Lietuvos rankinio treneriams – tarptautinė patirtis

Kovo mėnesį Lietuvoje viešėjęs Tarptautinės rankinio federacijos (IHF) lektorius Klausas Feldmanas (Klaus Feldmann) savo kursuose sutelkė per 70 lietuvių rankinio trenerių ir kūno kultūros mokytojų. Lektorius iš Vokietijos ne tik skaitė teorines paskaitas, bet vedė ir naudingus praktinius užsiėmimus. Tai buvo jau trečiasis lektoriaus apsilankymas Lietuvoje.

Šįkart K. Feldmanas vedė trijų dienų trukmės kursus trijuose miestuose: Panevėžyje, Klaipėdoje ir Garliavoje, kur rinkosi regionuose dirbantys rankinio specialistai.

Po viešnagės Klaipėdoje K. Feldmanas teigė, kad jį uostamiestyje nudžiugino geras organizacinis darbas, sklandžiai praėję teoriniai ir praktiniai užsiėmimai.

“Praktiniuose užsiėmimuose dalyvavo įvairių amžiaus grupių komandos, todėl labai džiaugiuosi, kad galėjau praktiškai parodyti darbo su įvairaus amžiaus žaidėjais ypatumus. Mano vedamuose kursuose pateikiama gana paprasta, esminė informacija, ji nėra labai nauja. Tačiau ši pagrindinė informacija yra svarbi siekiant, kad nuo pat jauno amžiaus žaidėjai būtų ugdomi tinkamai”, – kalbėjo K. Feldmanas.

Pasak IHF lektoriaus, Klaipėdos ir apskritai Lietuvos rankinis turi nemažai galimybių pakilti  aukštesnį lygį.

“Visų pirma, manau, kad šiuo metu Klaipėdos rankinis yra gana aukšto lygio, čia sėkmingai žaidžia vyrų komanda. Manau, kad Klaipėdos miestas turi potencialą ugdyti daug jaunų rankinio talentų. Lietuvoje matau daug patyrusių trenerių, kurie turi vertingų žinių. Pastaraisiais metais rankinio padėtis Lietuvoje tobulėja, bet labai svarbu, kad jauniems žaidėjams būtų sudaromos sąlygos perimti šiuolaikinio, modernaus rankinio ypatumus. Tai yra užduotis, kurią treneriams įgyvendinus Lietuvos rankinis kils  viršų”, – mintimis dalinosi K. Feldmanas.

Lietuvos rankinio federacijos (LRF) generalinis sekretorius Miglius Astrauskas pasakojo, kad į trijuose miestuose vykusius kursus buvo kviečiami ne tik dabar dirbantys rankinio treneriai, bet ir kūno kultūros mokytojai, būsimieji kūno kultūros ir sporto pedagogai.

„Kursų metu buvo dėstoma teorija, kurią papildė praktiniai užsiėmimai, viskas vyko atsižvelgiant į amžiaus grupes. Praėjusiais metais šis lektorius Lietuvoje vedė trečio lygio kursus, kurie orientuoti į profesionalus, rinktinių lygį, šiemet vyko pirmo lygio kursai, orientuoti į vaikus. Džiugu, kad mūsų treneriai supranta tokių kursų naudą ir aktyviai dalyvavo. Buvo dėstomi rankinio pagrindai, kalbant apie rankinį mokyklose, tad dalyvavo 6-7 metų, iki 12 metų bei vyresnių vaikų treneriai bei mokytojai“, – kalbėjo M. Astrauskas.

Kursų dalyviai klausėsi informacijos apie žaidimo mokymo principus, metodiką ir planavimą, puolimo įgūdžius žaidžiant įvairiomis sudėtimis ir kt. M. Astrauskas skaičiavo, kad šiuose kursuose dalyvavo daugiau nei 80 rankinio bendruomenės atstovų. 

Palikite atsiliepimą