Arvydas Bučius: „Šįvakar melsimės, kad dingtų prakeiksmas“

Nors Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai mūsų šalyje neturi lygių – skina vieną po kitos pergales ir yra vienvaldžiai Lietuvos rankinio lygos (LRL) lyderiai, tačiau jiems neramą kelia visai kas kita – nuo sezono pradžios žaidėjai kaip lapai vienas po kito krenta iš rikiuotės dėl traumų.

„Net užsakiau mišias. Šįvakar 18 val. Klaipėdos Šv. Juozapo Darbininko bažnyčioje visa komanda melsimės, jog dingtų traumų prakeiksmas“, – „Vakarų ekspresui“ sakė komandos kapitonas Arvydas Bučius.

Kiek iš viso „Dragūno“ žaidėjų nuo sezono pradžios dėl traumų iškrito iš rikiuotės?

Bandome skaičiuoti. Kryžminiai kelio raiščiai plyšo Mindaugui Meškauskui ir Lukui Juriui. Jiems atliktos operacijos. Dvigalvis žasto raumuo plyšo Gediminui Vaitkui. Karoliui Bliuvui išniro čiurna. Laurynas Simonavičius per treniruotę patyrė stiprų smūgį į nosį, dėl vidinio kraujavimo prireikė rimtos medikų pagalbos. Stipriai riešą susižeidęs buvo Mindaugas Dumčius. Aš pats „susivariau“ antrą kelio sąnarį. Į aikštę žengiu tik per skausmus sukandęs dantis. Susileidžiu vaistų ir kovoju. Tikrai užklupo kažkoks nesėkmių bumas.

Nepaisydami traumų savaitgalį gana lengvai namuose rezultatu 38:27 (19:11) įveikėte Pasvalio „Kuranos-SM“ komandą. Netekote tiek žaidėjų, tačiau toliau savo sirgalius džiuginate pergalėmis. Kokia ta pergalių paslaptis?

Viskas slypi mūsų charakteryje – esame kovotojai. Suprantame, kad jei netekome vieno ar kito žaidėjo, tą darbą už jį privalo atlikti kiti. Visada, kad ir kas nutiktų, kovojame iki paskutinės rungtynių sekundės. Kuo mums sunkiau, tuo labiau vienas kitą palaikome. Jaunimas pradeda suprasti komandos vertę. Tai mane džiugina.

Pats su „Dragūnu“ Lietuvos čempionu esi tapęs net šešis kartus. Kaip manai, ar šiemet pavyks apginti šį titulą?

Privalome tai padaryti. Kitų kalbų net negali būti. Žinome, kad šiemet itin daug vilčių turi alytiškiai, kurie pasistiprino komandą pajėgiais žaidėjais: Tadu Stankevičiumu ir Remigiju Čepuliu. Itin pajėgūs yra ir Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai, taip pat abi Vilniaus komandos – „VHC Šviesa“ ir „HC Vilnius“. Laukia itin sunkios kovos, tačiau nusileisti jiems tikrai nesiruošiame. Dėl Klaipėdos garbės ir savo ištikimų sirgalių kovosime iš paskutiniųjų, pažadu, kad atiduosime visas jėgas.

Straipsnio autorius Paulius MATULEVIČIUS, dienraštis „Vakarų ekspresas“
Egidijaus Jankausko („Vakarų ekspresas“) nuotr.

Palikite atsiliepimą