„Dragūnas“ įsitvirtina LRL turnyrinės lentelės viršuje

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai, sužaidę ketverias Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos rungtynes, baigia įsitvirtinti turnyrinės lentelės aukščiausioje pozicijoje. Šeštadienį namuose rezultatu 37:24 (16:13) įveikę ekipą iš Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“, klaipėdiečiai turi 8 taškus ir šiuo metu pagal įmestų ir praleistų įvarčių santykį yra pirmoje vietoje.

Nors rungtynės namuose buvo laimėtos 13 įvarčių skirtumu, „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas negailėjo karčių žodžių savo auklėtiniams ir sakė, kad kol kas tai – blogiausios šio sezono rungtynės.

„Esame patenkinti pergale, bet apskritai žaidimu nesame patenkinti. Visą savaitę komandoje siaučia roto virusas, paguldęs apie 5 žaidėjus, prireikė ir lašelinių. Dėl įvairių aplinkybių buvo pirmame kėlinyje buvo toks žaidimas, dėl kurio norėčiau žiūrovų atsiprašyti, mes negalime taip žaisti, buvo baisus žaidimas. Skirtumas nėra didelis, nes ir šiauliečiai atvažiavo nepilnos sudėties. Skirtumas turėjo būti didesnis. Manau, kad šiandien sužaidėme turbūt blogiausias šio sezono rungtynes“, – kalbėjo A. Juškėnas.

DSC_1018

Šiauliečių treneris Arūnas Balčiūnas sakė, kad „SM Dubysos-Gubernijos“ žaidėjams pritrūko jėgų kautis su daugkartiniais Lietuvos čempionais.

„Pirmą kėlinį, sakyčiau, gana neblogai atsilaikėme. Antrajame, atrodo, pritrūko jėgų ir rezultatas toks. Kodėl pritrūko jėgų? Klaipėdos vyrai, ko gero, rimčiau treniruojasi, turi daugiau treniruočių – du kartus per dieną, kai mes turime po vieną. Taip pat pritrūko ir vyresnių mūsų žaidėjų“, – teigė A. Balčiūnas.

Klaipėdos komandą į pergalę vedė Mindaugas Dumčius, pelnęs 9 įvarčius, 8 (1 iš 7 m) įmetė Igoris Kopišinskis, 5 pridėjo Lukas Simėnas, 4 – Laurynas Simonavičius, po 3 – Mindaugas Meškauskas ir Lukas Jurys, 2 įmetė Arvydas Bučius ir Lukas Juškėnas, 1 – Remigijus Vaičikauskas.

Šiauliečių gretose išsiskyrė 7 įvarčius įmetęs Gabrielius Virbauskas, 5 pelnė Tautvydas Damašauskas, 4 (2 iš 7 m) – Aivaras Budrys.

DSC_1012

Rezultatyviausiu „Dragūno“ žaidėju tapęs Mindaugas Dumčius pripažino, kad komanda išties dažnai klydo, tačiau džiaugėsi, kad antroje rungtynių pusėje pavyko grįžti į įprastą žaidimo ritmą.

„Manau, kad viskas buvo gana neblogai. Pirmame kėlinyje padarėme daug klaidų, daug nepataikėme, nors turėjome daug greitų atakų ir galėjome be klaidų sumesti įvarčius. Iš tikrųjų darėme daug klaidų tiek puolime, tiek gynyboje.  Antrame kėlinyje susikaupėme ir rungtynes baigėme taip, kaip ir turėjome“, – reziumavo M. Dumčius.

Daugiau varžybų akimirkų rasite nuotraukų albume ČIA.

Palikite atsiliepimą