Prasideda naujas rankinio sezonas!

Šią savaitę Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai pradeda kovas Lietuvos (LRL) ir Baltijos (BHL) rankinio lygose.

Šiandien, trečiadienį, dragūniečiai Panevėžyje susitiks su vietos HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“ komanda, o šeštadienį ir sekmadienį namuose žais pirmąsias BHL rungtynes su dviem Estijos ekipomis.

Aukščiausi tikslai

Artėjant sezono pradžiai uostamiesčio rankininkai dalyvavo keliuose turnyruose, bandė prasibrauti į tolesnį Europos EHF taurės turnyrą, iškovojo šalies supertaurę. Ar „Dragūno“ žaidėjai jau pasiruošę grumtis ir apginti šešis kartus ir eilės iškovotą šalies čempionų vardą?

Komandos vyr. treneris Artūras Juškėnas sako, kad komanda sezono pradžiai yra pasiruošusi.

„Nebuvom tik pasiruošę rungtynėms su estais EHF rungtynėse, nes ten – visai kito lygio varžybos, jose mūsų pasiruošimo neužteko. Savo geriausią formą įgauname maždaug lapkritį-sausį, kai įsivažiuojame, pradedame sustyguoti žaidimą“, – sakė A. Juškėnas.

Pasak jo, komandai labiau kliudo tai, jog nežinia, ar du pajėgūs žaidėjai – Karolis Stropus ir Aistis Pažemeckas – nepaliks komandos.

„Esame sutarę, kad jei atsiras užsienio klubas, kuriame jie galės žaisti, jie išvyks. Jei jų nebebūtų, mūsų komandos lygis, pasiruošimas kardinaliai keistųsi. Bet vis tiek Lietuvos lygoje keliame aukščiausius tikslus“, – kalbėjo treneris.

Primename, kad „Dragūną“ po praėjusio sezono paliko Jonas Truchanovičius, išvykęs žaisti į Austriją, Jonas Geryba, nusprendęs baigti žaidėjo karjerą, tačiau į komandą sėkmingai įsiliejo ir du naujokai – panevėžietis Karolis Bliuvas ir šiaulietis Benas Butkus.

DSC_4784

Pasak komandos trenerio Artūro Juškėno, Lietuvos rankinio lygoje keliami aukščiausi tikslai, o Baltijos rankinio lygoje rungtyniauti su rimtomis ir pajėgiomis ekipomis bus nelengva.

Pirmieji varžovai – ir nepažįstami, ir galingi

Prieš išvykstant į Panevėžį žaisti su vietos HC „Grifas-Sporto gimnazija-KKSC“ ekipa, „Dragūno“ treneris sakė, kad varžovų žaidimo stilius klaipėdiečiams nežinomas.

„Pati Panevėžio rankinio mokykla yra labai stipri, pas mus anksčiau žaidė Tadas Stankevičius, yra vartininkas Lukas Simanavičius, kuris vis dar gydosi traumą, dar prisidėjo Karolis Bliuvas. Panevėžiečių visada yra ir nacionalinėje rinktinėje, tad mokykla tikrai stipri. Žinome tiek, kad varžovų komandos žaidėjų sąrašas yra ilgas – 26 pavardės, o kurie septyni žais aikštelėje, matysime. Važiuodami į Panevėžį nežadame kažkaip specialiai ruoštis, važiuojame laimėti“, – komentavo A. Juškėnas.

Šį savaitgalį dragūniečiai pradės ir BHL kovas. Baltijos lygoje, trenerio nuomone, bus labai sunku žaisti. Praėjusį sezoną kovoję Baltijos iššūkio taurės turnyre ir tapę jo nugalėtojais, šįkart klaipėdiečiai grumsis stiprioje Baltijos rankinio lygoje, kurioje varžysis 12 ekipų iš Lietuvos, Estijos, Latvijos, Suomijos ir Baltarusijos.

„Tai – rimtos, profesionalios komandos su rimtais biudžetais, pavyzdžiui, suomiai, Minsko, Bresto, Polvos ekipos. Bus mums įdomu „kaltis“ ir kautis su jais. Manau, kad tai bus geras krikštas jaunimui“, – mintimis dalinosi A. Juškėnas.

Rugsėjo 26 d., šeštadienį, 14 val., dragūniečiai žais su Viljandi HC (Estija) komanda, o 27 d., sekmadienį, 14 val., – su HC „Kehra/Horizon Pulp&Paper“ (Estija) rankininkais.

A. Juškėnas neslėpė, kad mačai bus sudėtingi: „Komandos kietos, ypač „Kehra“. Manau, kad savaitgalį pamatysime, ko mes galime tikėtis iš komandos šiame čempionate.“

Palikite atsiliepimą