Pusfinalyje dragūniečiai susitiks su „Šviesa“

Vakar paaiškėjo, jog Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos pusfinalyje Klaipėdos „Dragūno“ ekipa susigrums su Vilniaus „VHC Šviesa“. Vilniečiai lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse Kaune prieš vietos „Granito-Gajos-Kario“ ekipą triumfavo rezultatu 24:21 (11:10) ir seriją iki dviejų pergalių laimėjo 2:1.

Kauniečiai pirmose ketvirtfinalio rungtynėse namuose išplėšė pergalę rezultatu 34:29 (17:16), antrose rungtynėse sostinėje jau dominavo vilniečiai – 35:28 (20:15). Tas pats buvo ir trečiose rungtynėse.

Vilniaus „VHC Šviesa“ ekipos vyr. treneris Gintaras Paškevičius sakė, kad viską lėmė gynyba.

„Visos ketvirtfinalio serijos metu akcentavome gynybą ir tai pasiteisino. Džiugu, kad Vilniuje rankinis dar gyvas, juk dvi šio miesto komandos rungtyniaus pusfinalyje, tad bet kokiu atveju bent viena ekipa pasidabins Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos medaliais. Mes pusfinalyje neketiname nuleisti rankų, nesvarbu, kad teks kautis su daugkartiniais šalies čempionais – Klaipėdos „Dragūno“ rankininkais. Netaupysime jėgų, kausimės iš paskutiniųjų“, – pabrėžė „VHC Šviesa“ treneris.

drag3

Klaipėdiečiai taip pat nusiteikę kovoti iš visų jėgų bei galiausiai pasipuošti aukščiausios prabos medaliais.

„Sakyčiau, kad finale net mažesnė įtampa nei pusfinalyje. Ruošimės atsakingai, analizuosime varžovų žaidimą, nes kaip visuomet, „Šviesa“ mums nėra parankus varžovas. Nors ši komanda nėra tokia stipri kaip pernai, nes neteko keleto pagrindinių žaidėjų, bet ir mūsų gretose neliko kelių stiprių žaidėjų. Tad tai tikrai nėra parankus varžovas, laukia labai rimtos rungtynės. Vilniuje žaisti bus nelengva, turint omenyje, kad „Šviesa“ sugebėjo Kaune įveikti vietos „Granitą“, – paaiškėjus būsimam pusfinalio varžovui kalbėjo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

Klaipėdiečių stratego teigimu, sezono pradžioje buvo tyliai kalbama apie norą patekti į finalinį ketvertą, tačiau dabar siekiama kautis dėl čempionų titulo.

„Mūsų tikslai – aukščiausi“, – sakė A. Juškėnas.

Pusfinalio susitikimai iki dviejų pergalių prasidės nuo balandžio 15 dienos (trečiadienio). Pirmosios rungtynės vyks Klaipėdoje, atsakomosios – Vilniuje. Didžiajame finale bus rungtyniaujama iki trijų pergalių, dėl bronzos medalių – iki dviejų pergalių. Aikštės pranašumą turi aukštesnę vietą I etape užėmusi komanda.

Palikite atsiliepimą