BHL ketvirtfinalyje – „Dragūno“ lygiosios su estais

Sekmadienį Klaipėdoje vykusios Baltijos rankinio lygos (BHL) ketvirtfinalio rungtynės tarp Klaipėdos „Dragūno“ ir Polvos „Serviti“ (Estija) baigėsi lygiosiomis. Nors po pirmojo kėlinio klaipėdiečiai turėjo 3 įvarčių persvarą (14:11), antrajame kėlinyje svečiai sugebėjo prisivyti aikštės šeimininkus ir išlyginti rezultatą – 27:27.

Pirmajame kėlinyje žaidimas buvo apylygis, kėlinį įpusėjus dragūniečiai ėmė palengva veržtis į priekį – 10:8, 13:9. Kėlinys baigėsi trijų įvarčių persvara klaipėdiečių naudai – 14:11.

Antrąjį kėlinį „Dragūno“ rankininkai pradėjo gana užtikrintai ir pirmavo 4-5 įvarčiais – 19:14, 21:17, 25:21. Vis dėlto iki rungtynių pabaigos likus dešimčiai minučių Klaipėdos ekipa papuolė į duobę, ėmė daryti klaidas, kuriomis svečiai iš Estijos pasinaudojo. Rezultatas likus dviem minutėms iki varžybų galo buvo išlygintas – 26:26. Paskutinę rungtynių minutę abi ekipos pelnė dar po vieną įvartį – 27:27. Telikus keliolikai sekundžių kamuolys buvo dragūniečių rankose, tačiau ataką sėkmingai sustabdė „Serviti“ vartininkas ir rungtynės pasibaigė lygiosiomis.

„Dragūnui“ po 5 įvarčius pelnė Igoris Kopišinskis (2 iš 7 m) ir Mindaugas Dumčius, po 4 įmetė Gabrielius Virbauskas ir Lukas Juškėnas, 3 pridėjo Arvydas Bučius, 2 – Remigijus Vaičikauskas, po 1 – Šarūnas Ugianskis ir Lukas Simėnas.

„Serviti“ gretose 6 įvarčius įmetė Kristjan Muuga, 4 – Henri Sillaste, po 3 – Andreas Rikken, Ardo Puna (1 iš 7 m), Roman Aizatullov, Sergi Liubchenko.

DSC_1477

Po rungtynių „Serviti“ komandos vyriausiasis treneris Kalmer Musting tikino, kad rungtynių baigtimi yra patenkintas.

„Mums tai yra geras rezultatas, nes žaidėme svečiuose. Manau, kad varžovų žaidimas buvo tikrai geras, jie visą žaidimą dominavo. „Dragūnas“ išties yra stipri komandą, kurią pasivijome tik rungtynių pabaigoje. Tai labai stipri komanda. Manau, kad atsakomosiose rungtynėse Estijoje „Dragūnas“ turi šansą laimėti, nes matyti, kad komanda yra gerai paruošta. Mūsų ir „Dragūno“ galimybės patekti į tolesnį etapą yra lygios“, – komentavo K. Musting.

„Dragūno“ vyriausiojo trenerio Artūro Juškėno nuotaika nebuvo tokia gera.

„Manau, kad galėjo baigtis geriau. Antrame kėlinyje turėjome penkių įvarčių persvarą ir tai buvo prielaida laimėti šias rungtynes. Penkių įvarčių pranašumas būtų leidęs ramiau jaustis Estijoje. Nesakau, kad būtume buvę visai ramūs, bet ramesni. Dabar šansai bus mažesni, nes estų komanda žaidžia tikrai kietai. Bet mes nenuleidžiame rankų. Jei estams įmanoma taip sužaisti svečiuose, tai mums bus įmanoma taip sužaisti Estijoje“, – kalbėjo A. Juškėnas.

Pasak klaipėdiečių trenerio, prarastą persvarą nulėmė jaunų žaidėjų padarytos klaidos.

„Viskas buvo praktiškai nuspėjama. Kai žaidžia devyniolikmečiai, yra kitaip nei kad žaistų vyresni žaidėjai. Mūsų jauni žaidėjai labai stengėsi, bet suklydo ir dėl to gavome lengvus įvarčius į savo vartus“, – sakė A. Juškėnas.

„Dragūno“ kapitonas Arvydas Bučius tvirtino, kad atsakomosiose rungtynėse Klaipėdos rankininkai sieks įveikti „Serviti“ ekipą.

„Aišku, galėjome laimėti, tik per savo žioplas klaidas pergalę paleidome. Toks rezultatas tikrai netenkina. Turėti penkių įvarčių persvarą, bet ištempti tik lygiasias man asmeniškai yra pralaimėjimas, ypač, kai žaidžiame namuose. Estijoje reikės mažiau klysti. Suklydę lygioje vietoje praradome gal keturis kamuolius iš eilės, varžovai iškart pasinaudojo mūsų klaidomis. Parodėme, kad galime žaisti užtikrintai, tad manau, kad ir žaisdami svečiuose galime turėti solidžią 4-5 įvarčių persvarą“, – vylėsi A. Bučius.

Kitą šeštadienį, kovo 26 d., „Dragūnas“ žais atsakomąsias BHL ketvirtfinalio rungtynes Estijoje.

Daugiau rungtynių akimirkų – albume ČIA

Palikite atsiliepimą