Tadas Stankevičius – „Dragūno“ varžovų gretose

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, norėdami apginti čempionų titulus, šį sezoną turės kaip reikiant paplušėti – vieni iš rimčiausių konkurentų Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai savo gretose užregistravo buvusį vieną iš dragūniečių lyderių – Tadą Stankevičių.

Linijos žaidėjas Tadas Stankevičius prieš trejus metus buvo vienas iš „Dragūno“ ekipos lyderių, tačiau vėliau išvyko rungtyniauti į Ukrainos čempionų – Zaporožės ZTR ekipą, vėliau atstovavo Rumunijos „Energia Lignitul TG. JIU“ komandai.

Tikslas – nuvainikuoti

„Alytiškiai jau pernai neslėpė ambicijų tapti Lietuvos čempionais, tačiau mes juos finale įveikėme. Šįmet varžovai aukščiausius savo tikslus demonstruoja veiksmais. Bus sunku su jais kautis, kadangi mūsų ekipa, palyginti su praėjusiu sezonu, susilpnėjo, o dzūkai – pasistiprino. Juk jų gretose daug pajėgių žaidėjų, buvusių ir esamų Lietuvos rinktinės narių, tarp kurių – Gintautas Adamkevičius, Rytis Cipkus, Egidijus Petkevičius, Aurelijus Sabonis, Robertas Paužuolis, Irmantas Asakavičius, Tadas Stankevičius. Tai patyrusių žaidėjų branduolys, o mūsų ekipą sudaro daugiausiai jaunimas“, – aiškino „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Pirmoji klaipėdiečių ir alytiškių akistata Lietuvos rankinio lygos pirmenybėse vyks tik gruodžio 9 dieną Alytuje, atsakomosios rungtynės Klaipėdoje – balandžio 4 dieną.

„Bandysime juos pranokti greičiu, energija ir jaunatvišku entuziazmu. Turime laiko pasiruošti šioms rungtynėms“, – kalbėjo klaipėdiečių strategas.

Pergalingas debiutas

„Dragūnas“ prieš kelias dienas atsisveikino su į Islandiją rungtyniauti išvykusiu Karoliu Stropumi, o jį pakeitė po daugiau nei metų pertraukos į didįjį rankinį grįžęs senbuvis Remigijus Vaičikauskas. Pastarojo debiutas paženklintas pergale – dragūniečiai šeštadienį namuose rezultatu 37:24 (16:13) nukovė ekipą iš Šiaulių- „SM Dubysą-Guberniją“. Tai buvo ketvirtoji iš tiek pat galimų klaipėdiečių pergalių Lietuvos čempionate.

„Remigijus tvirtai stovėjo gynyboje. To iš jo ir tikėjomės. Puolime jam dar reikia pasitempti, bet tai juk buvo tik pirmosios rungtynės po ilgos pertraukos“, – taip senbuvio sugrįžimą apibūdino A. Juškėnas.

Išguldė virusas

Dragūniečius pastarąją savaitę vieną po kito persekiojo Roto virusas. Dėl šios priežasties klaipėdiečiai neturėjo visaverčių treniruočių, o kai kuriems žaidėjams, norint juos pastatyti ant kojų, net reikėjo daryti lašelinę infuziją – įpylimą.

Roto virusu sirgo net penki žaidėjai: Igoris Kopišinskis, Aistis Pažemeckas, Lukas Jurys, Mindaugas Meškauskas ir komandos kapitonas Arvydas Bučius.

Ieško komentatoriaus

„Dragūno“ ekipa šeštadienį atsisveikino su ilgamečiu rungtynių komentatoriumi ir pagalbininku klubo administraciniais klausimais Vygantu Vaišnoru. Pastarasis išvyksta dirbti ir gyventi į Daniją.

„Dragūno“ komandos žaidėjai ir vadovybė šiltai išlydėjo šį savo ekipos narį – prieš rungtynes su šiauliečiais įteikė jam klubo marškinėlius, pažymėtus aštuntu numeriu.

„Tu buvai ir liksi mūsų aštuntasis žaidėjas. Tavo indėlis į ekipos pergales – ryškus. Liūdna atsisveikinti“, – sunkiai tvardydami emocijas sakė dragūniečiai.

„Dragūno“ klubas ieško aktyvaus, drąsaus ir naujų idėjų nestokojančio rungtynių komentatoriaus. Jei esi jaunas, entuziastingas ir aktyvus – išbandyk savo jėgas komentuodamas „Dragūno“ varžybas. Klubo atstovai gali apmokyti. Norintieji išbandyti savo jėgas gali kreiptis telefonu 8 685 08004. Tapk čempioniško „Dragūno“ komandos dalimi.

Autorius Paulius MATULEVIČIUS, dienraštis „Vakarų ekspresas“
„Vakarų ekspreso“ redakcijos archyvo nuotrauka

Palikite atsiliepimą