkai iki pat rungtynių pabaigos išlaikė pirmajame kėlinyje įgytą pranašumą ir pratęsė finalo seriją, kuri kelsis į Dzūkiją.

Alytiškių ekipoje sėkmingiausiai žaidė Žygimantas Micevičius. Jam pavyko įmesti 8, Aurelijui Saboniui – 5, o Tadui Stankevičiui – 4 taiklius metimus.

„Dragūnui“ po 4 įvarčius pelnė Lukas Simėnas ir Mindaugas Dumčius, po 3 – Igoris Kopišinskis ir Lukas Juškėnas.

petkevicius„Almeidos-Stronglaso“ ekipos žaidžiantysis treneris Egidijus Petkevičius teigė, kad mintys po laimėtų rungtynių yra dvejopos.

„Džiugu, kad pagaliau mes įveikėme „Dragūną“ ir įveikėme finale, lemiamose varžybose. Šiandien ėjome kaip į paskutinę kovą, nes keliems žaidėjams tai būtų buvusios paskutinės varžybos, dabar jos nusikėlė į Alytų. Visi buvo susikoncentravę ir stengėmės kovoti iš paskutiniųjų. Šiandien sėkmė lydėjo mus. Žaidėme kaip kumštis, viena tikra komanda. Turėjome ir problemų, kai ėmėme strigti, bet vėliau pavyko apsiginti, vėliau išlaikėme pranašumą ir pavyko laimėti. Pas mus yra problema su metikais, neturime jų tokių stiprių, kokius turi „Dragūnas“, „Granitas“ ar kitos komandos. Bandome išnaudoti galimybes per žaidimą linijoje, kraštuose ir kitais įmanomais būdais rasti kelią link vartų“, – kalbėjo E. Petkevičius.

Paklaustas, kokie tolesni planai, kai pasiektas finalui keltas tikslas – bent viena pergalė prieš daugkartinius čempionus, E. Petkevičius teigė, kad nuo kito sezono dirbs tik treneriu.

„Viskas, džiaunu sportbačius, – šypsojosi E. Petkevičius. – Pradėsiu tik trenerio karjerą, nes kaip žaidėjo jau netraukia aikštelė. Šiandien gal kiek geriau pasisekė varžybose, bet jau jaučiu, kad atėjo laikas trauktis ir užleisti vietą kitiems, jaunesniems žaidėjams. Tuo labiau, kad mūsų komandos amžiaus vidurkis yra tikrai aukštas ir du trys žaidėjai po šio sezono tikrai pasitrauks, laukiame, kad greičiau į komandą įsilietų jaunimas ir toliau garsintų Alytų.“

Paklausus, koks bus pasiruošimas ketvirtosioms finalo rungtynėms, Alytaus komandos žaidžiantysis treneris pabrėžė, kad dabar svarbiausia – psichologinis pasirengimas.

Klaipėdos „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas teigė manantis, kad pritrūko šiek tiek sėkmės. Jis juokavo, kad Klaipėdos sportininkai vieningi – esą kai laimi „Neptūnas“, laimi ir „Dragūnas“, ir atvirkščiai.

DSC_0984

„Rungtynės mums klostėsi labai prastai, antrajame kėlinyje perėmus iniciatyvą rezultatas buvo lygus. Sprendimas leisti Mindaugui Dumčiui mesti 7 metrų baudinį buvo neteisingas, reikėjo tai leisti daryti kažkam kitam. Turbūt būtume persvėrę rezultatą ir rungtynių baigtis galėjo būti kitokia.

Žinoma, varžovų patirtis yra kelis kartus didesnė nei mūsų. Matėte, kokias vaikiškas klaidas atlikome puolime, o varžovai, atrodo, suklydo tik iki penkių kartų. Manau, kad Egidijaus Petkevičiaus išėjimas į vartus ir jo atmušti keli metimai buvo tai, kas pakišo mums koją“, – svarstė A. Juškėnas.

Treneris tikino, kad dragūniečiai siekia iškovoti auksą, o kiek rungtynių tam prireiks, nesvarbu. Esą, jei reikės, „Dragūnas“ dar sugrįš į Klaipėdą žaisti ir penktųjų rungtynių.

Ketvirtosios ekipų rungtynės dėl aukso medalių vyks šeštadienį Alytuje 14 val. Jei prireiks, penktosios rungtynės vyktų Klaipėdoje gegužės 25 d. 19 val.

Daugiau nuotraukų iš rungtynių rasite albume ČIA.

Palikite atsiliepimą