Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai – LRL finale!

Trečiadienį po įnirtingų ir sirgalių nervų stiprumą išbandžiusių varžybų Vilniuje su vietos „Vilniumi“ Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai žengė į Lietuvos rankinio lygos finalą. 

Po pirmojo kėlinio priekyje buvo vilniečiai – 13:12. Pasibaigus rungtynėms rezultatas buvo lygus – 24:24, tad prireikė rungtynių pratęsimo. Sėkmingiau du kėlinukus po 5 minutes sužaidė Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai ir žengė į finalą rezultatu 27:30.

Dragūniečiai sugebėjo pusfinalio seriją užbaigti „sausai“ – 2:0, mat pirmąsias rungtynes namuose Klaipėdoje „Dragūnas“ laimėjo 6 įvarčių persvara – 32:26 (18:14).

„Dragūno“ kapitonas Arvydas Bučius teigė, kad komanda tikėjosi kiek lengvesnių rungtynių.

„Asmeniškai prisiimu atsakomybę už klaidas lemiamoje atakoje. Nesusitvarkėme. Vis dėlto pratęsime sužaidėme geriau, mūsų „vartai“ atrėmė sudėtingus metimus, Igoris Kopišinskis atliko greitų rezultatyvių atakų. Dabar esame nusiteikę gerai, lauksime finalo varžovų, toliau dirbsime. Dabar – finišo tiesioji, galvojame tik apie vienintelį tikslą – čempionų titulą“, – komentavo A. Bučius.

Po rungtynių Vilniuje „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas pirmiausia atidavė pagarbą atkakliai kovojusiems varžovams.

„Jaučiame didžiulę pagarbą varžovams, kurie namuose žaidė tikrai gerai, geriau nei pirmose rungtynėse. Mes šiandien žaidėme šiek tiek blogiau nei namuose. Rungtynių pradžioje buvo jaučiamas susikaustymas, bet paskui situacija pasitaisė. Gerai, kas gerai baigiasi, nors buvome pasiryžę ir grįžti į Klaipėdą trečioms rungtynėms. Kas žino, gal taip būtų buvę geriau, neatsipalaiduotume, išlaikytume tą patį ritmą. Vis dėlto ir poilsis mums nepamaišys“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Varžovų nesirenka

Trečiadienį „Dragūno“ varžovas dar nepaaiškėjo. Kitoje pusfinalio poroje žaidžiančių Kauno „Granito-Gajos-Kario“ ir Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ekipų antrasis susitikimas baigėsi kauniečių pergale rezultatu 25:18 (11:10). Taigi „Granitas“ išlygino pusfinalio seriją – 1:1. Antrasis finalo dalyvis paaiškės šeštadienį.

A. Juškėno teigimu, abu galimi varžovai aikštelėje turi tiek savo privalumų, tiek ir trūkumų, tad kalbėti apie tai, kuri komanda „parankesnė“, – neverta.

„Ruošiamės finalui, negalvojame apie tai, kas bus mūsų varžovai. Komanda neturi nė menkiausios minties apie antrą vietą, tikslas yra vienas – pirma vieta. Turbūt antra vieta prie čempionų vardo įpratusiems žaidėjams būtų kaip pralaimėjimas. Apskritai šiandien komandos nuotaika tikrai gera. Nors galbūt sezono pradžioje padarėme klaidų, buvo ir traumų, bet dabar visi esame sveiki ir finale būsime labai kovingai nusiteikę“, – sakė „Dragūno“ strategas.

Daugiau akimirkų iš antrųjų pusfinalio rungtynių rasite ČIA.

Palikite atsiliepimą