Pirmosios pusfinalio rungtynės – Kauno rankininkių naudai

Šeštadienį keturios stipriausios Lietuvos moterų rankinio čempionato komandos – Kauno„ACME-Žalgiris“, Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“, Vilniaus LEU „Šviesa-Eglė“ ir Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ – pradėjo pusfinalio mačus.
Pirmame pusfinalyje Kauno žalgirietės namuose rezultatu 45:33 (27:17) nugalėjo uostamiesčio „Dragūnas-Viesulas“ septynetuką.

Kauno „ACME-Žalgiris“ komandai įvarčius pelnė Gabija Vidūnaitė (10 įv.), Dovilė Ilčiukaitė (7 įv.), Neringa Palionytė (6 įv.), Simona Kazlauskaitė (5 įv.), Inesa Verbovik (4 įv.), Audinga Kniubaitė ir Laura Žukovaitė (po 3 įv.), Rita Oksaitė, Greta Burkaitė ir Viltė Lubytė (po 2 įv.), Gabrielė Vaičiūtė (1 įv.).

Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“ ekipoje pasižymėjo Brigita Ivanauskaitė (13 įv.), Dovilė Mižutytė (10 įv.), Roberta Ivanauskaitė (5 įv.), Skirmantė Pociūtė (2 įv.), Austėja Rimkutė, Deimantė Briedytė ir Dovilė Kasparavičiūtė (po 1 įv.).

„Pirmąjį pusfinalio susitikimą laimėjo kaip ir reikėjo tikėtis, tai aukštesnį reitingą turintis ir aukštesnio meistriškumo kolektyvas „ACME-Žalgiris“ komanda. Reikia pasakyti, kad Klaipėdos rankininkės labai stengėsi ir kovojo iš visų jėgų, bet atlaikyti varžovių spaudimą joms pavyko tik pirmojo kėlinio pradžioje, kai dar gebėjo rungtyniauti apylygiai ir atsilikinėjo minimaliai 8:7. Tačiau kuo toliau tuo labiau ryškėjo meistriškumo skirtumas ir rezultatas augo kauniečių naudai. Jos kėlinį laimėjo dešimt įvarčių pranašumu 27:17.

Antroje rungtynių dalyje praktiškai vyko galima sakyti tik formalumai, kur nugalėtojas jau buvo aiškus ir rezultatas tai pavirtino – 45:33“,- po rungtynių taip trumpai susitikimą pakomentavo inspektorius Romas Sindaras.

Po šių dvikovų santykiu 1:0 pirmauja Lietuvos čempionės Kauno „ACME-Žalgiris“ ir vicečempionės Kauno rajono HC „Garliava SM-CASCADA“ komandos. Antrieji susitikimai trečiadienį Klaipėdoje ir Vilniuje. Ekipos rungtyniauja iki dviejų pergalių.

 

Palikite atsiliepimą